۱۳۰۰تخت به ظرفیت بیمارستان های استان بوشهر افزوده شد
پیغام: رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: ارتقای تخت‌های بیمارستانی در این استان از ۸۹۸ تخت تا سال ۱۳۹۲ به ۲هزار و ۱۸۹ تخت در سال ۹۹ از مهمترین دستاوردهای دولت در این استان است.
كدخبر: 115367
1399/04/05

به گزارش «پیغام»؛ دکتر سعید کشمیری در گفت وگو با ایرنا افزود: هرچند امروز افزایش شمار بیماران مبتلا به ویروس کرونا در استان نگران کننده است اما تاکنون باتوجه به فراهم بودن زیرساخت‌های درمانی در استان توانسته‌ایم پاسخگوی نیاز بیماران باشیم.

وی ادامه داد: در دولت تدبیر و امید با اقدام‌های ارزشمندی در حوزه تقویت زیر ساخت‌های حوزه بهداشت و درمان انجام شد که اگر این کارها انجام نمی‌شد در دوران همه گیری ویروس کرونا با بحران جدی مواجه می‌شدیم.

کشمیری افزود: در قالب اجرای طرح تحول نظام سلامت دستگاه‌های متنوع تشخیصی و درمانی پزشکی در بیمارستان‌ها توزیع شد و تاثیر و اهمیت تجهیز مراکز درمانی به تجهیزات مختلف در مساله کرونا بخوبی نمود پیدا کرد.

وی تاکید کرد: اگر تامین این زیرساخت‌ها در قالب طرح تحول نظام سلامت در سال‌های گذشته نبود امکان پذیرش بیماران مبتلا به ویروس کرونا را نداشتیم و امروز به لطف خدا و همت کارکنان بهداشت و درمان بیش از ۸۰ درصد بیماران مبتلا به ویروس کرونا بهبود یافتند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر اضافه کرد: یکی از مشکلات بخش درمان استان بوشهر فضای نامناسب و قدیمی اورژانس بیمارستانی بود که با اجرای طرح تحول نظام سلامت گام‌هایی مهم در این راستا برداشته شده‌است.

کشمیری ادامه داد: در این مدت افزایش تخت‌های اورژانس بیمارستانی به ۳۲۲ تخت و توسعه چهار بخش اورژانس در استان از دیگر گام‌های موثر در تقویت زیرساخت‌های بیمارستانی است.

وی گفت: افزون براین بیمارستان شهدای هسته ای با ۱۰۰ تخت بیمارستانی شامل بخش‌های ویژه، اورژانس‌های کودکان و بزرگسالان، اتاق عمل، بخش‌های بستری زنان، مردان، امکانات پیشرفته سی تی اسکن، رایولوژی، سونوگرافی، تخت‌های مراقبت‌های ویژه و جراحی است که با بهره‌برداری از آن قطب درمانی جدیدی در استان ایجاد می‌شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: افزایش تخت ویژه از دیگر اتفاق‌های مهمی است که در استان بوشهر رخ داد و با اجرای طرح تحول سلامت تعداد تخت‌های ویژه از۸۸ تخت در سال ۹۲ امروز به ۱۸۸ مورد رسیده که این امر نقشی مهمی در جلب رضایت مردم داشته‌است.

وی یادآورشد:تجهیز چهار درمانگاه (کلینیک ) ویژه و تخصصی از جمله موارد توسعه در زیرساخت‌های نظام سلامت است که در سایه طرح تحول نظام سلامت در استان بوشهر اتفاق افتاده‌است.

کشمیری بیان کرد: در زمان حاضر به ازای هر یک هزار نفر ۱.۵ تخت در استان بوشهر وجود دارد که با بهره‌برداری از پروژه‌های در دست اجرا از جمله بیمارستان شهدای هسته‌ای بوشهر، ۱۷ شهریور برازجان، ۲ بیمارستان خصوصی، توسعه بیمارستان‌های تامین اجتماعی بوشهر، برازجان و عسلویه و تحقق وعده رئیس جمهوری درمورد احداث بیمارستان ۱۱۰ تختخوابی عسلویه ما را به عدد مناسبی از تخت در قبال جمعیت می‌رساند.

این مقام مسئول گفت: یکی از مشکلات به دلیل فرسودگی بیمارستان‌ها و شرایط خاص آب و هوایی کیفیت پائین هتلینگ بیمارستانی است که در قالب طرح تحول نظام سلامت از ۱۰۰ هزار مترمربع زیربنای درمانی استان بوشهر ۵۰ هزار مترمربع بازسازی و غبار فرسودگی از روی آنها برداشته شد.

کشمیری ادامه داد:  نظر به احداث بیش از ۱۱۳ واحد ارائه دهنده خدمت از جمله مرکز و خانه بهداشت، پایگاه سلامت این مراکز به عنوان مراکز منتخب بیماریابی مشخص شدند که از جمله آنها می‌توان به مرکز خدمات جامع سلامت نبی اکرم بوشهر تنگ ارم، سیراف، شبانکاره، خارگ و سایر مناطق دیگر اشاره کرد.

کشمیری اضافه کرد: تامین بیشتر نیروهای مورد نیاز بویژه نیروهای تخصصی از جمله پزشک، نیروی بهداشت محیط، مبارزه با بیماری‌ها، مراقب سلامت، کارشناسان بهداشت حرفه‌ای  و سایر موارد دیگر غربالگری و کنترل بسیار مطلوب و رضایت بخش در این زمینه به وقوع پیوست.

وی یادآور شد: پوشش ۱۰۰ درصدی طرح پزشک خانواده در همه روستاها و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر و تامین همه زیرساخت‌های لازم از دیگر ابزارهایی بود که در طرح تحول نظام سلامت به نسبت سال‌های قبل قوی تر و آمادگی بهتری داشتند.

وی افزود: اجرای برنامه‌های خدمات نوین سلامت در شهرهای بین ۲۰ تا ۵۰ هزار نفر و شهرهای بالای ۵۰ هزار نفر و ارائه خدمات و انجام مراقبت‌های سلامت برای این شهرها از موثرترین و تاثیرگذارترین اقداماتی بود که این برنامه در اجرای طرح تحول نظام سلامت شکل گرفت و زیرساخت‌های بهداشت را در شهرهای بزرگ بالای ۲۰ هزار نفر تقویت کرد و  توانست در کنترل بیماری کمک شایانی کند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: با هدف تقویت زیرساخت‌های فیزیکی واحدهای ارائه دهنده خدمت در این استان ۱۱مرکز خدمات جامع سلامت، ۵۶ خانه بهداشت، ۱۰ پایگاه سلامت، پنج ستاد شبکه بهداشت و درمان و ۳۱ پانسیون محل زیست پزشک و نیروهای تخصصی انجام شده‌است و ۵۰ پروژه دیگر بهداشتی در این استان دردست احداث است.

وی یادآور شد: بوشهر از جمله استان های پیشرو در بخش ارائه خدمات سلامت دهان و دندان است و در این ارتباط ۱۲ مرکز خدمات سلامت و ۱۲ دستگاه کلینیک سیار خدمات دهان و دندان در این استان راه‌اندازی شده‌است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهرگفت: راه‌اندازی اورژانس هوایی از مهمترین دستاوردهای طرح تحول نظام سلامت است که نقشی مهم در سلامت بیماران و کاهش مرگ و میر دارد.

کشمیری افزود:  اورژانس هوایی بوشهر جزو ۱۴ پایگاهی است که برای نخستین بار از ۱۸ مرداد سال ۱۳۹۳ با استفاده از ظرفیت هوادریای پایگاه دریایی بوشهر آغاز به کار کرد و سالانه به صورت میانگین ۳۹ پرواز داشته است.

منبع: