کد خبر : 115732       تاریخ : 1399/04/23 12:46:12
درمان علمی و پرهیز مدار اساس کار مراکز ترک اعتیاد

درمان علمی و پرهیز مدار اساس کار مراکز ترک اعتیاد

"مراکز اقامتی بهبود و بازتوانی افراد با اختلال مصرف مواد مخدر"، نام درست مکان‌هایی است که ما به عنوان کمپ ترک اعتیاد می‌شناسیم، پناهگاهایی که اسیران گرفتار در بند افیون آنجا را مبدا بازگشت دوباره خود به زندگی مفید در جامعه می‌دانند، اما تصویر ذهنی منفی از گذشته این مراکز و بالا بودن هزینه‌ها ۲ مشکل اساسی مراجعان به این کمپ‌ها است.

به گزارش «پیغام» ایرنا نوشت؛ وقتی گرفتار اعتیاد باشی، ترک آن برایتان غیرممکن به‌نظر می‌رسد اما مهم نیست تا چه حد بیماری شما پیشرفت کرده باشد زیرا نجات و رهایی از آن هیچ‌وقت غیرممکن نیست و با درمان درست، حمایت اطرافیان و یافتن علت ابتلا به آن، تغییر امکان‌پذیر است.

حتی اگر در ترک اعتیاد تجربه ناموفق دارید، نباید امید را از دست بدهید و برای رهایی از اعتیاد، موانعی وجود دارند که باید از آنها عبود کرد اما همین‌ که به ترک اعتیاد فکر کنید، یعنی در مسیر بهبود گام برداشته‌اید.

 برای بسیاری از کسانی که در دام افیون اسیر هستند قدم اول سخت‌ترین است و احساس می‌کنند توانایی آن را ندارند، اما این تردید بدیهی است و نباید نگران آن بود زیرا ترک اعتیاد با تغییرات زیادی همراه است.

افرادی که سوء مصرف مواد مخدر دارند و به دلخواه قدم در راه بهبودی گذاشته‌اند باید یکی از مراکز اقامتی خصوصی را برای ترک اعتیار انتخاب کنند که بیش از یک میلیون‌تومان برای آنها هزینه دارد تا ۱ یا ۲ ماه در کمپ‌ بمانند تا آماده حضوری موثر در عرصه زندگی اجتماعی و فردی شوند.

 کمپ‌هایی که به گفته مسئولان آن و مدیران بهزیستی با آن‌چیزی که در گذشته بیماران مبتلا به اعتیاد از حضور در آن واهمه داشتند، تفاوت بسیاری دارد و کادر تخصصی پزشک و روانشناس گام به گام تا بهبودی کامل در کنار فرد بیمار هستند.

علمی و بهداشتی بودن فرایند بهبودی در مراکز ترک اعتیاد

مسئول یک مرکز اقامتی میلادی دوباره بوشهر بیان کرد: افراد بیماری که تصمیم دارند برای بهبودی اقدام کنند ولی از ترس درد این فرآیند را آغاز نمی‌کنند بدانند که تحمل درد یک هفته‌ای برای خارج شدن سم از بدن ضروری است و راهی جز این وجود ندارد و در این مدت پزشک و مددیارهای مرکز که پیش از این مصرف کننده بوده‌اند و موفق شده‌اند از این معضل رهایی یابند به آنها کمک می‌کنند.

احمد فقیهی گفت: امروزه مراکز بازپروری مانند گذشته نیست که با فرد بیمار بدرفتاری و برخورد فیزیکی شود بلکه شورای هماهنگی نظارت به طور مستمر بر این مراکز نظارت دارد و کمپ ها با بهره گرفتن از روش‌های علمی، روانشناس و پزشک در کنار فرد برای کمک به بهبودی او هستند.

وی افزود: اولین نکته برای حضور در کمپ این است که این حضور تمایلی و فرد با پای خود برای درمان آمده باشد زیرا فرد برای رهایی از سوء مصرف مواد مخدر ۲۸ تا ۳۰ روز در کمپ اقامت می‌کند و در مواردی که روانشناس تشخیص دهد این مدت یک ماه دیگر نیز تمدید می‌شود.

