کد خبر : 128918       تاریخ : 1400/04/28 15:35:19
حرفِ سعدی خوانیِ دشتی؛ گذارِ پارادایمیِ نبی پور!

حرفِ سعدی خوانیِ دشتی؛ گذارِ پارادایمیِ نبی پور!

امیرحسام حق پرست

می خواست تا یکی، دو کتابِ علی دشتی را به امانت بگیرد.(سایه، ایّام محبس)

پس از گفتگو و‌ خوانش مطلع قصیده ی خاقانی(ایوان مدائن)دشتی رو به او‌(مهدی ماحوزی)می کند و‌ می گوید:

«بیا،این دو کتابی که خواسته بودی؛

ولی از همه ی این ها برای تو و هر ایرانی مهم تر،کلیات سعدی و بویژه بوستان سعدی ست.

سعدی رب النوع زبان فارسی است و تا خورشید بر این کره نورپاشی می کند،زبان و منطق او همچنان معیار فصاحت و بلاغت خواهد بود.»

اما دلیل پیش درآمدی که از کتابِ *خاقانی؛ شاعری دیر آشنا* نوشته ی علی دشتی در اینجا آورده شد،همان "حضورِ دریای بی پایان، سرآمدی و سرمدیِ  پورفسور نبی پور" در میان دانشمندان برتر جهان است که آن را بی ارتباط با کلام دشتی و متُدی برای امروز و مطالعات آثار نبی پور میان نسل جوان ندیدم!

و این که حالا حکایت ماست و شهر و دیاری که به اندیشه و باورِ این قلم‌ زخمه می بایست تا قلم و آثار پروفسور ایرج نبی پور را بیش از پیش برای نسل نوجوان،جوان و میان سال حتّا، شناسانده و روش شناسی و روند مطالعاتیِ دیگری برای کتاب های بی شک با رویکرد علمی و‌ جامعه شناختی اش تعریف شود!

معرفی به دبیرستان ها،دانشگاهها و دسترسی و‌ در اختیار گذاشتن کتاب ها می‌ تواند سیرِافکار، پویایی، جویندگی‌ِ علم و‌ دانش و شناختِ زندگی و جامعه را دیگرگون نماید!

از جمله آثار نبی پور که همواره نگاهش را به آن معطوف ساخته و‌ قلم زده است، نسل های متفاوت دانشگاه ها است و هزار نکته ی باریک تر زِ مو که بیان می دارد!

او‌ در "گذارِ پارادایمیِ" اندیشه ها،تعاریف و عملکردی متفاوت از دانشگاه نسل سوم و چهارم ارائه داده و در واقع سامانه های علمی و کوریدورهای فنّ آوری و ساختاری کاربردی تر از محیط آکادمیک،طلب نموده و طراحی می کند!

هم از این روی در جایی دانشگاه نسل سوم (اقتصادِ دانش بنیان) و‌ دانشگاه نسل چهارم (جامعه ی دانش بنیان) را فرای از نسل دوم (دانشگاه تحقیقاتی) و در ارتباط  و‌ منعطف با نسل پنجم (محیط زیست طبیعی)می داند!

بی شک شناختِ و مطالعه ی آثار و نیز علمِ به این مهم که حجم و گستره ی جهان شمول دانشمندی فرهیخته که "دانشگاه نسل چهارم،فلسفه ی پزشکی و پزشکی ژرف" را به جهانیان باز می شناساند و به گفته ی «حافظ غلغله در عالم افلاک در انداخته  تا به امروز که میان سرآمدان دانشِ جهان قرار گرفته است،» همان را به یاد و خاطر می آورد که روزگاری "علی دشتی" برای "مطالعه و شناختِ سعدی" گفت!


  منبع: پایگاه خبری تحلیلی پیغام
       لینک مستقیم   :   http://peigham.ir/shownews.aspx?id=128918

نظـــرات شمـــا