جنگل‌های حرا بوشهر قربانی توسعه صنایع
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری بوشهر گفت: ۷۵۰ هکتار جنگل حرا در این استان وجود دارد که همه آنها بر اثر عواملی نظیر پساب مزارع پرورش میگو، راه‌سازی، احداث اسکله‌های نفتی، نشت نفت، توسعه صنایع و تصرف اراضی مجاور در معرض تهدید هستند.
كدخبر: 187357
1404/02/29

عبدالحسین گرشاسبی گفت: برنامه‌های اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر برای احیای جنگل‌های حرا را شامل مکان‌یابی عرصه‌های مستعد توسعه، تولید نهال، جنگل‌کاری و حفاظت از جنگل‌های موجود عنوان کرد.

وی با تاکید بر اهمیت مشارکت جوامع محلی در حفاظت از منابع طبیعی بیان کرد: تنها با مشارکت فعال جوامع محلی قبل، حین و بعد از اجرای پروژه‌ها می‌توان به حفاظت واقعی از عرصه‌های منابع طبیعی دست یافت.

  

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر ادامه داد: زمینه مشارکت واقعی، توانمندسازی و خودکفایی جوامع محلی از طریق تشکیل صندوق‌های خرد اعتباری، ارتقای مهارت‌ها و واگذاری اجرای پروژه‌ها به آنان فراهم است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری بوشهر درباره تهدیدهای ناشی از توسعه صنایع نفت و گاز در این استان گفت: افزایش قیمت زمین و تغییر کاربری اراضی سبب از بین رفتن عرصه‌های نفوذپذیر، افزایش سیلاب، کاهش سطح آب زیرزمینی و پدیده فرونشست شده‌است، همچنین توسعه این صنایع موجب افزایش آلایندگی و آثار مخرب بر اکوسیستم‌های گیاهی و جانوری می‌شود.

وی اضافه کرد: با این حال، صنایع نفتی می‌توانند با سرمایه‌گذاری در پروژه‌های توسعه پایدار، حمایت از جوامع محلی و کاهش اثرات منفی زیست‌محیطی، به ایفای مسئولیت اجتماعی خود بپردازند.

وی با اشاره به اهمیت مقابله با پیامدهای تغییرات اقلیمی، خشکسالی و فرسایش خاک در استان بوشهر گفت: اجرای عملیات آبخیزداری شامل اقدامات مکانیکی، بیومکانیک، بیولوژیک و مدیریتی در حوزه‌های آبخیزدارای مطالعات در دستور کار قرار دارد، این اقدامات از محل اعتبارات ردیف ۱۰-ج و جدول ۱۴ قانون بودجه سال ۱۴۰۴ و همچنین تفاهم‌نامه منعقده با قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) انجام خواهد شد.

گرشاسبی به بهره‌گیری از فناوری‌های نوین در پایش منابع طبیعی استان اشاره کرد و گفت: از تصاویر ماهواره‌ای سنجش از دور مانند سنتینل و لندست برای پایش تغییرات پوشش گیاهی، تشخیص آتش‌سوزی‌ها، بیماری‌ها و آفات استفاده و از شاخص‌های طیفی و مدل‌های دیجیتال ارتفاع (DEM)، سطح و شدت فرسایش خاک برآورد می‌شود.

 

منبع: