100 درصد سازه های آبخیزداری استان بوشهرآبگیری شد
پیغام: مدیرکل منابع طبیعی وآبخیزداری استان بوشهرگفت: با توجه به میزان بارش ها در سال آبی جاری سازه های آبخیزداری و آبخوان داری دراین استان 100 درصد آبگیری شد.
كدخبر: 108269
1398/02/02

 به گزارش «پیغام»غلامرضا منتظری در گفت وگو با ایرنا افزود: این میزان آبگیری نسبت به آبگیری سال آبی 96-97، 68 درصد افزایش نشان می دهد.

وی اظهار داشت: درسال آبی 98- 97میانگین بارندگی استان بوشهربیش از300 میلی متر بود که این میزان بارندگی در نقاط مختلف استان منجر به وقوع سیلاب شد که با توجه به انجام اقدامات آبخیزداری، آبخوان داری و عملیات‌های بیولوژیک و بیومکانیک ضمن کنترل رسوب و ذخیره روان آب ها از وقوع سیلاب‌های مهیب در استان جلوگیری شد.

وی اظهارداشت: براین اساس کل حوزه های آبخیز استان بوشهر با وجود انواع سازه های سنگی ملاتی، خاکی و آبخوان داری به میزان 38 میلیون و 138هزار و 614 مترمکعب آبگیری شد.
منتظری گفت: مساحت حوزه‌های آبخیز استان بوشهر شامل حوزه های داخلی و ساحلی2میلیون و559 هزار و 523 هکتار است.

وی افزود: تعداد حوزه‌های آبخیز استان بوشهر براساس سیستم کدینگ سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری 276 عدد است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر گفت: حوزه‌های آبخیز این استان دارای 2 میلیون هکتار فرسایش آبی و 331 هزار هکتار فرسایش بادی است.

وی افزود: میانگین فرسایش آبی استان در سال معادل 17تن خاک در هکتار ومیانگین تولید رسوب 6.3 تن در هکتار برآورد شده است.

منتظری اضافه کرد: ورود حدود 2 میلیون مترمکعب رسوب به مخزن سد رئیسعلی دلواری و ازدست رفتن سالانه حدود سه دهم درصد از حجم مخزن این سد، از نتایج ناخوشایند این تولید رسوب است.

وی اضافه کرد: کل مساحت حوزه‌های آبخیزمطالعه شده در استان بوشهر یک میلیون و 74هزار و 999 هکتار است که این میزان معادل 42 درصد از کل مساحت حوزه‌های آبخیز این استان است.

منتظری یادآور شد: درزمان حاضرهفت حوزه آبخیز در دست مطالعه است و2 حوزه آبخیز نیز در سال 1398مطالعه آنها انجام می شود.

وی اضافه کرد: 25 حوزه آبخیزدر دست بازنگری و 15 حوزه نیز برای مطالعه پیشنهاد شده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر گفت: تعداد کل سازه‌های سنگی ملاتی و خاکی که تا کنون در این استان با استفاده از اعتبارات ملی، استانی واعتبارات صندوق توسعه ملی اجرا شده است،707 مورد با حجم آبگیری 32میلیون و 138 هزار و 414 مترمکعب است.

وی ادامه داد: در سال گذشته با استفاده از اعتبارات صندوق توسعه ملی 27 سازه بند سنگی ملاتی و بند خاکی با حجم بیش از 110 هزار مترمکعب و عملیات بیولوژیکی و بیومکانیکی شامل هلالی‌های آبگیر، جنگلکاری، مراقبت و آبیاری در سطح 2هزار و 299 هکتار از حوزه های آبخیز دراستان بوشهر اجرا شده است.

وی یادآور شد: همچنین در سطح 2هزارو 500 هکتار از حوزه‌های آبخیز استان بوشهر که عملیات پخش سیلاب بر آبخوان با گنجایش بیش از6 میلیون مترمکعب آبگیری در هر مرحله به طور کامل آبگیری شده است.

منتظری گفت: انجام این اقدامات علاوه بر کنترل رسوب و سیلاب، احیا پوشش گیاهی و تقویت سفره‌های آب‌های زیرزمینی باعث می شود تا زمین های کشاورزی، راه‌ها و مناطق مسکونی پایین دست نیزاز گزند اثرات تخریبی سیلاب ایمن باشند.

منبع: