کد خبر : 111580       تاریخ : 1398/09/25 16:14:17
سقف تعهدات برای همه بیمه شدگان یکسان است/ بدهی 3 میلیاردی آموزش و پرورش به بیمه سلامت
مدیرکل بیمه سلامت استان بوشهر در بازدید از "پیغام" مطرح کرد:

سقف تعهدات برای همه بیمه شدگان یکسان است/ بدهی 3 میلیاردی آموزش و پرورش به بیمه سلامت

پیغام: مدیرکل بیمه سلامت بوشهر از بدهی 3 میلیاردی آموزش و پرورش به بیمه سلامت خبر داد و گفت: بیش از 90 درصد مطالبات از دستگاه های اجرایی وصول شده و فقط بخشی از مطالبات سال گذشته که مربوط به آموزش و پرورش استان است، دریافت نشده است.

 به گزارش «پیغام»، پرویز رمضانی  در دیدار با مدیر مسئول  و کارکنان "هفته نامه  و پایگاه خبری پیغام"  اظهار داشت:در حال حاضر 500 هزار نفر از جمعیت استان در5 صندوق کارکنان دولت، سایر اقشار، روستائیان، بیمه سلامت همگانی و ایرانیان تحت پوشش بیمه سلامت قرار گرفته اند.

وی افزود: صندوق بیمه کارکنان با 80 هزار بیمه شده، صندوق بیمه روستائیان با 340 هزار بیمه شده بیشترین بیمه شدگان را تحت پوشش قرار داده که این بخش مربوط به روستاها ،عشایر و شهرهای زیر 20 هزار نفر جمعیت بوده است.

  

80 درصد بیمه شدگان خدمات  بیمه ای رایگان دریافت می کنند

رمضانی با بیان این که 80 درصد بیمه شدگان سازمان بیمه سلامت در استان رایگان بیمه شده اند، ادامه داد: غیراز بیمه کارکنان دولت که بصورت کامل و سایر اقشار که نیم بها حق بیمه را پرداخت می‌کنند سایر بیمه شدگان به صورت رایگان بیمه هستند.

مدیرکل بیمه سلامت استان بوشهر بیان داشت: از سال 84 مددجویان کمیته امداد استان بوشهر در روستاها و شهرهای زیر 20هزار نفر تحت پوشش بیمه سلامت قرار گرفتند که بر اساس قانون برنامه و تفاهم نامه با کمیته امداد از ابتدای امسال تمامی مددجویان نهاد تحت پوشش بیمه سلامت قرار می‌گیرند.

رمضانی با بیان این که در مجموع 26 هزار بیمه شده تحت پوشش بیمه سلامت قرار گرفته اند،گفت: صندوق بیمه همگانی  از دیگر صندوق های بیمه سلامت است که از سال 93 که طرح تحول سلامت در نظام سلامت  شروع شد افرادی که در شهرهای بالای 20 هزار جمعیت ساکن هستند و تحت پوشش هیچ بیمه ای نبودند تحت پوشش این صندوق قرار گرفتند و خدمات به صورت رایگان دریافت می کنند.

30 دفتر پیشخوان در استان کار صدور دفترچه انجام می دهند

وی واگذاری صدور دفترچه به دفاتر پیشخوان و بخش خصوصی را یکی دیگر از خدمات بیمه سلامت عنوان کرد و افزود:  هم اکنون 30 دفتر پیشخوان دولت در استان بوشهر کار صدور، چاپ و تبدیل دفترچه را انجام می دهند و کمک زیادی برای دسترسی بهتر مردم  به خدمات بیمه سلامت شده است.

رمضانی خاطر نشان کرد: از این تعداد دفاتر پیشخوان دولت 8 دفتر در شهرستان دشتستان ( آبپخش،سعدآباد، وحدتیه،منطقه اروم وبوشکان)  و درسایر شهرستان ها هر کدام یک یا دو دفترپیشخوان کار صدور دفترچه را انجام می دهند.

پرداخت  155 میلیارد تومان مطالبات  موسسات درمانی و تشخیصی

وی با بیان این که 50 موسسه تشخیصی  درمانی تحت پوشش قرارداد بیمه سلامت است، گفت:  بیش از 95 درصد موسسات موجود است و تعداد کمی هم که تحت قرارداد ما نیستند  یا از خدمات آنها رضایت نداشتیم و یا این که مدارکی که نیاز بوده  در اختیار نداشته ومنع قانونی داشته است.

این مقام مسول درخصوص مطالبات موسسات درمانی و تشخیصی طرف قرارداد بیمه سلامت بیان داشت: در سال گذشته 155 میلیارد تومان  بابت  مطالبات موسسات تشخیصی درمانی پرداخت شده است که بخشی مربوط به صندوق روستایی است که از طریق  نظام ارجاع و پزشک خانواده است که خرید خدمت  آن به صورت سرانه ای  از مراکز بهداشت درمان صورت می گیرد.

وی با بیان این که 650 مورد بازدید از موسسات تشخیصی درمانی انجام شده است، گفت: بخش عمده این بازدیدها از مراکز بهداشت درمانی روستایی بوده است و سند کاغذی و خدمات الکترونیکی از این مراکز دریافت نمی شود و صرفاٌ حضور پزشک  در این مراکز مبنا است.

وی، نیروهای بیمه سلامت استان بوشهر را 65 نفر دانست و گفت: سال گذشته 2 میلیون و 200 هزار بار بیمه شدگان سلامت استان بوشهر مراجعه کرده‌اند و 40 هزار بار مراجعه مربوط به خدمات بستری در بیمارستانهای استان که پرونده بستری تشکیل شده  و مابقی مربوط به درمان سرپایی است.

وی در ادامه اضافه کرد: سال 92 جمع هزینه های سالانه ما 38 میلیاردتومان بوده که این میزان در سال 97 افزایش داشته که نشان از افزایش میزان تعهدات در قبال بیمه شدگان خصوصا بعد از اجرای طرح تحول سلامت دارد.

رمضانی در ادامه  با بیان این که بخش قابل توجهی از هزینه ها، هزینه های پرتی هستند که ناشی از تقاضای اضافی هم از طرف بیمه شده و هم موسسات است  و هزینه های غیرواقعی  رقم می خورد، افزود: برای کنترل هزینه ها با توجه به محدودیت  منابع  یک سری  برنامه ها به صورت جدی تر در سال های اخیر در دستور کار قرار دادیم  که نسخه نویسی الکترونیکی یکی از این برنامه ها است که  باعث تسهیل  دسترسی مردم به خدمات شده و هم امکان نظارت و کنترل  را به صورت الکترونیکی فراهم می کند.

  

تاکنون 4 هزار نسخه الکترونیکی نوشته شده است

وی با اشاره به این که نسخه نویسی الکترونیکی در استان بوشهر از اسفندماه سال گذشته  به صورت پایلوت در شهرستان گناوه  شروع شده است، اذعان داشت: از تیرماه سال جاری  در دو شهرستان دشتی و دیلم اجرا شده و بر اساس برنامه‌ریزی انجام شده نسخه‌نویسی الکترونیکی بیمه سلامت در تمام شهرستان‌های ۱۰ گانه استان بوشهر اجرا می‌شود.

رمضانی درباره اجرای نسخه نویسی الکترونیکی در سه شهرستان استان، گفت: در اجرای این طرح تاکنون 4 هزار نسخه الکترونیکی نوشته شده و از پزشکان در این سه شهرستان از اول تیرماه هیچ نسخه کاغذی دریافت نکردیم و بیماران با ارائه کدملی به پزشک ویزیت می شوند.

وی در ادامه اضافه کرد: پزشکانی که نسخه الکترونیکی می نویسند با سامانه بیمه سلامت  لینک شده و پس از تایید پزشک به عنوان ویزیت مستقیماً در سامانه مالی می نشیند  و دیگر نیاز به رسیدگی نیست و بلافاصله در پایان هرماه به پزشک پرداخت می شود.

سرویس استحقاق سنجی در بیمارستان‌های استان راه‌اندازی شد

مدیرکل بیمه سلامت استان بوشهر با اشاره به راه‌اندازی سرویس استحقاق سنجی در بیمارستان‌های استان از مهرماه سال گذشته تصریح کرد: در این راستا،بیماران تحت پوشش بیمه سلامت صرفا با  ارائه کد ملی در 16 بیمارستان دولتی استان بوشهر خدمات دریافت می‌کنند.

پرداخت مطالبات در سال جاری به روز شده است

رمضانی درخصوص پرداخت مطالبات غیر دانشگاهی اظهار داشت: از آنجایی محدودیت  تامین منابع عمدتا بر دوش دولت و کشور است و همه سازمانها درگیر هستند و خوشبختانه توانستیم مطالبات غیر دانشگاهی را تا شهریورماه سال جاری پرداخت کنیم و مراکز دانشگاهی  نیز تا مردادماه  به طور کامل  پرداخت شده است و اسنادی هم موجود است  که تازه تحویل  بیمه داده شده ودر مرحله مهلت سه ماهه رسیدگی اسناد است.

وی با بیان این که پرداختی های امسال به روزشده است، ادامه داد: بخشی از مطالبات  سال گذشته موسسات باقی مانده است و چون اجازه نداشتیم از منابع سال جاری برای پرداخت های سال گذشته هزینه کنیم، اما پیگیریم که تامین اعتبار شود و تا بتوانیم مطالبات موسسات را پرداخت کنیم.

رمضانی با بیان این که سقف تعهدات برای همه بیمه شدگان یکسان است، اذعان داشت: سطح تعهدات سازمان بیمه سلامت به افراد تحت پوشش، در بخش سرپایی و بستری موقت 70 درصد و بستری در مراکز دولتی 90 درصد تعرفه دولتی و حق فرانشیز بیماران روستایی دارای بیمه سلامت ، 5 درصد است.

مدیرکل بیمه سلامت استان بوشهر  بیماران کلیوی، تالاسمی، هموفیلی و ام اس را جزء بیماران خاص دانست و بیان داشت: هزینه‌های دارو و خدمات مرتبط با این بیماری به شکل 90 تا 100 درصد پرداخت می‌شود و بیماران سرطانی که جزء بیماری خاص نیست اما هزینه‌های شیمی درمانی و بخشی دیگر از هزینه‌ها به جای 70 درصد تا 90 درصد هم پرداخت می‌شود.

  

 3 میلیارد تومان بدهی آموزش و پرورش به بیمه سلامت

وی  در پاسخ به سوالی درخصوص این که« دلیل تفاوت تعهدات بیمه ای  دربیمارستان نظامی و دولتی  چیست» گفت: بیمارستان های نظامی از نظر دولت و براساس مصوبه هیات وزیران، دولتی محسوب می شوند و باید تعرفه دولتی را رعایت کنند اما مجوزی  از ستاد مشترک نیروهای مسلح و رهبری دارند که یک تعرفه بین تعرفه دولتی و خصوصی می گیرند  و بحث خودگران بودن آنها است که منابع و مصارف به عهده خودشان است و تعرفه ای بالاتر از تعرفه دولتی دریافت می کنند ولی میزان پرداختی ما براساس تعرفه دولتی است. 

وی در پاسخ به سوال دیگری درباره مطالبات بیمه سلامت در استان بوشهر گفت:  در استان بوشهر بیش از 90 درصد مطالبات  از دستگاه ای اجرایی وصول کردیم و فقط بخشی از مطالبات  سال گذشته  باقی مانده که بخش عمده آن مربوط به آموزش و پرورش استان است.

رمضانی در پاسخ به سوالی درباره این که « با توجه به این که آموزش و پرورش حق بیمه از کارکنان خود کسر می کند چرا حق بیمه ها را بیمه پرداخت نمی کند» گفت: عمده ترین مشکل آموزش و پرورش در پرداخت حق بیمه این است که نمی توان سهم خود  را به حق بیمه کارکنان اضافه و پرداخت نماید.

 وی با بیان این که بدهی آموزش و پرورش استان بوشهر به بیمه سلامت 3 میلیارد تومان است، اذعان داشت: این میزان بدهی مربوط به سال 97 است و امسال تاکنون مشکلی برای وصول مطالبات با آموزش و پرورش نداشتیم.

رضایت بالای 70 درصدی مردم از بیمه سلامت

مدیرکل بیمه سلامت همچنین در پاسخ به سوالی دیگر درخصوص این که« آیا تاکنون سنجشی درباره رضایت بیمه شدگان ازبیمه سلامت انجام شده است»، بیان داشت:  رضایت سنجی در دو بخش از بیمه شدگان انجام می شود یکی از مراجعات  بیمه شدگان به ادارات و دفاتر پیشخوان درباره فرایند انجام کارانجام شده  و بخش دیگر هم از بیماران بستری شده در بیمارستان ها انجام می شود که در مقاطع شش ماه فرمهایی در اختیار ارباب الرجوع داده شده ومیزان رضایت خود را از بیمه سلامت اعلام می کنند و با ارزیابی که تاکنون داشتیم کمتر از 70 درصد رضایت نبوده است که البته بستگی به نوع صندوق بیمه ای هم دارد.

 وی  در پاسخ به  سوالی دیگر درباره این که «آیا تمهیداتی اندیشیده شده که  بیمه تکمیلی را به خود بیمه سلامت واگذارشود»، گفت:این موضوع مطرح شده اما با این تفاوت که اساس سازمان بیمه سلامت و مصوبات که دولت برای بیمه تکلیف می کند فقط برای بیمه پایه  و صرفا خدمات پایه است  و نمی تواند متولی بیمه تکمیلی باشد.

رمضانی همچنین در پاسخ به سوال دیگر درباره این که «آیا بیمه سلامت  امکان زیر ساختهای درمانی دارد؟ پاسخ داد: با توجه به  این که بیمه سلامت  خدمات را به صورت خرید خدمت انجام می دهد در بخش درمان مستقیم که مثلا بیمه تامین اجتماعی دارد، را بیمه سلامت ندارد.

 

  

  

گزارش: صدیقه جمالی


  منبع: پایگاه خبری تحلیلی پیغام
       لینک مستقیم   :   http://peigham.ir/shownews.aspx?id=111580

نظـــرات شمـــا