کارشناس برنامه کودکان شبکه بهداشت و درمان شهرستان گناوه گفت: با انجام مراقبتهای پیش از بارداری و دوران بارداری میتوان از تولد نوزادان نارس پیشگیری کرد و با انجام مراقبتهای پس از تولد به کیفیت زندگی و بقای آنها کمک کرد.
زینب شیخ نصری به مناسبت ۲۷ آبان روز جهانی نوزاد نارس گفت: شعار دستاوردهای بزرگ حاصل اقدامهای کوچک است؛ مراقبت بلافاصله پوست به پوست مادر را برای همه نوزادان در همه جا فراهم کنید به خوبی گویای این مسئله است که یک اقدام به ظاهر ساده میتواند نقش بسیار مهمی در مراقبت و بقای نوزادان نارس داشته باشد.
وی افزود: به نوزادانی که قبل از هفته ۳۷ بارداری به دنیا میآیند نوزادان نارس (زود متولد شده) گفته میشود، این نوزادان اکثراً وزن کمتری دارند و برخی از اعضای بدن آنها (بهویژه ریهها) تکامل کافی را در داخل رحم نیافته و این امر کودکان را به آسانی دچار چالشهای زیادی میکند.
شیخ نصری ادامه داد: دمای بدن این نوزادان به راحتی با دمای محیط تغییر میکند، تنفس آنها دچار مشکل میشود و یا به دلیل ضعف سیستم ایمنی دچار بسیاری از عفونتها میشوند. بنابر این همانطور که در شعار روز جهانی نوزاد نارس بیان شده تماس پوست با پوست مادر و نوزاد بلافاصله پس از تولد اهمیت ویژهای دارد و میتواند این چالشها را کمتر کند.
وی تأکید کرد: عفونت واژینال، کوتاه بودن طول دهانه رحم، ناهنجاریهای رحمی، بیماریهای زمینهای (مانند دیابت، فشارخون بالا، سوءتغذیه مادر و ...) مصرف دخانیات، ناهنجاریهای جنینی و ... از مهمترین عوامل تولد نوزاد نارس هستند که در اکثر موارد با انجام مراقبتهای پیش از بارداری و دوران بارداری میتوان از آنها پیشگیری کرد.
کارشناس برنامه کودکان شهرستان گناوه خاطرنشان کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون ۸۶۶ نوزاد زنده متولد شده است که از این تعداد ۸۶ نوزاد نارس متولد شدهاند، این نوزادان نارس در بخش مراقبتهای ویژه نوزادان، مراقبتهای پرستاری دریافت کردهاند و تنها ۷ مورد به مرگ نوزادی ختم شده است، بنابراین با انجام مراقبتهای پیش از بارداری و مراقبتهای با کیفیت دوران بارداری میتوان از تولد نوزادان نارس پیشگیری کرد و سپس با انجام مراقبتهای پس از تولد به کیفیت زندگی و بقای آنها کمک کرد.