کد خبر : 109168       تاریخ : 1398/03/23 16:17:48
 هیچ شهرستانی ازلیست عوارض آلایندگی حذف نشده است/استقرارصنایع ملزم به داشتن پیوست زیست محیطی است
مدیرکل محیط زیست استان بوشهر:

هیچ شهرستانی ازلیست عوارض آلایندگی حذف نشده است/استقرارصنایع ملزم به داشتن پیوست زیست محیطی است

پیغام: مدیرکل محیط زیست استان بوشهر ایجاد پتروشیمی ها و صنایع را ملزم به داشتن پیوست زیست محیطی کرد و گفت: مجوزهیچ صنعتی در 3 سال اخیر بدون مطالعات زیست محیطی دراستان بوشهر صادر نشده است، چرا که لازمه آغاز به کار، داشتن موافقت نامه زیست محیطی است.

پیغام: مدیرکل محیط زیست استان بوشهر ایجاد پتروشیمی ها و صنایع را ملزم به داشتن پیوست زیست محیطی کرد و گفت: مجوزهیچ صنعتی در 3 سال اخیر بدون مطالعات زیست محیطی دراستان بوشهر صادر نشده است، چرا که لازمه آغاز به کار، داشتن موافقت نامه زیست محیطی است.

به گزارش «پیغام» فرهاد قلی نژاد در نشست خبری در جمع خبرنگاران به تشریح جزییات درخصوص آلایندگی های  صنعتی پرداخت و بیان داشت: استان بوشهر به دلیل برخورداری از سواحل، استانی حساس از نظر مسائل محیط زیست انسانی اعم از آب و هوا ،خاک، زباله و پسماند است که تحت نظارت جدی است.

وی افزود: در بخش صنایع شاهد استقرار تعداد زیادی صنایع نفت و گاز و پتروشیمی وپالایشگاه های گازی در جنوب استان بوده ایم و به همین دلیل شاهد ورود دود و آلایندگی های متعددی به هوای استان، دریا و اکوسیستم ها هستیم.

مدیرکل محیط زیست استان بوشهر بیان داشت: به دلیل وجود آلایندگی ها در شهرهای عسلویه، کنگان، جم و ریز، این شهرها مورد پایش زیست محیطی ما هستند اما به دلیل عدم وجود امکانات پایش، پایش زیست محیطی دقیق نبوده است اما امیدواریم در روزهای آینده تعداد دستگاه های پایش وارد مدار شوند و پایش ها به صورت جدی ترانجام  شود.

وی با بیان این که هم اکنون 8 ایستگاه آلودگی هوا و ریزه گردها در حال ارائه داده هستند، گفت: این ایستگاه درعسلویه و کنگان  ترکیبات گازهای آلوده مثل ناکس ها و ترکیبات سولفور را مورد پایش قرار می دهند که کافی نیست و پیشنهاد داریم مراکز دیگر پایش زیست محیطی در کنگان و عسلویه فعال شود که این مهم در سفر رئیس جمهور به استان بوشهر مطرح و قرار شد 2 دستگاه سنجش آلودگی زیست محیطی احداث شود.

هیچ پروژه ای در استان بدون ارزیابی زیست محیطی ایجاد نمی شود

به گفته این مقام مسئول، استقرار هر صنعت  زیست محیطی  باید مطابق طرح آمایش زیست محیطی باشد که در استان در حال نهایی شدن است و اصرار ما بر این  است که استقرار صنایع بزرگ و پتروشیمی ها طبق قوانین و مقرارت محیط زیست  دارای گزارش پیوست زیست محیطی باشند.

وی با بیان این که به هیچ صنعتی در 3 سال اخیر در بوشهر بدون مطالعات زیست محیطی اجازه فعالیت نداده ایم، گفت: در حال حاضر صنایعی که بدون ارزیابی محیط زیستی  و مطالعات در استان بودند، متوقف  کردیم، چرا که لازمه آغاز به کار داشتن موافقت نامه  زیست محیطی استان بوشهر است.

قلی نژاد با بیان این که یکی از پروژه متوقف شده استقرار مخازن بود که به دلیل استحصال دریا و آلودگی جلوگیری کردیم، گفت: سه پروژه  ای  دیگری که متوقف شده به دلیل تخریب و استحصال دریا بود که دو پروژه  مربوط به  شهرداری استان بوشهر و یک پروژه نیز صنعتی بوده که با حکم قضاییه متوقف شده است.

وی با بیان این که هیچ پروژه ای در استان نباید بدون ارزیابی زیست محیطی ایجاد شود، گفت: درصورت فعالیت  پروژه ای بدون مقررات زیست محیطی ابتدا با اخطاریه از فعالیت آن ممانعت می کنیم  در صورت عدم توجه از طریق قوه قضاییه اقدام خواهیم کرد.

این مقام مسئول همچنین اظهار داشت: مشکلات که در مناطق جنوبی استان درگیرآن هستیم وجود پالایشگاه های گازی و پتروشیمی ها در عسلویه و کنگان است که در زمان استقرار در این مناطق مجوزهای زیست محیطی دریافت نکرده اند.

وی بیان داشت: بسیاری از پتروشیمی ها مستقر در عسلویه وکنگان با تاکید محیط زیست و استاندارد سازی، پیوست های زیست محیطی دریافت کرده اند و به عنوان صنعت سبز شناخته شده است.

قلی نژاد با بیان این که  ترکیبات سولفورها مهمترین گازهایی هستند که در منطقه آلودگی ایجاد کردند، گفت: ترکیبات گازی سولفورها برخی از مناطق عسلویه را با مشکل مواجه کرده  که نیازمند اقدام فوری  در این زمینه است.

وی در ادامه خاطر نشان کرد: بدسوزی فلرها و فلرینگ ها در عسلویه وکنگان یکی  دیگر از مواردی است که مربوط به پالایشگاه های گازی است، هرچند که برخی از پتروسیمی ها هم آلوده هستند.

قلی نژاد از تشکیل کارگروه ملی آلودگی در استان خبر داد و گفت: وزرات نفت راهکارهایی برای کاهش آلودگی هوا و بوی بد پشنهاد دادند که مورد پذیرش ما نبود و ما به دنبال پشتوانه قانونی و اجرایی برای این راهکارها بودیم، و با پیشنهادهایی که از استان بوشهر شد، مورد موافقت رئیس جمهور و هیات دولت قرار گرفت و به تصویب رسید و هم اکنون استان بوشهر دارای تصویب نامه است.

وی به محورهای تصویب نامه کارگروه ملی آلودگی اشاره کرد و بیان داشت: کاهش یا حذف فلرها در جنوب استان بوشهر، تعیین تکلیف جمعیتی و بحث شهرهای شدید، فاصله صنعت از جمعیت و پسماندها از جمله محورهایی بود که در این کارگروه تصمیم گیری شد.

تشکیل 13 پرونده قضایی برای واحدهای صنعتی در جنوب استان

وی در ادامه  به وجود انبارهای روباز درمناطق صنعتی  اشاره کرد و افزود: در این زمینه به شرکتهای متولی انبارهای روباز اخطاریه مهلت دار از سوی محیط زیست  صادر واعلام کردیم بعد از اخطاریه اگر انبارهای سرپوشیده احدات نشود از طریق قضایی پیگیر خواهیم کرد، در همین راستا 13 پرونده قضایی برای پتروشیمی ها و صنایع که ضوابط را رعایت نکردند تشکیل شده است.

مدیرکل محیط زیست استان بوشهر در ادامه به دفع پسماندهای صنعتی هم اشاره ای داشت و یادآور شد: سایت تخلیه و بازیافت ها پسماندهای صنعتی در حال مجوزاست که با ایجاد این سایت ها، شاهد مدیریت مطلوب پسماندها در عسلویه خواهیم بود.

همه پتروشیمی ها باید به تصفیه خانه ها فاضلاب متصل شوند

وی با بیان این که فاضلاب همه پتروشیمی ها باید به تصفیه خانه ها فاضلاب متصل شوند وهیچ فاضلابی نباید وارد دریا شود، گفت: مجوز هیچ پتروشیمی در استان صادر نخواهیم کرد مگر این که واحد تصفیه خانه دماوند که حامی پتروشیمی های فاز 2 است وارد مدار شوند.

قلی نژاد با بیان  این که در حال حاضر دو  پتروشیمی  در خواست مجوز بهره برداری دادند که ما صدور مجوز را به شرط متصل شدن به تصفیه خانه فاضلاب عنوان و اعلام کردیم باید قبل از بهره برداری پتروشیمی، فاز 2 فاضلاب خانه دماوند وارد مدار شوند.

وی در واکنش به اظهارت اخیر درخصوص حذف و کاهش عوارض آلایندگی مناطق صنعتی گفت:  این موضوع صحت ندارد و هیچ یک از شهرستان‌های استان که مشمول دریافت عوارض آلایندگی از پارس جنوبی می‌شده‌اند، از فهرست دریافت کنندگان این عوارض حذف نشده‌اند.

مبلغی درخصوص عوارض آلایندگی  به استان های همجوار پرداخت نشده است

قلی نژاد همچنین در خصوص تعیین عوارض آلایندگی به استان های همجوار بیان داشت: تاکنون هیچ مبلغی درخصوص عوارض آلایندگی  به استان های همجوار نه پرداخت شده و نه به تصویب رسیده است و اعلام کردیم تعیین سهم شدت آلودگی ها باید کارشناسی و به صورت علمی انجام بگیرد.

وی درباره درصد میزان آلایندگی های اعلام شده افزود: درصدهای اعلام شده یک پیش فرض کارشناسی بوده و از محیط زیست درخواست کردیم نشستی در این راستا برگزار و درصدهای اعلام شده  باید مورد کنگاش علمی قرار بگیرد.
قلی نژاد درادامه با بیان این که اگر استانی حق آلایندگی مطالبه کرد باید داده هایی را ارائه کند  تا مورد بررسی قرار بگیرد و ومشخص شود آیا در این شهرستانها ایستگاه آلودگی نصب شده ویا این که شدت آلایندگی مربوط به کدام فصل و کدام صنعت بوده است.

مردم نگران موضوع آلایندگی ها  نباشند، پیگیری می کنیم

مدیرکل محیط زیست استان بوشهر خاطر نشان کرد: مردم استان بوشهر نگران نباشید به آنها اطمینان می دهیم این موضوع در محیط زیست استان  بررسی خواهد شد و تاکنون نشستی در این زمینه برگزار نشده است و تا زمانی که  کارگروه مشخص نکند هیچ درصدی اعلام نخواهد شد.

وی همچنین با بیان این که درصدهای اعلام شده قطعیت پیدا نکرده است، افزود: ادعای سازمان حفاظت محیط زیست طبق متدهای علمی است و باید این متدها دوباره بازنگری شود و به سازمان های مردم نهاد و فرمانداران توضیح داده می‌شود که این عددها برچه پایه و اصولی است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر گفت: سازمان حفاظت محیط زیست تنها شدت آلودگی را تعیین می‌کند و رئیس کارگروه اصلی تعیین سهم رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور و اعضای آن مدیران استان‌های دخیل در آلودگی و نمایندگانی از محیط زیست و امور مالیاتی کشور است.


 

 


  منبع: پایگاه خبری تحلیلی پیغام
       لینک مستقیم   :   http://peigham.ir/shownews.aspx?id=109168

نظـــرات شمـــا