به گزارش پیغام به نقل از روابط عمومی مرکز بهداشت شهرستان بوشهر، گلنوش خواجه فرد اظهار داشت: سوءتغذیه معمولاً به دلیل کمبود پروتئین، ویتامینها و مواد معدنی رخ میدهد و باعث کاهش وزن، اختلال در رشد فیزیکی، ضعف سیستم ایمنی و افزایش خطر ابتلا به عفونتها میشود.
وی افزود: علائم سوءتغذیه شامل کاهش انرژی، خستگی، مشکلات بینایی و تغییرات در پوست و مو است.
کارشناس مسئول بهبود تغذیه مرکز بهداشت شهرستان بوشهر گفت: سوءتغذیه در کودکان به وضعیتی اطلاق میشود که ناشی از دریافت ناکافی یا نامناسب مواد مغذی است و به مشکلات جدی در رشد و سلامت آنها منجر میشود.
خواجه فرد گفت: سوءتغذیه در کودکان میتواند ناشی از عوامل متعددی باشد که بهطور مستقیم یا غیرمستقیم بر وضعیت تغذیهای آنها تأثیر میگذارد که فقر اقتصادی و آگاهی و آموزش ناکافی، عوامل فرهنگی و اجتماعی، مشکلات سلامتی، رژیم غذایی نامناسب، عدم وجود خدمات بهداشتی و حمایتی علل اصلی سو تغذیه میباشند.
این کارشناس تصریح کرد: درمان سوءتغذیه کودکان شامل چند مرحله اصلی است که به بهبود وضعیت تغذیه و رشد آنها کمک میکند. ابتدا، شناسایی و ارزیابی نوع و شدت سوءتغذیه ضروری است. سپس، اصلاح رژیم غذایی با تمرکز بر مصرف غذاهای غنی از پروتئین، ویتامینها و مواد معدنی انجام میشود.
وی بیان داشت: در همین راستا واحد بهبود تغذیه جامع مرکز بهداشت شهرستان بوشهر با همکاری خیرین از ابتدای سال تاکنون تعداد ۲۲۰ سبد غذایی و مکملهای غذایی و دارویی در بین کودکان دچار سو تغذیه با فقر مالی توزیع نموده و همچنین پیگیری منظم رشد و سلامت کودک بهمنظور ارزیابی تأثیر درمان و جلوگیری از بروز مشکلات آینده در حال انجام است.