کد خبر : 133287       تاریخ : 1400/09/10 10:40:10
پُرسمان هویت و فرهنگ در گردشگری فرهنگی

پُرسمان هویت و فرهنگ در گردشگری فرهنگی

موزه به عنوان یکی از نهادهای اجتماعی و مملو از نمادها و اشیا تاریخی فرهنگی، به عنوان یک جامعه کوچک و نمادین نقش بزرگی در حفظ، تحقیق و نمایش میراث فرهنگی هر سرزمین دارد و می تواند تفاوت ميان فرهنگ ها را همچون مولفه هاي تاريخ، زبان، اعتقادات، آداب و رسوم، نهادهاي اجتماعي و... را به صورت منجسم به عرضه نمایش بگذارد.

گالیا حق پرست

فرهنگ در جامع ترین تعریف عبارت است از اعتقادات، ارزش ها، آداب، اعمال و آرمان ها و نیز ساخت و سیرت زندگی یک ملت به سخن دیگر مجموعه پاسخ های سامان یافته ایست که هر ملت در طول تاریخ خود به نیازهای اساسی خود داده است و هویت معرف کیستی و چیستی هر فرد در بستر زمانی مکانی می باشد.

از آنجايي كه اقوام و جوامع مختلف به نحوه يكساني در برآوردن نيازهاي خود و برخوردشان براي رفع نيازها يكسان نبوده است، طبيعتاً فرهنگ خاص خود را ساخته و پرداخته‌اند و از اين رو است كه در جوامع مختلف، تنوع فرهنگي به چشم مي‌خورد. انسان مشتاق فارغ از جنبه تفریح برای آشنایی با تنوع فرهنگی از جمله  هنرها، میراث و فعالیت‌هایی که نمایانگر داستان‌ها، فرهنگ و شیوه و روش زندگی مردم گذشته و حال یک سرزمین، به گشت و گذار و سفر می پردازد. این نوع گردشگری که از دهه 1980 به بعد، اهميتي دو چندان پيدا كرده است گردشگری فرهنگی شناخته می شود و یکی از مهمترین بخش‌های صنعت گردشگری است و نیز ابزاری قوی جهت توسعه اقتصادی به شمار می آید.

  

در قرن حاضر که حتی هوای پاک برای تنفس نیز تبدیل به کالایی جهت جذب گردشگر شده است، بهترین زمان برای بهره گيري از فرصت هاي تجاري ارزشمند در بخش هاي خدماتي و به ویژه گردشگری می باشد. شناسایی منابع گردشگری فرهنگی اثرات مثبتی چون حفظ و پایدار ماندن میراث فرهنگی، هنرها، سنت ها و آداب و سوم ملت ها به دنبال خواهد داشت. کاخ ها، قلعه ها، پل ها، بازارهای قدیمی، صنایع دستی، سنگ نوشته ها، بافت و سبک معماری و ...  همگی از جمله جاذبه های فرهنگی محسوب می شوند و بازدید از آنها یکی از اهداف اصلی در مقوله گردشگری فرهنگی محسوب می گردد.

موزه به عنوان یکی از نهادهای اجتماعی و مملو از نمادها و اشیا تاریخی فرهنگی، به عنوان یک جامعه کوچک و نمادین نقش بزرگی در حفظ، تحقیق و نمایش میراث فرهنگی هر سرزمین دارد و می تواند تفاوت ميان فرهنگ ها را همچون مولفه هاي تاريخ، زبان، اعتقادات، آداب و رسوم، نهادهاي اجتماعي و... را به صورت منجسم به عرضه نمایش بگذارد. موزه ها به عنوان حاملین تاریخ و فرهنگ با توجه به مکان و امکاناتش می تواند پاسخگوی گردشگر به عنوان باستان شناس و علاقمند به فضاهاي تاريخي گردشگري، گردشگر به عنوان انسان شناس علاقمند به فرهنگ، خصايص فرهنگي، فرهنگ قومي و از جمله فولكلور و گردشگر به عنوان محقق علاقه مند به بررسي فرهنگ ها و آداب و رسوم باشد. حتی گاهاً که گردشگر به منظور تفریح و اوقات فراغت از موزه بازدید می کند ناخواسته با بخشی از فرهنگ میزبان آشنا می شود.

 

 

 

 

 


  منبع: پایگاه خبری تحلیلی پیغام
       لینک مستقیم   :   http://peigham.ir/shownews.aspx?id=133287

نظـــرات شمـــا