کد خبر : 115150       تاریخ : 1399/03/23 17:07:15
صنایع دستی ؛ ساخت ساز در بوشهر

صنایع دستی ؛ ساخت ساز در بوشهر

ستان بوشهر علاوه بر گلیم بافی،گبه بافی،حصیر بافی،عبابافی،صنایع دستی دریایی ،لنج سازی،گرگوربافی و ... در ساخت و تهیه ی سازهای موسیقی نواحی بوشهر نیز به عنوان یک هنر و صنعت دستی در کانون توجه قرار دارد....

گالیا حق پرست

در جوامع انسانی صنایع دستی هنری مهم محسوب می‌شود چرا که به واسطه آن می‌توان به فرهنگ، تاریخ، سنن، مهارت‌ها، استعدادها و در کل هویت مردم آن جامعه پی برد.

علت فراوانی و تنوع صنایع دستی ایران را می توان نیاز و احتیاجات مردم و اقوام مناطق مختلف با فرهنگ ها و آداب و رسوم خاص آن منطقه دانست. صنایع دستی استان بوشهر نیز همچون دیگر استان ها متأثر از محیط فرهنگی ، جغرافیایی و تاریخی آن است.

استان بوشهر علاوه بر گلیم بافی،گبه بافی،حصیر بافی،عبابافی،صنایع دستی دریایی ،لنج سازی،گرگوربافی و ... در ساخت و تهیه ی سازهای موسیقی نواحی بوشهر نیز به عنوان یک هنر و صنعت دستی در کانون توجه قرار دارد.علاقه مردمانش به ادبیات و موسیقی که آن را ابزاری برای بیان احساسات و عواطف خود می پندارند و در تمامی مناسبت های شادی و حزن و اندوه از آن استفاده می کنند، ایشان را بر آن داشته تا با کاربردی نمودن صنایع دستی با گرایش موسیقی ،آلات مراسم موسیقایی (آیینی ،فولکلور) در جغرافیای بوشهر را خود تولید نمایند.

نی جفتی، نی انبان، دمام، سنج ، بوق، ضرب، تیمپو و همچنین سازهای مورد استفاده در مراسم زار مانند شیخ فرج که شبیه طبل ایستاده می باشد از جمله آلات موسیقی ست که توسط سازندگان ساز در این استان ساخته می شود. سازندگان ساز که ناگزیرند برای موفقیت در کار خود نوازنده نیز بوده یا حداقل با اصول موسیقی آشنایی داشته باشند. از این رو هر هنرمند بر اساس تجربه شخصی و آزمون و خطاهای بسیار اقدام به ساخت و تهیه ساز می کند.

سازهای نواحی بیشتر ترکیبی از چوب و پوست و چسب می باشد که در کارگاههای کوچک و گاهاً خانگی تهیه می شود . ساخت ساز علاوه بر طبع هنر دوستی و بحث ارزش موسیقی، از بٌعد اقتصادی نیز برای مردمان این منطقه حائز اهمیت می باشد.

یکی از دیگر علل موفقیت و محبوبیت موسیقی بوشهر ترکیب آن با ادبیات و استفاده از اشعار شاعران نامی و بزرگ  ایران زمین همچون خیام است که فعالان عرصه موسیقی با همه ی توانمندی های اجرایی و صحنه‌ای  توانسته اند تا نه تنها در داخل کشور بلکه مرزها را در نوردیده و در دیگر ملل نیز این هنر را به عرضه نمایش بگذارند.

ارتقاء کیفیت سازها ، ارایه قیمت مناسب، رعایت حقوق انسانی، عدالت محوری و استاندارد مکان تولید معیارهایی ست که هنرمندان برای رقابت عرصه ملی و بین المللی و کسب مهر اصالت در این رشته صنایع دستی در نظر می گیرند.


  منبع: پایگاه خبری تحلیلی پیغام
       لینک مستقیم   :   http://peigham.ir/shownews.aspx?id=115150

نظـــرات شمـــا