مدیر امور عشایر استان بوشهر:
پرداخت ۲۲ میلیارد تومان تسهیلات به جامعه عشایری/ نامهربانی برخی دستگاه های اجرایی با امور عشایر
مدیر امور عشایر استان بوشهر از افزایش ۴۰۰ درصدی اعتبارات عمرانی عشایر خبر داد و گفت: از محل تبصره 18 در سال گذشته ، ۲۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان به متقاضیان در جامعه عشایری استان پرداخت شده است.
كدخبر: 173674
1403/07/14

به گزارش پیغام، مهدی رستمی به مناسبت روز عشایر، در نشست خبری در جمع خبرنگاران اظهار داشت: ۶هزارخانوارعشایری در استان زندگی می کنند که بخشی کوچ رو و بخشی دیگر ساکن هستند.

وی در ادامه افزود: بیش از۶۰ درصد مراتع استان در اختیارعشایر است که نیمی از دام سبک به میزان ۳۷۰ راس در اختیارعشایر است.

رستمی با اشاره به اینکه ۴۵۰۰ تن گوشت قرمز توسط جامعه عشایری در استان تولید می شود، گفت: همچنين بیش از ۹۵ تن محصولات زراعی و باغی، ۲۸۰۰ تن شیر و ۵۵۰ تن عسل از دیگر تولیدات عشایر است.

وی کشت گیاهان دارویی را از تولیدات دیگرعشایر استان بوشهر عنوان کرد و بیان داشت: در این زمینه در سال گذشته ۱۲هکتار از مراتع استان بوشهر تحت پوشش کشت گیاهان دارویی قرار گرفت.

مدیر امور عشایر استان بوشهر در خصوص پرداخت تسهیلات اشتغال زایی به عشایر گفت: از محل تبصره ۱۸ قانون بودجه در سال گذشته ۲۲ میلیارد و۷۰۰ میلیون تومان مصوب شد که ۹۵ درصد جذب شد. این تسهیلات در سال جاری ۵۰ میلیارد تومان اختصاص داده شده است.

رستمی بیان داشت: از این میزان تسهیلات، ۷ میلیارد تومان  در حوزه صنایع دستی و گردشگری پرداخت شده است.

وی اضافه کرد: از محل تملک دارایی و سرمایه ای در سال گذشته ۷میلیارد تومان به امور عشایر تخصیص داده شده بود که این میزان در سال جاری با افزایش ۴۰۰ درصدی به ۲۷ میلیارد تومان رسیده است.

مدیر امور عشایر استان بوشهر گفت: برای نصب و راه‌اندازی نیروگاه برق خورشیدی در مناطق عشایری در سال گذشته ۶۰۰ میلیارد تومان از محل اعتبارت تملک دارایی اختصاص داده شد که این رقم در سال جاری به ۱۰ میلیارد تومان رسیده است.

وی بیان داشت: همچنین قرار است به تمام عشایراستان پنل خورشیدی با کیفیت برای تولید برق و شارژکردن گوشی تا پایان سال مالی ۱۴۰۳ تحویل داده می شود.

رستمی با اشاره به این که۶۰۰ دانش آموزعشایری با سخت ترین شرایط با حداقل امکانات مشغول به تحصیل هستند، خاطر نشان کرد:  مدرسه های عشایر تحت پوشش اداره کل آموزش و پرورش استان فارس قرار دارد و برای رفع مشکلات دانش‌آموزان عشایری باید مسئولیت آن به آموزش و پرورش استان بوشهر واگذار شود.

وی با گلایه از برخی دستگاه های اجرایی گفت: بر اساس مصوبه هیات وزیران در سال ۱۳۹۵ برخی از دستگاه های اجرایی برای خدمات رسانی به عشایر باید در کنار امور عشایر باشند که متاسفانه این دستگاه ها در استان همراهی موثری انجام نمی‌دهند.

رستمی بیان داشت:  آبرسانی به عشایر با ۱۲تانکر انجام می‌ شود و برای خدمات رسانی بهتر امسال ۳تانکر جدید اضافه شده است.

منبع: