"کردوان " خاستگاه عبا بافی با سابقه ۵۰۰ ساله
روستای "کردوان " استان بوشهر خاستگاه اصلی هنر- صنعت عبا بافی با سابقه ۵۰۰ ساله در استان بوشهر و جنوب کشور است که پس از چندین دهه فراموشی در سال های اخیر با احداث سه کارگاه این حرفه آبا و اجدادی مردم این منطقه دوباره احیا شده است..
كدخبر: 110113
1398/05/23

پیغام: روستای "کردوان " استان بوشهر خاستگاه اصلی هنر- صنعت عبا بافی با سابقه ۵۰۰ ساله در استان بوشهر و جنوب کشور است که پس از چندین دهه فراموشی در سال های اخیر با احداث سه کارگاه این حرفه آبا و اجدادی مردم این منطقه دوباره احیا شده است..

به گزارش «پیغام» به نقل از ایرنا ؛ معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی استان بوشهر سه شنبه شب در نشست با مسئولان اجرایی و دهیاران دشتی گفت: هنر صنعت عبا بافی بیش از ۵۰۰ سال در روستای کردوان این شهرستنان قدمت دارد و همه  منطقه جنوب کشور عبا را به نام کردوان می‌شناشند.

لیلا رحیمی به اقدامات بسیار خوب مسئولان دشتی برای احیا و توسعه عبا بافی در سایر روستاهای دشتی اشاره کرد و افزود: در چند سال گذشته با همکاری مرکز آموزش فنی و حرفه ای دشتی و حمایت ویژه فرماندار و مشارکت بعضی دهیاران کارگاه آموزشی هنر صنعت عبا بافی به جوانان در چند روستای این شهرستان برگزار شده  و اکنون تعداد زیادی از جوانان با این هنر صنعت آشنا شده‌اند.

رحیمی به انتقاداتی که در باره ثبت اثر ملی عبا بافی بنام روستای بحیری دشتی اشاره کرد و افزود: دهیاری و شورای اسلامی روستای بحیری در ۲ سال اخیر ۱۵ کارگاه آموزشی و تولیدی عبا بافی راه‌اندازی کرده و فعالیت بسیار خوبی برای توسعه این هنر صنعت داشته‌اند.

وی اضافه کرد: در روستای کردوان نیز که خاستگاه اصلی این هنر صنعت است با حمایت اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان بوشهر و پرداخت وام بلاعوض سه کارگاه تولیدی عبا بافی راه‌اندازی شد.

رحیمی بیان کرد: اما با توجه به اینکه برای ثبت ملی یک اثر تنها قدمت مطرح نیست بلکه آیتم‌های محتلف مانند تعداد کارگاه‌ها و هنرجویان و صنعت گران، حضور در نمایشگاه‌های صنایع دستی و صادرات  و فروش و تبلیغات اینترنتی مد نظر و ملاک است، و روستای "بحیری" شهرستان دارای شاخص‌های و آیتم‌های بیشتنری در ارتباط با این حرفه است، هنر صنعت عبا بافی در فهرست ملی به نام این روستا ثبت شده‌است.

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان بوشهر تاکید کرد: از مهمترین برنامه امسال تامین تسهیلات ارزان قیمت برای توسعه و راه‌اندازی کارگاه‌های صنایع دستی مطابق با ظرفیت هر منطقه از استان است و سعی خواهد شد با توجه استعدادهای هر روستا از صنایع دستی آن منطقه حمایت شود.

فرماندار دشتی گفت: عبای کردوان دشتی در سال ۱۳۹۰ در سازمان میراث فرهنگی کشور ثبت ناملموس شده‌است.

عبدالله نادری افزود: تلاش همه توسعه اشتغال جوانان روستاها با توجه به ظرفیت‌های همان روستاها است.

وی افزود: شهرستان دشتی قطب صنایع دستی استان بوشهر است و عبا بافی می‌تواند باعث اشتغال تعداد زیادی از جوانان این منطقه شود.

نادری تاکید کرد: پیش از این فقط روستای کردوان عبا بافی داشت اما اکنون با توسعه مراکز آموزشی و تامین تسهیلات در تعداد زیادی از روستاهای دشتی کارگاه عبا بافی دایر شده است.

وی از دهیاران روستایی خواست از ظرفیت‌های ایجاد شده توسط دولت برای اشتغال زایی جوانان بهره لازم ببرند.

هم اکنون سالانه بیش از ۳۰۰  قواره عبا در روستاهای دشتی تولید می ‌شود که بیشتر آن در شهر نجف عراق،  کشورهای حاشیه خلیج ‌فارس و بازار شهر قم با قیمت  بسیار خوبی عرضه می شود.

عبای تولیدی در دشتی از پشم  شتر و به رنگ های سیاه،  سفید، قهوه‌ای، کرم و طلایی و  به طول  ۶.۵ متر و عرض ۸۵ و ۱۵۰ سانتی‌متر تولید می شود.

منبع: