فیلم تئاتر «قلندر خونه» به نمایش درمی‌آید
یادگار ارزشمند ایرج صغیری در خانه هنرمندان ایران
هرچند ایرج صغیری سال‌هاست فعالیتی در تئاتر نداشته اما کسانی که در دهه ۵۰ پیگیر آثار نمایشی بوده‌اند، «قلندرخونه» او را به یاد می‌آورند که در زمان خودش اثر موفقی بوده است.
كدخبر: 176123
1403/08/27

هرچند ایرج صغیری سال‌هاست فعالیتی در تئاتر نداشته اما کسانی که در دهه ۵۰ پیگیر آثار نمایشی بوده‌اند، «قلندرخونه» او را به یاد می‌آورند که در زمان خودش اثر موفقی بوده است.

به گزارش «پیغام»به نقل از ایسنا؛ «قلندرخونه»، یکی از نمایش‌هایی است که به زندگی کارگران توجه داشته و داستان آن حکایت زندگی مزیری‌ها (کارگران بوشهر) و مناسبات آن‌ها با بالاسری‌های خود (سرهنگ) است. شب عاشورا است و در مسجدی در بوشهر سینه‌زنی دایر است. گروهی از مزیری‌ها در قلندرخونه (آبدارخانة مسجد) فراهم آمده‌اند و با هم گفت و گو می‌کنند و …

  

صغیری متولد اول آذر ۱۳۲۵ در بوشهر بازیگر، کارگردان، نمایشنامه‌نویس و داستان‌نویس ایرانی‌ است. او با بازی در نقش «ابوذر» در تئاتری که با همکاری داریوش ارجمند و نظارت علی شریعتی در دانشگاه فردوسی و حسینیه ارشاد اجرا شد، توانست مهارت خود را به نمایش بگذارد و به محبوبیت دست یابد. نمایشنامه «قلندر خونه» از آثار او به عنوان اثر شایسته تقدیر بیستمین دوره جایزه کتاب فصل شناخته شد.

حالا قرار است فیلم تئاتر «قلندر خونه» در سینماتک خانه هنرمندان ایران به نمایش در بیاید.

بر همین اساس، سی‌ و دومین برنامه از سلسله جلسات نمایش فیلم تئاترهای شاخص با همکاری مشترک انجمن صنفی منتقدان، نویسندگان و پژوهشگران خانه تئاتر و سینماتک خانه هنرمندان ایران به نمایش فیلم تئاتر «قلندر خونه» اختصاص دارد.

فیلم تئاتر «قلندر خونه» که سال ۱۳۵۴ با کارگردانی خود صغیری روی صحنه رفته، روز چهارشنبه ۳۰ آبان ۱۴۰۳ ساعت ۱۷ در سینماتک خانه هنرمندان ایران به نمایش در می‌آید.

پس از نمایش این فیلم تئاتر نشست نقد و بررسی آن با حضور عباس غفاری (میزبان) و سیدمحسن حسن‌زاده (منتقد تئاتر) برگزار می‌شود.

داستان و ماجرای نمایشنامه «قلندرخونه» در فضا و حال و هوای مکانی از مسجد به‌نام «قلندرخونه» (محل نگهداری وسایل پذیرایی و آماده کردن چایی و قهوه و شربت) و حیاط مسجد و حسینیه که در سال‌های پیشتر با بر افراشتن تیرهای چوبی و طناب‌کشی و چادر برای برگزاری مراسم سینه زنی سنتی بوشهری آماده و پوشیده می‌شد و همچنین در فضای بندر و اسکله، کار در دریا، بار و غُراب و موتور لنج، روستا و خون، روایت می‌شود.

علاقه‌مندان برای حضور در این جلسه می‌توانند به سایت تیوال مراجعه کنند.

منبع: