آخرین وضعیت مبتلایان به کرونا و آمار رسمی قربانیان؛
بستری شدن بیمار مبتلا به کرونا در دو بیمارستان بوشهر تکذیب شد
پیغام: کرونا به ایران رسید، بعد از نزدیک به یک ماه که از شیوع ویروس کرونا در جهان می‌گذرد و تقریبا تمامی کشورها درگیر آن هستندو پس از اعلام رسمی ورود ویروس کرونا به ایران اخبار متعددی از این بیماری منتشر شده است که تاکنون 4 نفر در ایران بر اثر این بیماری جان خود را از دست دادند.
كدخبر: 113427
1398/12/03

 پیغام: کرونا به ایران رسید، بعد از نزدیک به یک ماه که از شیوع ویروس کرونا در جهان می‌گذرد و تقریبا تمامی کشورها درگیر آن هستندو پس از اعلام رسمی ورود ویروس کرونا به ایران  اخبار متعددی از این بیماری منتشر شده است که تاکنون 4 نفر در ایران بر اثر این بیماری جان خود را از دست دادند.

به گزارش «پیغام»؛ علیرضا وهاب زاده در توئیتی نوشت: "نتایج تست کرونای چهار بیمار مشکوک در تهران مثبت بود. ۷ مورد مثبت جدید هم در قم و ۲ مورد هم در رشت تایید شده است. متاسفانه دو نفر از مبتلایان جدید هم فوت کردند. در مجموع تا این لحظه ۱۸مورد ابتلای قطعی به کرونا ثبت شده که ۴ نفر از آنان فوت کردند تعداد موارد مشکوک بستری و تحت مراقبت هستند."

همچنین رئیس مرکز اطلاع رسانی وزارت بهداشت گفت: بر اساس آخرین نتایج آزمایش های انجام شده، ابتلای ۱۳ مورد جدید از نظر ابتلا به ویروس کرونا بر اساس شواهد آزمایشگاهی،قطعی شده و دو بیمار جدید از این افراد جان خود را از دست دادند.

کیانوش جهانپور افزود: از بین این افراد ابتلای ۱۳ فرد جدید مبتلا به ویروس کرونای جدید (کووید ۱۹) قطعی شده است. نکته قابل توجه این است که از این ۱۳ مورد، اغلب موارد یا از ساکن شهر قم هستند یا در شرح حال، سابقه سفر به شهر قم ظرف روزها و هفته های اخیر داشته اند. از میان ۱۳ مورد شناسایی شده جدید، ۷ مورد مربوط به شهر قم، ۴ مورد از بیماران بستری در شهر تهران و دو مورد نیز در استان گیلان هستند.

وی یادآور شد: به نظر می رسد همانند الگوی مشاهده شده در بیماری آنفلوآنزای H۱N۱، موارد شدید و منجر به فوت در کووید۱۹ ، بیشتر در گروه های مسن یا دارای بیماری های زمینه ای یا نقص سیستم ایمنی مشاهده می شود و شدت بیماری زایی این ویروس لزوما از آنفلوآنزای H۱N۱ بیشتر نخواهد بود.

رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت گفت: توصیه های عمومی مبنی بر رعایت نکات بهداشت فردی و شستشوی مداوم دست ها با آب و صابون مایع، ضد عفونی کردن سطوح تماس، رعایت بهداشت تنفس، پرهیز در استفاده از وسایل مشترک و ضدعفونی کردن آنها قبل از استفاده، پرهیز از استفاده از دخانیات با ادوات مشترک از جمله قلیان در این مورد کمک شایانی به پیشگیری، کاهش شیوع و قطع زنجیره انتقال کرونا ویروس جدید خواهد کرد.

  

 بستری شدن فرد مشکوک به کرونا در بیمارستان بوشهر تکذیب شد

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: مطالب منتشر شده در فضای مجازی مبنی بر بستری شدن یک بیمار مشکوک به ویروس کرونا در بیمارستان شهدای خلیج فارس بوشهر صحت ندارد.

سید مجید حسینی ادامه داد: تاکنون بیماری مشکوک به این ویروس در استان بوشهر شناسایی نشده است.

وی با بیان اینکه وزارت بهداشت بنای پنهانکاری درباره ویروس کرونا ندارد و درصورت مشاهده موردی مشکوک اطلاع رسانی می شود، خاطرنشان کرد: از هم استانی ها تقاضا داریم ضمن توجه به نکات بهداشتی، خبر و اطلاعیه ها را از رسانه های معتبر دنبال کنند.

بستری شدن بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان قائم بوشهر صحت ندارد

به دنبال انتشار اخباری مبنی بر بستری شدن مبتلا به ویروس کرونا، روابط عمومی بیمارستان قائم  بوشهر دراطلاعیه ای اعلام کرد، با توجه  به اخبارمنتشرشده در گروها واتساپی مبنی بر بستری شدن فرد بیمار مبتلا به ویروس کرونا در بیمارستان قائم بوشهر این خبر صحت ندارد.

این روابط عمومی از شهروندان خواست، اخبار و اطلاعیه این بیمارستان را از طریق روابط عمومی این مرکز درمانی دنبال کنند.

 وزارت بهداشت: احتمالا منشا کرونا در ایران کارگران چینی ساکن قم بوده اند

عضو کمیته کشوری بیماری‌های عفونی وزارت بهداشت گفت: اپیدمی ویروس کرونا در کشور شروع شده و با توجه به ابتلا چند نفر در قم که با چینی‌ها ارتباط نداشته اند، معلوم است که ویروس کرونای جدید در کشور چرخیده است و احتمالا منشا این بیماری کارگران چینی بوده اند که در شهر قم کار می‌کنند و به چین تردد داشته اند. با توجه به تردد و سفر مردم اکنون به بسیاری از شهر‌های کشور از جمله تهران، بابل، اراک، اصفهان، رشت و شهر‌های دیگر رسیده و ممکن است در همه شهر‌های ایران وجود داشته باشد؛ بنابراین مراقبت و آموزش عمومی برای کنترل این بیماری یک ضرورت جدی است.

مینو محرز در گفتگو با ایرنا ادامه داد: مهمترین اقدام برای مهار کرونا رعایت این پنج اصل است، دست دادن و روبوسی را کنار بگذاریم، هنگام بیماری در خانه بمانیم، اصول بهداشتی عطسه و سرفه را رعایت کنیم، در مترو و اتوبوس و مراکز درمانی ماسک بزنیم و بیماران مشکوک به کرونا را جداسازی کنیم.

  

مردم روش عطسه و سرفه را یاد بگیرند

وی گفت: همه مردم باید اتیکت (روش) درست عطسه و سرفه را یاد بگیرند از جمله اینکه هنگام عطسه و سرفه حتما از دستمال استفاده کنند و دستمال مصرف شده را در سطل در دار بیندازند، اگر دستمال ندارند از آرنج استفاده کنند و به هیچ وجه عطسه و سرفه را در صورت دیگران انجام ندهند. انجام اتیکت سرفه و عطسه از ماسک زدن بسیار مهمتر است. استفاده از ماسک برای همه مردم ضروری نیست و فقط افرادی که از مترو و اتوبوس استفاده می‌کنند، چون فاصله آن‌ها نزدیک است باید ماسک بزنند. ماسک معمولی جراحی هم کافی است و نیازی به ماسک‌های تخصصی N. ۹۵ نیست.

عضو کمیته کشوری مبارزه با بیماری‌های عفونی ادامه داد: استفاده از ماسک فقط برای پرستاران و کارکنان بیمارستانی که با بیماران سر و کار دارند ضروری است و در شرایطی که در کشور با کمبود ماسک مواجه هستیم. نیازی به استفاده عمومی از ماسک وجود ندارد و چندان هم موثر نیست. مهمتر از ماسک رعایت عمومی اصول صحیح عطسه و سرفه، شستن مداوم دست‌ها با آب و صابون و پرهیز جدی همگان از دست دادن و روبوسی کردن است به خصوص اینکه ایام عید را در پیش رو داریم و باید به همه مردم آموزش دهیم که از دست دادن و روبوسی کردن در دید و بازدید‌ها جدا خودداری کنند.

شستن دست‌ها فراموش نشود

محرز گفت: توصیه اکید این است که حتما مردم از هر فرصتی برای شستن دست‌ها با آب و صابون استفاده کنند و انجام این کار به خصوص قبل از غذا خوردن یک ضرورت بسیار مهم است و رسانه‌ها باید مدام این ضرورت را به مردم یادآوری کنند.

وی ادامه داد: نکته بسیار مهم دیگر این است که افراد بیمار هر نوع ابتلا به بیماری تنفسی را جدی بگیرند. هنگام بیماری در خانه بمانند و از رفتن به مدرسه و سر کار خودداری کنند و در خانه نیز از ماسک استفاده کنند.

این پزشک متخصص بیماری‌های عفونی گفت: بیماران شدید تنفسی باید در بیمارستان و در بخش ICU بستری و ایزوله شوند و تحت مراقبت و پرستاری قرار بگیرند. پرسنل بیمارستانی نیز حتما باید از ماسک استفاده کنند و ماسک کافی باید در اختیار کارکنان بیمارستان‌ها قرار داده شود.

 کرونا ویروس چیست؟

کرونا ویروس نام یک خانواده بزرگ ویروسی است که سویه‌های مختلف در آن قرار دارد و باعث بروز بیماری-های تنفسی در افراد می‌شود. ویروس سرما خوردگی معمولی نیز در این خانواده طبقه بندی می‌شود. پس بهتر است بدانید که تقریبا تمام افراد، حداقل یکبار در طول عمر خود با این ویروس مواجه شده اند. علائم بیماری از خفیف تا متوسط متغیر است و در برخی موارد باعث بیماری‌های دستگاه تنفسی تحتانی همچون پنومونی و برونشیت می‌شود.

این ویروس در بین حیوانات سراسر جهان بسیار شایع است. کرونا ویروس‌ها به ندرت می‌توانند تکامل پیدا کرده و انسان را آلوده کنند. این اتفاق تاکنون در رابطه با کرونا ویروس سندروم تنفسی خاورمیانه (MERS-CoV) و کرونا ویروس سندروم حاد تنفسی (SARS-CoV) رخ داده است که در جریان شیوع این ویروس‌ها در سال‌های ۲۰۰۳ و ۲۰۱۲ نزدیک به ۲۰۰۰ نفر جان خود را از دست دادند.

راه‌های انتقال ویروس چیست؟

شواهد اولیه نشان می‌دهد این ویروس هم همانند سایر انواع ویروس کرونا از طریق تماس نزدیک با افراد آلوده و هنگام عطسه یا سرفه فرد آلوده انتقال پیدا می‌کند. این بیماری حدود ۲ هفته دوره‌ی نهفتگی یا کمون دارد. دوره‌ای که هنوز علائم بالینی آشکار نشده است، اما انتقال ویروس صورت می‌پذیرد.

 موارد زیر احتمال انتقال بین افراد آلوده و سالم را بالا می‌برد:

  • از طریق ذرات موجود در هوا (سرفه و عطسه)
  • تماس بدنی نزدیک (روبوسی، لمس بدن یا دست دادن)
  • تماس دست با سطح آلوده به ویروس و لمس چشم ها، بینی یا دهان قبل از شستن دست‌ها
  • موارد نادر از طریق آلودگی مدفوع

ویروس کرونا تا چه اندازه خطرناک است؟

در حال حاضر هیچ‌کس پاسخ این سوال را نمی‌داند.

 برای مشخص کردن این که بیماری تا چه حد «خطرناک» است، نیاز به اطلاعاتی هم درباره‌ی وخامت و شدت بیماری و هم درباره‌ی سرعت و سهولت گسترش آن داریم. متخصصان بیماری‌های اپیدمی اغلب از این ابزار برای ارزیابی بیماری‌هایی مانند انواع جدید آنفولانزا و تعیین اقدامات مورد نیاز برای آن‌ها استفاده می‌کنند.

در صورتی که بیماری خیلی شدید نباشد (درصد کمی از افراد را بکشد)، اما خیلی مسری باشد، باز هم اثرات مخربی خواهد داشت. اگر ویروسی میلیون‌ها نفر را درگیر کند، حتی اگر درصد کمی از آن‌ها هم بمیرند، تعداد تلفات باز هم زیاد خواهد بود.

محققان هنوز در تلاش هستند که علائم ویروس کرونا را بشناسند که از چیزی شبیه به علائم سرماخوردگی ساده تا علائم بسیار شدید متغییر است. بر اساس اطلاعات حدود ۲۰ درصد از افراد آلوده به ویروس علائم شدید داشته‌اند.

در حال حاضر تلفات این نوع جدید از ویروس کرونا حدود ۲ الی ۳ درصد است که البته با ادامه پیدا کردن شیوع ویروس امکان تغییر این درصد وجود دارد؛ در صورتی که تلفات ویروس سارس چیزی حدود ۱۴ الی ۱۵ درصد بود. اکثر تلفات ویروس کرونا تا کنون افراد پیر بوده‌اند که مشکلات سلامتی دیگری مثل بیماری‌های قلبی، فشار خون و دیابت داشتند. طبق آمار این گروه از افراد بیش از دیگران در خطر مرگ بر اثر بیماری‌هایی مثل آنفولانزا هستند.

 

منبع: