ششمین نمایشگاه بین المللی تخصصی خرما در بوشهر گشایش یافت+تصویر
ششمین نمایشگاه بین المللی تخصصی خرما شامگاه سه شنبه (22 آبان) با حضور شماری از مسئولان استانی و شهرستانی در محل دائمی نمایشگاه بین المللی بوشهر آغاز به کار کرد.
كدخبر: 176040
1403/08/23

ششمین نمایشگاه بین المللی تخصصی خرما شامگاه  سه شنبه (22 آبان) با حضور شماری از مسئولان استانی و شهرستانی در محل دائمی نمایشگاه بین المللی بوشهر آغاز به کار کرد.

  

استان بوشهر رتبه دوم کشور در تولید خرما را دارد

به گزارش «پیغام»، مدیرعامل شرکت نمایشگاه‌های بین‌المللی استان بوشهر در این آیین  با اشاره به نقش نمایشگاه ها در اقتصاد کشور گفت:  برگزاری این نمایشگاه ها به  رشد توسعه اقتصادی، کسب و کار، فرصت شغلی ،ارتقاء دانش ، تبادل فرهنگ ها، ایجاد اشتغال و افزایش درآمدها و آخرین دستاوردهای صنایع وابسته کمک شایانی می کند.

 حسین نامور با بیان این که استان بوشهر در تولید خرما رتبه دوم  را در کشور دارد، اظهار داشت:  در این نمایشگاه 46 غرفه  در زمینه ماشین آلات، صنایع بسته بندی و محصولات خرمایی پذیرای بازدید کنندگان هستند.

وی در ادامه افزود: در این نمایشگاه  که به میزبانی بوشهر برگزار می شود از استان های فارس، تهران، خراسان  رضوی ، هرمزگان، یزد، اصفهان، خوزستان و سیستان  وبلوچستان  حضور فعال دارند  که امیدواریم با حضور خود گام های موثری در توسعه اقتصاد برداشته شود.

مدیرعامل شرکت نمایشگاه‌های بین‌المللی استان بوشهر خاطرنشان کرد: درمدت زمان برگزاری نمایشگاه هیات‌های خارجی از ۶ کشور افغانستان، پاکستان، قرقیزستان، عراق، روسیه و بنگلادش از این نمایشگاه بازدید می‌کنند.

وی کارگاه‌های آموزشی، همایش بین‌المللی خرما و آیین شکرگزاری برداشت محصول خرما را از جمله برنامه‌های ششمین نمایشگاه بین‌المللی خرما و صنایع وابسته عنوان کرد.

اجازه نمی دهم صنعت خرما به سرنوشت صنعت پسته دچارشود

رئیس انجمن خرمای کشور به عدم ورود بازارهای غیر تخصصی به خرما تاکید کرد و گفت: تا زمانی که هستم  اجازه نمی دهم صنعت خرما به سرنوشت صنعت پسته دچارشود.

محسن رشید فرخی در این آیین با بیان این این که کلید برگزاری نمایشگاه های بین المللی خرما ابتدا از بوشهر زده شد، اظهار داشت:  اقتصادی کشور اقتصاد مطلوبی نیست و نیازمند جراحی عمیقی است.

  

وی افزود: اقتصادی که شاهد هستیم  متاثر از بعضی تحریم های ظالمانه و عدم مدیریت کلان در کشور است که گریبانگیر این مسئله مهم شده است.

 رشید فرخی به کاهش ارزش پول ملی اشاره کرد و بیان داشت: برای این که شاهد رونق اقتصاد درکشور باشیم باید روابط خوبی با کشورهای مختلف از جمله اروپا و آسیا برقرار کنیم  و این حق صادرکننده است که با  تمام دنیا ارتباط داشته باشد.

رئیس انجمن خرمای کشور با بیان این که باید تقویت پول ملی و پیوستن به اف.ای.تی.اف برای تسهیل تجارت خرما را جدی گرفت، گفت: هرچند کارهای نوینی مثل بریکس انجام شده  که ما را از بحث دلار و دلارزدایی جدا کرده است اما مشکلات مالی یک بار برای همیشه باید تعیین تکلیف شود.

رشید فرخی به عدم ورود بازارهای غیر تخصصی به خرما تاکید کرد و بیان داشت: تا زمانی که هستم  اجازه نمی دهم صنعت خرما به سرنوشت صنعت پسته دچارشود.

وی  با تاکید بر این که ارزحاصل از فروش خرما باید به کشور بازگردد، گفت: قوانین مربوط به ارز خرما باید با قوانین محصولات پتروشیمی ها فرق کند و در صادرات باید اقدامات ویژه برای تبادلات مالی برای تجار انجام شود.

  

با افتخار در کنار کشاورزان و نخلداران خواهم بود

 استاندار بوشهر گفت: ایران از برترین  کشورهای تولید خرما در دنیا است که در 280 هزار هکتار سطح زیر کشت  در 15 استان کشور مشغول به تولید خرما هستند.

ارسلان زارع بیان داشت : در بوشهر  16 هزار نفر مستقیماً   و 69 هزار نفر به صورت غیر مستقیم به شغل باغداری مشغول هستند.

وی بیان داشت: ارزش کل خرمای تولیدی کشور قریب به 40 هزار میلیارد تومان است و نقدهایی که رئیس انجمن خرمای کشور  از بابت جایگاه ارزش پولی داشتند، مبرهن است و اگر این نقیصه رفع شود این مهم جایگاه خود را به صورت مستقیم در افزایش درآمد سرانه و در تولید ناحالص ملی نشان خواهد داد.

زارع بیان داشت:  به اهمیت و جایگاه خرما در راهبرد اقتصادی در کشور واقف هستیم و با افتخار در کنار کشاورزان و نخلداران ،دست اندرکاران تولید و عرضه وفروش و صادرات خرما خواهم بود و حمایت های لازم را خواهیم داشت.

 

  

  

  

  

    

  

  

منبع: