معاون بهداشتی شبکه بهداشت و درمان شهرستان دیّر در حاشیه پویش «نه به نمکدان» در بندر دیّر گفت: حذف نمکدان از سفرهها، یکی از راهکارهای کاهش مصرف است.
به گزارش «پیغام» به نقل از روابط عمومی دانشگاه؛حسین ناظمیان پور با اشاره به عدم رعایت الگوی مصرف نمک در ایران گفت: یکی دیگر از راهکارهای کاهش مصرف نمک، به حداقل رساندن استفاده از آن هنگام طبخ غذا و کاهش مصرف شورجات و فست فودها است.
ناظمیان پور افزود: زیادهروی در مصرف نمک منجر به ایجاد فشارخون بالا میشود و رعایت الگوی غذایی بانمک پایین در کنترل این عارضه مؤثر خواهد بود.
وی با تأکید بر اینکه فشارخون بیماری است که علائمی ندارد، افزود: مشکلات و ناراحتیهای کلیه از دریافت زیاد نمک به ویژه نمک تصفیه نشده است و حتی در مواردی بر اثر مصرف زیاد نمک منجر به ایجاد سرطان معده میشود.
معاون شبکه بهداشت و درمان شهرستان دیّر با تقدیر از حرکت رستورانداران شهرستان دیّر در حذف نمکدان از میزهای غذاخوری گفت: سازمان بهداشت جهانی میزان استاندارد مصرف نمک در شبانهروز را پنج گرم اعلام کرده اما میزان واقعی نیاز بدن به این ماده غذایی تنها ۳ گرم در شبانهروز است.
وی با تأکید بر مصرف نمک یددار گفت: متأسفانه تبلیغات گستردهای درزمینه مصرف نمکهای طبیعی کوه و دریا و جایگزینی آن بانمکهای یددار میشود که جای نگرانی است و مردم باید در این زمینه هشیار بوده و از مصرف نمکهای تصفیه نشده و غیر یددار اجتناب کنند.
ناظمیان پور افزود: نمکهای طبیعی کوه و دریا با توجه به تصفیه نشدن سرشار از آلودگیهای شیمیایی و میکروبی ازجمله آلایندههای صنعتی و سموم مثل فلزات سنگین سرب و جیوه هستند و منجر به رسوب این مواد در کبد و کلیه میشوند.
معاون بهداشتی شبکه بهداشت و درمان شهرستان دیر توصیه کرد: حتماً از نمکهای تصفیهشده یددار و به میزان موردنیاز بدن استفاده شود.
منبع:
پایگاه خبری تحلیلی پیغام
لینک مستقیم :
http://peigham.ir/shownews.aspx?id=105258