کد خبر : 124066       تاریخ : 1399/11/04 13:43:18
۱۲۰میلیارد تومان مطالبات مراکز درمانی استان بوشهر پرداخت شد

۱۲۰میلیارد تومان مطالبات مراکز درمانی استان بوشهر پرداخت شد

مدیرکل بیمه سلامت استان بوشهر گفت: برای حمایت از حوزه سلامت و با هدف خدمت رسانی بهتر به بیمه شدگان از ابتدای شیوع ویروس کرونا تاکنون ۱۲۰ میلیارد تومان از مطالبه‌های موسسه‌های تشخیصی درمانی این استان پرداخت شده‌است.

به گزارش«پیغام» به نقل از ایرنا، دکتر پرویز رمضانی روز شنبه در نشست با رئیس خبرگزاری جمهوری اسلامی مرکز بوشهر افزود: براین اساس همه مطالبه‌های بخش سرپایی، تسویه ماهانه هزینه اسنادی که به صورت الکترونیکی دریافت می‌شود، مطالبه مراکز بیمارستانی غیر دانشگاهی تا شهریور ماه و بیمارستان‌های دانشگاهی تا تیرماه سال جاری تسویه شده‌است.

وی بیان کرد: افزون بر پرداخت مطالبه‌های امسال مراکز درمانی طرف قرارداد، با تلاش انجام شده برای کمک به بیمارستان‌ها برای پرداخت‌های کارکنان، بخش عمده‌ای از مطالبه‌های سال‌های گذشته مراکز درمانی نیز از سوی بیمه سلامت پرداخت شد.

رمضانی اظهار کرد: تا پیش از کرونا روند معمول هزینه‌های بیمه سلامت به دلیل مراجعه‌های زیاد افزایشی بود اما در شرایط شیوع ویروس کرونا میزان بار مراجعه‌ها ۲۰ تا ۳۰ درصد کاهش یافت و همین امر باعث کاهش هزینه‌ها شد.

مدیرکل بیمه سلامت استان بوشهر گفت: با حمایت صورت گرفته با وجود اینکه هزینه بستری بیماران مبتلا به ویروس کرونا نسبت به بیماران عادی بیشتر و خدمات متنوع تری نیز ارائه شده اما با کسری منابع تاکنون روبرو نشده و مطالبه‌های مراکز درمانی نیز پرداخت شده‌است.

۵۰ درصد نسخه نویسی‌ها در استان بوشهر به صورت الکترونیکی است

رمضانی اضافه کرد: نسخه نویسی الکترونیکی سال گذشته از شهرستان‌های دیلم، گناوه و دشتی در استان بوشهر آغاز شد و امسال با فراهم کردن زیرساخت‌های لازم این فرایند به کل استان تعمیم داده شد و در زمان حاضر دسترسی به این سامانه برای همه مطب‌های طرف قرار داد، داروخانه‌ها و مراکز پارا کلینیکی در بخش سرپایی ایجاد و امکان نسخه نویسی و نسخه پیچی الکترونیکی وجود دارد.

به گفته رمضانی، آمارها نشان می‌دهد بیش از ۵۰ درصد نسخه‌ها به صورت الکترونیکی در استان بوشهر پیچیده می‌شوند و در زمان حاضر تنها بخش دولتی و بیمارستانی است که هنوز به بخش نسخه نویسی الکترونیکی تجهیز نشده و طبق ابلاغ هیات وزیران تا پایان امسال باید این اقدام انجام شود.

وی یادآور شد: تلاش می‌شود تا پایان امسال در بیمارستان‌ها و درمانگاه‌های دولتی برنامه نسخه نویسی الکترونیکی انجام و زمینه تشکیل پرونده الکترونیک برای تمام بیمه شده‌ها فراهم شود تا به این وسیله ضمن مدیریت منابع همچنین نیازی به تمدید و یا تعویض دفترچه نباشد.

رمضانی ادامه داد: با وجود همه مشکلاتی که شیوع کرونا در جامعه ایجاد کرده‌است، اما در این شرایط زمینه آشنایی مردم با خدمات الکترونیک تا حد زیادی افزایش یافته و سبب شده بتوانند خدمات خود را در فضای مجازی دریافت کنند در همین راستا پزشکان نیز استقبال خوبی از ارائه خدمات به شکل الکترونیکی داشتند.

وی اضافه کرد: جلوگیری از نسخه پیچی اشتباه به علت بدخطی پزشک، شفافیت در نوع تعامل بیمه با موسسه‌های تشخیصی درمانی، هشدار به پزشک در مورد تداخل‌های دارویی تجویز شده، امکان ارائه نسخه چاپی واضح با نام و دستور مصرف دارو به بیمار، جلوگیری از هدر رفتن سرمایه ناشی از میزان بالای صدور دفترچه و اتلاف وقت بیمه شونده از مزایای تجویز نسخه به شکل الکترونیکی است.

رمضانی درباره روند استفاده از این سامانه گفت: بیمار با ارائه کد ملی در سامانه پذیرش می‌شود و پس از ورود به مطب، پزشک بیمار را انتخاب و برای او دارو و وسایر خدمات تجویز می‌کند در پایان یک کد رهگیری به بیمار داده می‌شود تا به ارائه آن کد به داروخانه داروی خود را دریافت کند.

مدیرکل بیمه سلامت استان بوشهر ادامه داد: با اجرای نسخه نویسی الکترونیکی و وارد کردن کد ملی بیمار، وضعیت همپوشانی بیمه‌شونده در بخش سرپایی نیز مشخص می‌شود این در حالی است که تا کنون تنها با استفاده از کد ملی در بخش بستری بیمارستانی وضعیت بیمه شونده بیمار نمایش داده می‌شد.

رمضانی گفت: در زمان حاضر از ۲۰ بیمارستان دانشگاهی و غیر دانشگاهی استان بوشهر ۱۵ بیمارستان به سامانه تبادل الکترونیک مجهز و به این وسیله اسناد بستری بیماران به صورت الکترونیک در اختیار بیمه سلامت قرار می‌گیرد.

وی یادآور شد: با توجه به پذیرش بیماران کووید ۱۹ از سوی بیمارستان‌های دولتی دراستان و برای خدمت رسانی بیشتر به مردم و کاهش پرداختی بیمه شدگان بابت هزینه درمان، از ابتدای آبان ماه طی تفاهم نامه‌ای که با دانشگاه علوم پزشکی، بیمارستان‌های تأمین اجتماعی و قائم(عج) سپاه پاسداران به امضاء رسید، بیمه شدگان بیمه سلامت خدمات سرپایی و بستری را با تعرفه دولتی در  این بیمارستان‌ها دریافت می‌کنند.

اضافه شدن ۹ هزار و ۶۰۰  نفر به جمعیت زیر پوشش بیمه سلامت در استان بوشهر

رمضانی اضافه کرد:  باتوجه به شرایط کنونی و ابتلای جمعیت زیادی از مردم به ویروس کرونا، مقرر شد سازمان بیمه سلامت بدون انجام ارزیابی وسع ، آن دسته از افرادی که فاقد پوشش بیمه‌ای هستند را به صورت رایگان بیمه و از خدمات بیمه‌ای سازمان بهره‌مند شوند.

وی ادامه داد: در همین ارتباط ۹هزار و ۶۰۰ نفر مشمول دریافت یارانه سلامت شدند که باید دفترچه سلامت دریافت می‌کردند که از این جمعیت ۲ هزار نفر روند نام نویسی خود را ناتمام گذاشته و هنوز به بیمه سلامت مراجعه نکرده اند.

رمضانی تاکید کرد: با تمهیدات انجام شده تلاش شده بیشتر افراد حداقل از بیمه پایه برخوردار باشند.

وی یادآور شد: درسال جاری با شرایط شیوع بیماری کووید ۱۹ براساس پیشنهاد سازمان بیمه سلامت و تصویب ستاد ملی مبارزه با کرونا این امکان فراهم شد که ارزیابی وُسع برای متقاضیان بیمه سلامت متوقف و تمامی افراد فاقد پوشش بیمه‌ای بتوانند رایگان از مزایای این بیمه استفاده کنند.

رمضانی بیان کرد: بر این اساس، همه کسانی که هیچ گونه بیمه درمانی ندارند می‌توانند به دفاتر پیشخوان بیمه سلامت مراجعه کنند تا بلافاصله برایشان دفترچه بیمه صادر شود.

تمدید دفترچه‌های بیمه سلامت به صورت الکترونیکی انجام می‌شود

مدیرکل بیمه سلامت استان بوشهر گفت: در این شرایط کرونایی با هدف کاهش مراجعه، تمدید دفترچه‌ بیمه سلامت به صورت الکترونیکی انجام و براین اساس ملاک اعتبار دفترچه تاریخ روی برگه دفترچه نیست بلکه مبنای اعتبار دفترچه اعتباری است که در سامانه وجود دارد و مراکز موظف هستند با استحقاق سنجی در صورتی که بیمه فرد اعتبار داشته باشد خدمات ارائه دهند.

 


  منبع: پایگاه خبری تحلیلی پیغام
       لینک مستقیم   :   http://peigham.ir/shownews.aspx?id=124066

نظـــرات شمـــا