مسئول مرکز اقامتی میلادی دوباره در باره فرآیند آغاز تا پایان مبارزه با اعتیاد در مراکز خصوصی ترک اعتیاد گفت: از روز اول حضور در کمپ پزشک متخصص مواد مخدر کار درمان بیمار را بدون استفاده از هیچ دارویی آغاز می‌کند و پس از گذشت  ۱۰ روز که در اصطلاح سم از بدن بیمار بیرون رفت، روانشناس به آنها خدمات مشاوره و گفتار درمانی ارائه می‌دهد، در جلسات روانشناسی گروهی شرکت می‌کنند و مراسم شکرگزاری، جلسات NA و صحبت با گروه همتا و مددیار که توانسته‌اند اعتیاد را شکست دهند خدمات دیگری است که به بهبودی هر چه بهتر بیماران می‌انجامد.

فقیهی تاکید کرد: پس از شیوع کرونا افرادی که تمایل به آغاز فرآیند ترک داشته باشند، برای حضور در مراکز باید ابتدا تست کرونا بدهند، از دادگستری نامه بگیرند و سپس مراجعه کنند و در بدو حضور در کمپ نیز یک هفته قرنطینه می‌شود.

دست خالی مراجعان و ضرورت حمایت خیران

مسئول مرکز اقامتی میلادی دوباره گفت: مرکز میلادی دوباره بین ۵۰۰ تا ۶۰۰ نفر در سال پذیرش می‌کند که به طور میانگین ۱۰۰ نفر از آنان پس از بهبودی پاک می‌مانند و بسیاری از آنها  دوباره به کمپ مراجعه و با گذراندن چند روز در کمپ دوباره به جامعه بازمی‌گردند.

وی افزود: بیشتر افراد درگیر با اعتیاد زمانی به کمپ مراجعه می‌کنند که شغل، دارایی و خانواده خود را از دست داده‌اند، وضعیت مالی بسیار نامناسبی دارند و برای تامین هزینه درمان یک میلیون و ۴۰ هزار تومانی کمپ نیاز به کمک دیگران دارند.

فقیهی بیان کرد: بهزیستی از تعداد محدودی از آنها تا سقف۳۰۰ هزارتومان حمایت می‌کند که بسیار کم است. ما روزانه ۲  مراجعه کننده داریم که تامین هزینه درمان برای آنها سخت است و درصورتی که خیری دست این بیماران را بگیرد ما نیز دست او را می‌فشاریم زیرا کمپ نیز به دلیل بالا رفتن هزینه‌هایی مانند تامین غذا و سایر وسایل مورد نیاز اقامت یک‌ ماهه بیمار، قادر به کمک بیشتر نیست.

مسئول مرکز اقامتی میلادی دوباره بوشهر ادامه داد: خیران جامعه که برای مدرسه‌سازی، مسجدسازی و بسیاری از موارد کمک می‌کنند به خاطر دید بسیاری بدی که در جامعه نسبت به معتادان به مواد مخدر وجود دارد کمک زیادی در این زمینه نکرده‌اند زیرا از دید جامعه این افراد سربار هستند در حالی که دست‌سازه‌های هنرمندانه آنها در کارگاه این مرکز نشان می‌دهد که درصورت بهبود می‌توانند به فردی مفید برای جامعه تبدیل شوند.

وی پیشنهاد کرد: سازمان های مردم نهادی برای حمایت مالی از بیمارانی که قصد بازگشت دارند  تشکیل شود که در این صورت اتفاق مثبت و بزرگی رخ می‌دهد.

فعالیت مددیاران بهبود یافته در مراکز ترک اعتیاد تجربه موفق و مشوق برای دیگر معتادان

حضور و فعالیت مددیاران و همتایانی که در گذشته‌ای نه چندان دور خود نیز اسیر اعتیاد بوده‌اند در مراکز ترک اعتیاد که اکنون نمونه‌ای موفق در مقابل دیدگان کسانی هستند که به تازگی گام در راه درمان گذاشته‌اند بسیار موثر است تا جایی که بیشتر کارکنان مراکز ترک اعتیاد را افرادی تشکیل می‌دهند که خودشان روزی مسیر سخت و پر التهاب ترک مصرف مواد را گذرانده‌اند.

یکی از مددیارانی که پس از رهایی از اعتیادی چندسالی است که در مرکز اقامتی ترک اعتیاد کمک کار همنوعان خود شده‌است، گفت: بیمارانی که بهبود می‌یابند و مرکز بازپروری را به سلامت ترک می‌کنند ارتباط خود را با کمپ‌ها حفظ کنند.

وی ادامه داد: بیماری اعتیاد شباهت زیادی با دیابت دارد و همانطور که مبتلا به دیابت باید همیشه انسولین مصرف کند، حضور و ارتباط مستمر بیمار بهبودیافته با مراکز ترک اعتیاد می‌تواند با یادآوری تجربه‌های فرد و شرکت در گفتار درمانی پاکی فرد را تداوم ببخشد.

این جوان مددیار بیان کرد: فرد پس از شروع فرآیند ترک یک هفته درد شدیدی دارد و هیچ راهی غیر از تحمل این درد ندارد، تنها راه نجات افراد استفاده از جلسات NA است و بهتر است در سه ماه اول بهبودی به دلیل ضعف بدنی سرکار نروند و در جلسات گروهی کمپ شرکت کند تا با بهبود روحی و جسمی پس از این مدت فعالیت خود را آغاز کنند.

تامین ۲۵ تا ۵۰ درصد هزینه‌های ترک اعتیاد توسط بهزیستی

سرپرست معاونت توسعه پیشگیری بهزیستی استان بوشهر گفت: در این استان ۱۳ مرکز اقامتی بهبود و بازتوانی افراد با اختلال مصرف مواد مخدر داریم که هدف آنها درمان غیر دارویی مصرف کننده‌ها با رویکرد مشارکتی با گروه‌های همتا و خودیار است.

مهرناز اسکندری افزود: ظرفیت هر مرکز بین ۳۰ تا ۶۰ نفر است و اکنون ظرفیت مراکز به نسبت جمعیت مبتلایان به سوء مصرف مواد در استان بوشهر مناسب است.

وی عنوان کرد: در مراکز سرپایی خدمات دارویی و غیر دارویی انجام می‌شود و فرد بنا به شرایط خود تصمیم می‌گیرد در کمپ‌ها اقامت کند یا از مراکز خصوصی سرپایی درمان اعتیاد استفاده کند.

سرپرست معاونت توسعه پیشگیری بهزیستی بوشهر بیان کرد: هزینه اقامت در کمپ‌های درجه۱ ترک اعتیاد یک میلیون و ۴۰ هزار تومان است و این هزینه برای مراکز درجه ۲ و ۳ به ترتیب ۸۸۴ و ۷۲۸ هزار تومان است.

اسکندری با بیان اینکه اعتبارات بهزیستی در این زمینه محدود است و  بیشتر مراجعه کنندگان به کمپ‌ها نیز با مشکلات مالی مواجه هستند، گفت: بهزیستی  ۲۵ تا ۵۰ درصد از هزینه درمان افرادی که از سوی مددکار معرفی شوند را پرداخت می‌کند اما اعتبارات بهزیستی پاسخگوی نیاز استان بوشهر نیست.

سال گذشته ۱۰ هزار نفر در مراکز ترک اعتیاد بوشهر پذیرش شدند

علاوه بر بیمارانی که عزم خویش را برای مبارزه با اعتیاد جزم ساخته‌اند، معتادان متجاهر و بی‌خانمان از دیگر میهمانان مراکز ترک اعتیاد خصوصی بوشهر هستند که با حکم قضایی و از سوی پلیس مواد مخدر به کمپ‌های ترک اعتیاد ارجاع می‌شوند.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان بوشهر گفت: سال گذشته نزدیک به ۱۰ هزار نفر در سطح استان پذیرش شده اند و خدمات ترک اعتیاد دریافت کرده‌اند که نیمی از آن‌ها در کمپ‌ها بستری شده‌اند و نیمی از آنها از خدمات مراکز سرپایی درمان اعتیاد و دی آی سی (DIC‌) استفاده کرده‌اند.

ارسطو ترکمان منش گفت: مراکز اقامتی ترک اعتیاد در همه شهرستان‌های استان بوشهر بجز دیر وجود دارد و ظرفیت مراکز بازپروری استان بوشهر تاکنون پاسخگوی مراجعه‌های داوطلبانه و اجباری مبتلایان به اعتیاد بوده‌است.

افرایش سرانه هزینه درمان معتادان متجاهر و بی خانمان

 وی افزود: هزینه معتادان متجاهر و بی خانمان که با دستور قضایی توسط پلیس مواد مخدر جمع‌آوری می‌شوند، از سوی ستاد مبارزه با مواد مخدر تامین و به حساب سازمان بهزیستی استان برای پرداخت به کمپ‌های خصوصی واریز می‌شود.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان بوشهر  بیانکرد: سال گذشته این هزینه روزانه ۱۳ هزار تومان بود و اکنون به ۲۰ هزار تومان افزایش یافته است.

ترکمان منش اضافه کرد: خیران استان بوشهر نیز به طور متوسط درهر  ماه هزینه درمان ۴ تا ۵ بیمار بی‌بضاعت را به مراکز خصوصی ترک اعتیاد پرداخت می‌کنند.

برخورد قاطع با مراکز ترک اعتیاد غیرمجاز و متخلف بوشهر

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان بوشهر اظهارداشت: درمان در همه کمپ‌های ترک اعتیاد این استان پرهیز مدار است و از  هیچ‌گونه دارویی برای ترک اعتیاد استفاه نمی‌شود.

ترکمان منش ادامه داد: در سال گذشته ۲ مرکز به دلیل برخورد نامناسب با بیماران در کمیسیون سازمان بهزیستی بررسی و رای تعطیلی آنها صادر شد.

وی ادامه داد: تاکنون سه مرکز غیر مجاز بازپروری معتادان در استان بوشهر شناسایی و تعطیل شده‌است که بیشتر مردم از وضعیت غیر مجاز بودن آنها اطلاع نداشته اند.

 دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان بوشهر توصیه کرد: خانواده‌ها وقتی برای پذیرش به مرکزی مراجعه کردند باید پروانه فعالیت و موافقت اصولی آن مرکز که از طرف بهزیستی صادر شده‌است را مشاهده کنند یا در این مورد از مسئول آن بپرسند.

معتادان متجاهر پیش از ورود به مراکز ترک قرنطینه کرونا می‌شوند

ترکمان منش در باره پذیرش معتادان متجاهر در مراکز ترک اعتیاد استان بوشهر در دوره شیوع کرونا، گفت: از شروع بیماری کرونا افرادی که در کمپ‌ها بستری بودند به عنوان قرنطینه بعد از زمان بهبود نیز نگهداری شدند و پذیرش جدید صورت نگرفت که اکنون در نشستی با فرماندار، شهردار، حوزه فرهنگی و ورزشی و پلیس مواد مخدر توافق شد شهرداری فضایی را به عنوان مرکز قرنطینه در بوشهر اختصاص و بخش خصوصی تحویل دهد تا بیماران ۱۴ روز در آنجا نگه‌داری شوند و بعد از غربالگری و اطمینان از سلامت‌آنها برای ادامه درمان به کمپ‌های ترک اعتیاد وارد شوند.

 دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان بوشهر افزود: پیش‌بینی می‌شود این اقدام مهم تا یک ماه آینده اجرایی شود و پذیرش معتادان متجاهر و بی‌خانمان در مراکز ترک اعتیاد از سر گرفته شود.

مراکز خصوصی ترک اعتیاد استان بوشهر به عنوان نقطه آغاز زندگی بدون سوء مصرف مواد و تبعات اجتماعی، فردی و فرهنگی آن، بار درمان اعتیاد استان را بر دوش دارند و با توجه به اینکه تبعات اجتماعی اعتیاد برای جامعه بر هیچ‌کس پوشیده نیست دستگیری از افرادی که می‌خواهند بهبود یابند اما توان مالی تامین هزینه کمپ را ندارند کمک بزرگی به سلامت جامعه و زدودن غبار اعتیاد از دامان آن است.

 


  منبع: پایگاه خبری تحلیلی پیغام
       لینک مستقیم   :   http://peigham.ir/shownews.aspx?id=115732

نظـــرات شمـــا