فشار کرونا برگلوگاه باشگاه‌های ورزشی بوشهر و درخواست بازگشایی
شماری از مدیران و مربیان باشگاه‏‎های ورزشی استان بوشهر که تعطیلی حدود سه ماهه فعالیت آنها به دلیل شیوع ویروس کرونا باعث فشار اقتصادی زیاد و بیکاری مربیان آنها شده‌است، به ستاد مبارزه با کرونا پیشنهاد کردند تا زمینه بازگشایی این باشگاه‌ها به شرط پذیرش محدود و رعایت پروتکل‌های بهداشتی را فراهم کند.
كدخبر: 114536
1399/02/27

به گزارش «پیغام» به نقل از ایرنا؛ با شیوع ویروس کرونا در کشور بسیاری از مشاغل برای قطع زنجیره انتقال این بیماری تعطیل شدند اما با بهتر شدن وضعیت مدیریت این اپیدمی و سیر نزولی آمار مبتلایان در کشور و اجرای طرح فاصله‌گذاری هوشمند ، بسیاری از مشاغل کم خطر و حتی با ریسک بالا نیز فعالیت خود را از گرفته‌اند اما باشگاه‌های ورزشی همچنان تعطیل است.

مدیران این باشگاه‌ها که فشار چنگال کرونا هر روز بر گلوگاه آنها به دلیل هزینه‌‍‌‏های سنگین آب، برق، اجاره و بیمه بیشتر می‌شود خواستار بازگشایی این مراکز با شرط پذیرش محدود ورزشکار در سایه رعایت پروتکل‎های سخت گیرانه هستند.

آنان براین باورند که هر چند در بحراین بیماری کرونا مشاغل زیادی متحمل خسارت شدند ولی در این بین باشگاه‌های ورزشی با وجود داشتن چندین نیروی حقوق بگیر و پرداخت اجاره بها با فشارهای سنگین تری روبرو شده‌اند.

به عقیده آنان این مراکز به هر میزان خطر داشته باشند خطرآفرینی آنها فراتر از برخی مکان‌های کسب و کار پر خطر که اکنون فعالیت خود را از سر گرفته‌اند، نیست و با لحاظ پروتکل‌های مورد نیاز می‌توان به بازگشایی و گره گشایی از بحران اقتصادی باشگاه‌ها کمک کرد.

باشگاه‎های بدن سازی و پرورش اندام استان بوشهر از لحاظ آماری جامعه هدف دوم پس از رشته فوتبال است که اکنون با سه ماه تعطیلی برای مدیران، مربیان و ورزشکاران کلافه کننده شده و آنها اعتقاد دارند با توجه به اینکه بوشهر امکانات تفریحی مورد نیاز آنها را ندارد تعطیلی باشگاه‎ها بیش از هر زمان دیگری به این کمبودها دامن می‌زند.

برخی از باشگاه‎ها نیز در سایه نداشتن درآمد ناگزیر شدند تا عذر مربیان خود را بخواهند و در این شرایط سخت اقتصادی آنان را بیکار کنند.

بیکاری مربیان، بدهکاری و خطر ورشکستگی باشگاه‌داران

مدیر باشگاه بدن سازی و پرورش اندام کاوه گفت: با تعطیلی این باشگاه سه مربی این باشگاه بیکار شدند و بواسطه اینکه ورزش همواره در صدر فعالیت‌های پرمخاطب قرار داشته آنها فن و تخصص دیگری ندارند که بتوانند در دوران کرونا به عنوان شغل دوم در آن فعالیت کنند.

نعمت غلامی افزود: در ارتباط با اجاره محل فعالیت باشگاه‎ها نیز شاید شمار اندکی از مالکان کرایه ماه‎های تعطیل را ببخشند ولی برخی از آنها نیز هستند که در صورت یک روز دیرکرد در پرداخت اجاره به مالکان باشگاه‎ها درخواست تخلیه می‌دهند.

وی اظهار داشت: بوشهر شهری است که در مقایسه با سایر مراکز استان‏‌ها اجاره بسیار بالا است  و باشگاه‎ها ماهانه بیش از پنج میلیون تومان کرایه پرداخت می‎کنند و اینکه تسهیلات ۱۶ میلیون تومانی با سود ۱۸ درصد برای باشگاه‎ها پیش بینی شده دردی از آنها دوا نمی‎کند.

غلامی بیان کرد: در این زمینه نیاز است رئیس هیات بدن سازی و پرورش اندام استان بوشهر همانند برخی استان‌‏های دیگر با تعامل با بانک‌‏ها زمینه را برای دریافت تسهیلات با نرخ سود پایین برای باشگاه‎های بدن سازی متضرر شده از کرونا فراهم کند.

وی ادامه داد: در برخی موراد ن افراد همه دارایی خود را در حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیون تومان صرف خرید وسایل باشگاه بدن سازی و حتی خود را بدهکار کردند ولی اکنون باید در شرایط تعطیلی برای بازپرداخت اقساط خود از دیگران درخواست قرض کنند.

وی ادامه داد: با توجه به خطر ورشکسته شدن باشگاه‌‏های بدن سازی و پرورش اندام درخواست و پیشنهاد ما به ستاد مقابله با کرونا این است که اجازه دهند در سایه رعایت کامل پروتکل‏‎های بهداشتی حتی با پذیرش پنج ورزشکار طی ۲ ساعت (از مجموع ۱۲ ساعت کار روزانه خود ۳۰ نفر پذیرش کنند) تا حداقل هزینه‎های اجاره، آب و برق آنها تامین شود.

آسیب روحی روانی ورزشکاران

غلامی ادامه داد: علاوه بر این ورزشکاران باشگاه‏‌ها نیز در نبود مکان لازم برای ورزش دچار افسردگی شده و بیم آن می‎رود در چنین شرایطی ترغیب به برخی آسیب‌ها  شوند.

وی افزود: در استان بوشهر جوانان با توجه به کمبود امکانات و شرایط آب هوایی مانند دیگر استان‎ها تفریحات لازم را ندارند.

غلامی عنوان کرد: وقتی دندان پزشکی‎ها باز شده بدون شک باشگاه‎های بدن سازی نسبت به چنین مراکزی خطرپذیری کمتری داشته و باید زمینه برای بازگشایی آنها فراهم شود.

یک مربی بانوی رشته آمادگی جسمانی گفت: ورزشکاران در مدت حدود سه ماه تعطیلی باشگاه‎ها از نظر روحی و روانی مورد آسیب جدی قرار گرفته‌اند که شاید تداوم این روند ضربات جبران ناپذیری به آنها وارد کند.

عاطفه تاجدینی افزود: هر چند در این مدت تصمیم به هدایت آنها در فضای مجازی گرفته شد ولی با این وجود برخی از آنها نتوانستند خود را با شرایط مربیگری فضای مجازی وفق دهند و از جنبه روحی و روانی آسیب دیدند.

وی ادامه داد: در سه ماه تعطیلی باشگاه‎ها هرچند که مربیگری مجازی برای پرکردن جای خالی این مراکز پیش بینی شد اما این رویه برای جبران تعطیلی باشگاه‎ها کارساز نبود و انتظار است شرایطی فراهم شود تا باشگاه‎ها بتوانند ورزشکاران خود را در نوبت‎های یک ساعته پذیرش کنند.

تاجدینی عنوان کرد: به نظر می‎رسد هر چند که باشگاه‎ها در زمره مراکز پرخطر قرار گرفتند ولی با رعایت پروتکل‎های سختگیرانه و پذیرش محدود ورزشکار آنها را از شرایط پرخطر بودن خارج کرد.

یک ورزشکار رشته بدن سازی و پرورش اندام گفت: تداوم روند تعطیلی باشگاه‌ها بدون شک ضربه سنگین‌تر از کرونا به پیکره جامعه می‌زند زیرا ورزشکاران بیکار شده از ورزش بدون شک تمایل به ناهنجاری‌های اجتماعی در بین آنها افزایش می‌یابد.

علی پورشمس افزود: باشگاه‌ها به واسطه داشتن کانون جمعیتی از مراکز پرخطر محسوب شده ولی با محدودسازی می‌توان شرایطی فراهم کرد تا به عطش ورزشکاران برای فعالیت پایان داده شود.

وی عنوان کرد: شرایط مناطقی کم برخوردار مانند بوشهر با مناطق برخوردار متفاوت است زیرا با نبود امکانات تفریحی مناسب باشگاه‌های بدن سازی و پرورش اندام یک تنه جور این کمبود را به دوش کشیده از این رو پذیرش تعطیلی آنها برای ورزشکاران سخت و دشوار است.

ناتوانی در پرداخت اجاره بها و تخلیه باشگاه 

یکی از مربیان باشگاه کراسفیت اوتانا باکس در بوشهر گفت: این باشگاه از دوم اسفندماه همانند سایر باشگاه‎های ورزشی تعطیل و همین امر منجر به ایجاد مشکلات شدید مالی شده‌است.

سید حسین بکا افزود: باشگاه‎های ورزشی به واسطه در اختیار داشتن متراژهای بالا هزینه بسیار زیادی بابت کرایه ماهانه پرداخت می‎کنند و در این شرایط صاحب ملک نیز به طور طبیعی خواهان دریافت کرایه است.

وی ادامه داد: تا ۲ ماه اول هزینه‎های باشگاه از جمله کرایه پرداخت شد ولی در ادامه به دلیل بالا بودن اجاره و با هدف کاهش هزینه‌ها عذر ۲ تن از مربیان حقوق بگیر باشگاه خواسته شد.

بکا اظهار داشت: در این زمینه شاید در پایان ماه سوم به دلیل نداشتن قدرت پرداخت کرایه صاحب ملک تهدید به تخلیه کند که در این شرایط نداشتن فضا برای نگهداری وسایل باشگا نیز چالشی جدید خواهد بود.

وی گفت: در چنین وضعیتی از اداره کل ورزش و جوانان استان بوشهر انتظار است به دادگاه باشگاه‎های فاقد ساختمان ملکی برسند و با کمک تسهیلاتی از جمله وام دارای تنفس چندماهه شرایطی فراهم کنند تا باشگاه‌‎ها از شرایط استرس زای تخلیه ملک خارج شوند.

بکا اظهار داشت: در ارتباط با فعالیت باشگاه نیز در این چنین شرایطی با توجه به متراژ هر باشگاه ورزشکارانی با شمار محدود پذیرش شوند بتوانیم  ورزشکاران را تمرین دهیم تا حداقل درآمدی برای تامین هزینه باشگاه‎ها تامین شود.

وی گفت: در چنین وضعیتی استفاده از دستکش، ماسک، تهویه فضای باشگاه همچنین ضدعفونی وسایل پس از پایان هر دور تمرین مورد توجه قرار گیرد تا خطری سلامت ورزشکاران را تهدید نکند و ورزشکاران سانس بعد بتوانند با خیال راحت تمرین کنند.

تعطیلی باشگاه‌ها و تنگنای معیشتی مربیان و مدیران

مدیر باشگاه بدن سازی و پرورش اندام رکورد گفت: این باشگاه‎ها در استان بوشهر وارد سومین ماه تعطیلی شده و این روند باعث در تنگا قرار گرفتن مربیان باشگاه‎ها برای تامین معیشت خانواده‎های خود شده‌است.

هادی جمهوری افزود: در چنین شرایطی از گوشه و کنار خبرهایی می‎رسد که برخی از مربیان برای گذران زندگی روزمره به فروش طلا و زیورآلات بانوان خود اقدام کردند.

وی اظهار داشت: در این بین هزینه اجاره ساختمان باشگاه نیز در نبود یک ریال درآمد کمرشکن شده و انتظار می‎رود ساز و کاری پیش بینی شود تا از مالکان دوره‎های تنفس برای پرداخت اجاره گرفته شود.

 بازگشایی باشگاه‌های ورزشی در گرو تصمیم ستاد استانی مقابله با کرونا

دبیر هیات بدن سازی و پرورش اندام استان بوشهر گفت: باشگاه‌‏های بدن سازی و پروش اندام این استان در دوران بیماری کرونا با درک شرایط موجود در راستای اهمیت به سلامت شهروندان همکاری شایسته و قابل توجهی داشتند و حتی برخی از این مراکز به صورت داوطلبانه اقدام به تعطیلی باشگاه خود کردند.

محمد مهدی دهار افزود: در موضوع تسهیلات پیش بینی شده برای باشگاه‎ها که با نرخ سود ۱۲ درصد است این مهم مصوبه هیات وزیران است و هیات اختیاری در این زمینه ندارد.

وی ادامه داد: با این وجود هیات بدن سازی و پرورش اندام استان بوشهر جزو نخستین هیات‎هایی است که برای جبران خسارت تحمیلی به باشگاه‎ها در جریان کرونا نشستی را با مدیرکل ورزش و جوانان برای پیگیری مطالبات باشگاه‎داران ترتیب داده که این موارد از سوی مدیرکل در ستاد کرونای استان بوشهر مطرح شده‌است.

دهار عنوان کرد: در ارتباط با پذیرش محدود ورزشکار در باشگاه‎‌ها نیز این موضوع به ستاد مبارزه با کرونای استان‎ها واگذار شده و هیات بدن سازی و پرورش اندام استان بوشهر به تنهایی قادر به تصمیم‌گیری در این زمینه نیست.

وی ادامه داد: در زمینه اجاره سنگین باشگاه‎‏ها که بیشترین فشار به آنها وارد می‌کند، برای باشگاه‏‌های مستقر در مکان‏‌های دولتی با تمهیدات لازم شرایطی فراهم شد تا از پرداخت سه ماه اجاره بها معاف باشند.

وی افزود: در ارتباط با باشگاه‌‏هایی که مالکان محل اجاره آنها خصوصی است هیات بدن سازی و پروش اندام استان درخواست می‌کند تا با درک شرایط خاص حاکم بر باشگاه‎ها با توجه به پیشنهاد انها، ورزشکاران و پیشکوتان این عرصه مساعدت و همکاری لازم را داشته باشند تا باشگاه‎ها بیش از این دچار فشار و سختی نشوند.

دهار ادامه داد: در زمینه پرداخت حق بیمه باشگاه‎ها نیز با رایزنی‏‌های که صورت گرفته علاوه بر تخفیف در پرداخت بیمه برای باشگاه‏‌های دارای لیست پرداخت بیمه مهلت موردنیاز آنها برای پرداخت حق بیمه فراهم شده‌است.

وی عنوان کرد: پیش از شیوع ویروس کرونا نیز با پیگیری رئیس هیات بدن سازی و پرورش اندام موضوع نوسازی و تجهیز باشگاه‌های استان بوشهر در نشست با رئیس فدراسیون مطرح شد که انتظار است با بهبود شرایط پیگیری در این زمینه به نتیجه مطلوب برسد.

خسارت چهار میلیارد تومانی کرونا به ورزش بوشهر

مدیرکل ورزش و جوانان استان بوشهر گفت: از مجموع ۶ هزار میلیارد تومان خسارت وارده ناشی از بیماری کرونا به ورزش کشور در ۲ ماه گذشته، در این استان نیز حداقل حدود ۴ میلیارد تومان به اماکن ورزشی خسارت وارد شده است.

احمد بهروزیان‌فر افزود: لیست خسارت وارده ناشی از کرونا  به ورزش این استان  به وزارت ورزش و جوانان ارایه که برای جبران تصمیم‌گیری خواهد شد.

وی اظهار داشت: از اول اسفندماه ۹۸ طبق مصوبه و بخشنامه ستاد ملی کرونا و وزارت ورزش و جوانان همه فضا و اماکن ورزشی استان تعطیل شد که این امر باعث زیان به  بخش ورزش شدهاست.

بهروزیان‌فر: باتوجه به تعطیلی باشگاه‌های ورزشی  که امرار معاش زندگی خود را از  طریق درآمد از این مراکز  تامین  و بیشتر  آنان بین ۵ تا ۱۰ میلیون تومان اجاره  پرداخت می‌کنند، دچار خسارت شدند.

وی ادامه داد: براساس برآورد صورت گرفته حداقل ماهی نزدیک به یک میلیارد تومان  باشگاه‌ها  و اماکن ورزشی در سطح استان اجاره پرداخت می‌کنند.

بهروزیان‌فر عنوان کرد: بنا به این برآورد، موضوع را به وزارت ورزش و جوانان منتقل و پیگیری کردیم  و اماکن و هیات‌های ورزشی فعال که متعلق به این مدیریت بود  ۲  ماه از اجاره معاف شدند.

وی گفت: برای باشگاه‌های خصوصی نیز طرحی به وزارت ورزش و جوانان ازطرف استان بوشهر ارایه شده که بزودی تصمیم اتخاذ خواهد شد و به احتمال ۹۰ درصد تسهیلات در اختیار آنان قرار خواهد گرفت تا حداقل ضرر وارده به آنان را جبران کنند.

رییس مرکز اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دیروز (جمعه) اعلام کرد: تاکنون ۱۱۶ هزار و ۶۳۵ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۴۸ نفر در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جان باختگان کرونا در کشور به ۶ هزار و ۹۰۲ نفر رسید.

کیانوش جهانپور روز جمعه درباره آخرین آمار ابتلای قطعی به ویروس کرونا و موارد فوت ناشی از آن در کشور افزود: در ۲۴ ساعت گذشته تا ظهر امروز (۲۶ اردیبهشت) بر اساس گزارش آزمایشگاه ها و دانشگاههای علوم پزشکی دو هزار و ۱۰۲ بیمار جدید مبتلا به کووید-۱۹ در کشور شناسایی شد و با در نظر گرفتن موارد جدید، مجموع بیماران مبتلا به کووید- ۱۹ در کشور به ۱۱۶ هزار و ۶۳۵ نفر رسید.

منبع: