مخازن ۴ میلیون بشکه ای میعانات گازی پارس جنوبی افتتاح شد
مخازن متمرکز ذخیره‌سازی ۴ میلیون بشکه ای میعانات گازی پارس جنوبی با سرمایه‌ای بالغ بر ۲۹.۲ میلیون یورو و ۲هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال روز پنجشنبه در آیینی به صورت ویدیو کنفرانسی در قالب برنامه سی و چهارم پویش ملی توسط رئیس جمهوری بهره‌برداری رسمی شد.
كدخبر: 120845
1399/09/06

به گزارش«پیغام»؛ مدیرعامل شرکت نفت گاز پارس در این آئین اظهار داشت: پروژه احداث تاسیسات ذخیره‌سازی و ایستگاه‌های اندازه‌گیری میعانات گازی پارس جنوبی در عسلویه، با ظرفیت اسمی ۶۴۰ هزار مترمکعب (معادل ۴ میلیون بشکه) به منظور ذخیره‌سازی میعانات گازی پالایشگاه‌های منطقه پارس ۱ و نیز تأمین خوراک پالایشگاه ستاره خلیج فارس احداث شده است.

 محمد مشکین فام افزود: در این پروژه، تعداد ۸ مخزن به صورت سقف شناور هر یک به ظرفیت ۸۰هزار مترمکعب و ۲ مخزن آتش‌نشانی و مخازن سوخت، شبکه لوله‌کشی و سیستم‌های برق و ابزاردقیق، سیستم‌های اندازه‌گیری و پمپ‌های انتقال میعانات و ساختمان‌های صنعتی و اداری احداث شده است.

وی یادآورشد: این تأسیسات که هم‌اکنون در مدار بهره‌برداری قرار دارد، با سرمایه‌گذاری بالغ بر ۲۹.۲ میلیون یورو و ۲ هزار و دویست میلیارد ریال به کارفرمایی شرکت نفت و گاز پارس و توسط پیمانکاران داخلی (شرکت ناردیس طرح‌های انرژی و شرکت ماشین‌سازی اراک) ساخته شده است.

مشکین فام اظهارداشت: در دولت تدبیر و امید  ۱۵ فاز پارس جنوبی طی هفت سال گذشته  افتتاح شده است .

وی گفت: این پروژه با هدف ذخیره سازی موقت میعانات گازی پالایشگاههای ۱۳ گانه پارس جنوبی جهت توزیع مناسب بین مبادی مصرف پایین دستی تعریف شده است که علاوه بر افزایش انعطاف پذیری و پایداری عملیات تولید گاز از میدان مشترک پارس جنوبی ، تامین مستمر و پایدار خوراک تاسیسات پائین دست از جمله پالایشگاه ستاره خلیج فارس به میزان ۳۶۰ هزار بشکه در روز از طریق این مخازن صورت می گیرد.

مشکین فام افزود: بهره برداری از این مخازن باعث کاهش خام فروشی میعانات گازی پارس جنوبی و ایجاد ارزش افزوده این محصول  می شود و در پالایشگاه های پائین دستی عمدتا به محصولات فراورشی با قیمت نظیر بنزین یورو ۴و با اپتان بالاتر تبدیل می شود که نقش مهمی در خودکفایی تولید بنزین کشور قطع واردات و امکان صادرات را دارد .

مدیرعامل شرکت نفت وگاز پارس گفت:این تاسیسات مهمترین ترمینال توزیع میعانات گازی کشور برای تغذیه پالایشگاههای پایین دستی است. 

وی یادآورشد:در سه سال گذشته ۲ شرکت داخلی شرکت ناردیس طرح‌های انرژی و شرکت ماشین‌سازی اراک بعنوان پیمانکاران اصلی به همراه با دهها شرکت کوچک و بزرگ دیگر بعنوان مشاور ، سازنده تجهیزات پیمانکاران اجرایی در این پروژه شرکت داشتند که به طور مستقیم و میانگین بیش از ۴۰۰ نفر به صورت مستمر در این پروژه مشغول به کار بودند و بعد از بهره برداری زمینه اشتغال برای حداقل ۵۰ نفر ایجاد می شود .

منبع: