از ظروف پلاستیکی برای پخش نذری استفاده نکنیم
پیغام: مدیرکل دفتر مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط ‌زیست گفت: برای نذری دادن تا حد امکان از ظروف یک‌بارمصرف پلاستیکی استفاده نکنیم و اگر هم مجبور به استفاده بودیم از نوع تجزیه‌پذیر استفاده کنیم.
كدخبر: 103524
1397/06/21

به گزارش«پیغام» به نقل از ایسنا ژیلا مهدی آقایی افزود: سالانه ۱.۲ میلیون تن پلاستیک وارد چرخه زباله می‌شود که معادل ۱۰ درصد از کل پسماند شهری است این در حالیست که فقط برای ۵.۱ میلیون تن بطری پلاستیکی معادل ۴۷ میلیون گالن نفت و حجم زیادی انرژی مصرف‌شده و گاز گلخانه‌ای منتشر می‌شود. درواقع نفت را وارد چرخه پسماند می‌کنیم.

مدیرکل دفتر مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط ‌زیست ادامه داد: پلاستیک‌ها ۵۰۰ تا ۷۰۰ سال در طبیعت سالم می‌مانند و بعدازآن تجزیه‌شان آغاز می‌شود. حدود ۱۰۰۰ سال این تجزیه طول می‌کشد البته انواع تخریب پذیر زودتر تخریب می‌شوند اما همچنان مضر هستند و خاک را آلوده می‌کنند.

وی در ادامه با ارایه پیشنهاد جایگزین کردن انواع ظروف یک‌بارمصرف گیاهی به‌جای ظروف پلاستیکی گفت: زباله‌های پسماند نذری چه با غذا باقی بماند چه به‌صورت ظرف خالی باعث آلودگی خواهد شد. باید سعی کنیم کمترین استفاده را از این ظروف داشته باشیم. اگرمی‌خواهیم از نوشیدنی‌های نذری استفاده کنیم، همراه داشتن لیوانی کوچک حجم زیادی اشغال نمی‌کند.

آقایی افزود: مورد مهم بعدی این است که جمع‌آوری ظروف انجام شود و هیئت‌ها خودشان را موظف به جمع‌آوری و تفکیک ظروف مانده از نذری‌شان کنند. در حال حاضر، سازمان بازیافت شهرداری نیز مکان‌هایی را دارد که این ظروف را برای بازیافت تحویل می‌گیرد.

وی از مردم نیز خواست حداقل زباله‌های خودشان را جمع‌آوری کنند و با اشاره به همکاری سازمان‌های مردم‌نهاد در این ماجرا گفت: در ایام محرم بسیاری از سمن‌ها با ما همراهی می‌کنند. کاورهای مخصوصی دارند که با آن شناسایی‌ می‌شوند و زباله‌ها را جمع می‌کنند. این گروه‌ها معمولاً بعد از مراسم عاشورا بسیج می‌شوند البته از سمن‌ها خواهش می‌کنیم با اداره کل محیط زیست استان‌ها هماهنگ باشند. شهرداری‌ها نیز با ما همراه‌ هستند و امیدواریم این فعالیت‌ها هرسال بیش از سال قبل نمود پیدا کند.

مدیرکل دفتر مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط ‌زیست با اشاره به اینکه سازمان حفاظت محیط‌ زیست نیز حذف ظروف یک‌بارمصرف را از سال گذشته شروع کرده است، گفت: معتقدیم هر سازمانی هر توصیه‌ای که می‌خواهد داشته باشد باید از خودش شروع کند. به همین دلیل از بهمن سال گذشته ابلاغی با امضای رییس سازمان، در سطح سازمان حفاظت محیط ‌زیست وادارات تابعه مبنی بر ممنوعیت استفاده از آب بطری پلاستیکی انجام شد. استفاده از ظروف یک‌بارمصرف در پذیرایی‌ها نیز حذف‌ شد. سعی ما این است که بخشنامه به‌صورت کامل اجرا شود. معتقدیم که هر کاری را باید از خودمان شروع کنیم، حفظ محیط ‌زیست نیز برای ما مهم است و از نگاهی دیگر اگر آب شرب ما مشکلی ندارد پس دلیلی ندارد از آب‌معدنی و بطری استفاده کنیم. مگر درجاهایی از کشور که آب شرب تائید نشده یا در دسترس نیست.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی محیط زیست وی درباره تمهیدات سازمان حفاظت محیط‌ زیست در ایام محرم گفت: جلساتی با سازمان تبلیغات اسلامی و ستاد اربعین برگزار کردیم. مکاتباتی نیز انجام‌ شده تا از ظرفیت روحانیان و مبلغان که در همه نقاط کشور هستند، برای تبلیغ در حوزه حفظ محیط ‌زیست و اهمیت آن با توجه به آموزه‌های اسلام انجام شود. همچنین توجه مردم به مضرات ظروف یک‌بارمصرف جلب شده برای جمع‌آوری زباله‌ها از همکاری مردم استفاده شود. امیدواریم مجموع این‌ کارها در کنار هم نتایج خوبی برای حفظ محیط‌ زیست به همراه داشته باشد.

آقایی در بخش دیگری از صحبت‌های خود اظهارکرد: درمکتب اسلام و قران کریم بارها به بحث منابع طبیعت و محیط زیست اشاره‌شده است حتی بسیاری از سوره‌ها از عناصر طبیعت وام گرفته‌شده که خودش اشاره‌ای از اهمیت دادن دین ما به موضوع طبیعت است. طبیعت مخلوق خداوند است و خدا به‌اندازه همه انسان‌ها و حتی نسل‌های بعدی منابع مختلف را فراهم کرده است. درواقع این درست مصرف نکردن ماست که طبیعت را با مشکل منابع روبرو می‌کند.

وی ادامه داد: اگر خودمان را مهیا می‌کنیم تا برای سومین امام شیعیان سوگواری کنیم، باید توجه کنیم که این موضوع باید به اعتقادات قلبی و البته دینی ما گره بخورد.

آقای با اشاره به افزایش فعالیت هیئت مذهبی در ماه محرم و صفر گفت: دهه ابتدایی محرم وایام اربعین، هیئت‌های مذهبی فعالیت بیشتری دارند. مردم هم نذوراتی دارند که بیشتر در ظروف یک‌بارمصرف سرو می‌شود. شاید به‌ندرت به این موضوع دقت کرده باشیم که مصرف همین ظروف یک‌بارمصرف که نوشیدنی و خوراکی داغ را در آن سرو می‌کنیم، می‌تواند ازنظر بهداشتی ایجاد مشکل کند. همه این‌ها با اعتقادات و آنچه اسلام وظیفه ما کرده تا از سلامت خود و محیط زندگیمان محافظت کنیم منافات دارد.

وی درباره بحث بهداشتی ظروف یک‌بارمصرف گفت: طبق گزارش‌ها و تحقیقات انجام‌شده، نوشیدنی‌ها و غذای داغ وقتی وارد ظروف پلاستیکی می‌شوند با عث ورود ریز پلاستیک‌ها به بدن و متعاقب آن ایجاد مشکلاتی برای سلامتی می‌شود. پلاستیک‌هایی که بعدازاین ایام می‌بینیم و حتی سطل‌های زباله پاسخگوی حجمشان نیست، برای آب، خاک و سلامت مضر است.

منبع: