کد خبر : 100999       تاریخ : 1397/04/10 12:11:30
تغییر ساعت کار ادارات استان؛ طرحی غیرکارشناسی

تغییر ساعت کار ادارات استان؛ طرحی غیرکارشناسی

شهرام محمدی

اگر هدف از تغییر ساعات اداری در استان بوشهر صرفه جویی در مصرف برق است که بدون شک، بدون مدیریت انرژی سخن راندن در این خصوص تباه است، در حالی که اغلب ادارات و سازمانها شبها تابلوهای خود را تا صبح روشن می گذارند - تهویه مطبوع آنها روشن است - خیابان های بدون تردد روشنایی دارند و  این عدم مدیریت همچنان ادامه دارد... به راحتی با نصب یک سنسور نوری میتوان با طلوع خورشید لامپ ها را خاموش نمود - با یک سنسور تردد میتوان چراغ های اضافی را خاموش نمود و به عبارتی با هوشمند سازی معابر میتوان بخوبی انرژی را مدیریت کرد.

در استانی هستیم که اغلب ماه های سال نور خورشید داریم ولی چرا از پنل های خورشیدی استفاده نمی کنیم؟

نیروگاه اتمی علاوه بر تولید برق به خوبی میتواند آب شرب را برای استان محیا کنید، پس چرا باید بی آبی و بحران داشته باشیم؟

استانی که بیش از ۹۰۰ کیلومتر مرز آبی دارد پس چرا نباید از دستگاه آب شیرین کن استفاده نماید؟ مگر نه در گذشته از همین طریق آب شرب محیا می شده؟ 

چرا از دانش بومی شرکتهای دانش بنیان استان بوشهر جهت تولید آب شرب از طریق شیرین سازی آب دریا استفاده نمی شود؟

از طرفی هنوز شاهد اخطار و تذکر مدیران ارشد استان به نهاد ها مبنی بر عدم استفاده از آب شرب در فضای سبز هستیم و این در حالی است که پساب تصفیه خانه فاضلاب عایشهر به دریا می ریزد...!

در اغلب کشورهای توسعه یافته آب شرب و آب مصرفی مدیریت و تفکیک شده است، چرا که هزینه های کمتری در بر دارد ولی در این خصوص علی الرغم  بحران آب تدبیری نیاندیشیدیم.

خلاصه اینکه آنقدر صبر کردیم تا مشکل به بحران تبدیل شده است و مانده ایم چه کنیم...

بحث انرژی را رها کنیم، ساعات اداری از ۶ صبح الی ۱۳:۳۰ به بهانه صرفه جویی در انرژی، این هم چاره کار نیست، با توجه به تغییر سبک زندگی مردم و اساسا یکی از ناکار آمد ترین روشهای نگهداشت انرژی تغییر ساعات کاری از ابتدای صبح است، چرا که در این ساعات نه ارباب رجوع مراجعه می کند و نه کارمندان مشتاق هستند و اگر هم به دستورالعمل و بخشنامه آنها را بر سر کار حاضر کنیم بدون شک بهره وری لازم را نخواهند داشت.

چندی پیش قبل از تغییر ساعات در ابتدای صبح در برخی ادارات هنگام مراجعه با عدم حضور پرسنل، بسته بودن درب بعلت صرف صبحانه برخورد داشته ایم، حال با این وجود چه اسراری بر کاهش و تغییر ساعات کار می باشد خود معماست!

در کشوری که استاندارد ساعات کاری ۴۴ ساعت می باشد و تمامی حقوق و مزایا نیز بر همین اساس تبین شده است با کاهش ساعات کاری و تعطیلی پنج شنبه ها آیا این تغییر رویه صحیح می باشد؟

حال باید بر اساس استاندارد و و معیارهای بین المللی ساعت کار مفید کشور خودمان را هم مقایسه کنیم و ببینم ساعات کار مفید ما چقدر است تا به عمق این فاجعه پی ببریم!

چرا به منظور ارتقای بهره وری و کاهش مصرف انرژی نباید ساعات کاری را بعد از ظهر ها قرار دهیم؟

به نظر میرسد میتوان حدالاق برخی ادارات را در دو شیفت صبح و عصر و برخی را فقط عصرها فعال نمود و بر اساس شرایط اقلیمی خاص استان ساعات کاری را تعریف نمود.

آنچه مسلم است و میتوان با یک نظر سنجی ساده به آن پی برد، اینست که؛ این تغییر ساعات کاری نه به نفع مردم می باشد و نه به نفع کارمندان، پس بهتر است در این خصوص با کارشناسی بهتر تصمیم صحیح گرفته شود.


  منبع: پایگاه خبری تحلیلی پیغام
       لینک مستقیم   :   http://peigham.ir/shownews.aspx?id=100999

نظـــرات شمـــا