به گزارش پیغام؛ مهدی صفوی در نشست دوشنبه های پاسخگویی به مناسبت هفته صنعت، معدن و تجارت در جمع خبرنگاران از صدور جواز تاسیس به صورت الکترونیکی در استان خبر داد و اظهار اشت: متقاضیان مجوز واحدهای صنعتی درصورت داشتن شرایط و مدارک لازم مجوز تاسیس آنها یک روز صادر می شود.
وی افزود: صدور مجوز کسب فعالیت نیز یک هفته ای صادر می شود که در این زمینه استان بوشهر درنرم کشوری خوب عمل کرده است.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر ادامه داد: مجوز صدور معادن به صورت مزایده ای برگزار می شود،هر چند در سال های قبل مشکلاتی برای شرکت در این مزایده ها وجود داشت اما با پیگیری های صورت گرفته درحال حاضر شرایط حضور سرمایه گذاران بهتر شده و پس ازبررسی های فنی، مالی و اهلیت سنجی بهره برداران، معادن به متقاضیان واگذاری می شود.
صفوی با اشاره به اینکه ثبت سفارش هرگونه کالا از سامانه جامع تجارت انجام می شود، گفت: سیاست کلی کشور حمایت از تولیدات داخلی است به همین منظور برای واردات کالا ابتدا بررسی می شود اگر کالای مشابه در کشور با کیفیت مناسب وجود دارد از ورود آن کالا جلوگیری می شود اما اگر انجمن کالاهای تخصصی در کشور اعلام کند امکان تولید داخلی وجود ندارد اجازه واردات کالا صادر می شود.
صدور ۴۹ پروانه بهرهبرداری در استان
وی با اشاره به صدور مجوزهای صنعتی در استان گفت: در سال گذشته ۲۴۲ فقره جواز تاسیس با پیش بینی سرمایه گذاری ۱۶۸هزار و ۱۶۲ میلیارد ریال با اشتغال ۴هزار و ۷۱۲ نفر صادر شده است.
صفوی به پیشرفت فیزیکی طرح های دارای جواز تاسیس اشاره کرد و افزود: در حال حاضر ۴۹ فقره پروانه بهرهبرداری با سرمایه گذاری ۲۸ هزار و ۷۴۴ میلیارد ریال صادر که باعث ایجاد اشتغال یک هزار و ۱۹۷ نفر در واحدهای صنعتی شده است.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر به صدور پروانه بهره برداری دربخش معادن اشاره و بیان داشت: تاکنون پروانه بهرهبرداری از ۳ معدن با سرمایه گذاری ۱۷۹میلیارد ریال و اشتغال ۱۸ نفر صادر شده، به طور کلی اشتغال در معادن استان نسبت به دیگر صنایع پایین تر است چون بیشتر معادن استان گچ، شن و ماسه و آهک است.
راه اندازی واحد تولید آهک در شهرک صنعتی خورموج
وی از راه اندازی معدن تولید آهک در استان خبر داد و اضافه کرد: واحد تولید آهک در شهرک صنعتی خورموج با سرمایه گذاری ۱۲میلیارد ریال در مهرماه امسال به بهره برداری خواهد رسید.
صفوی درخصوص صادرات تولیدات معدنی خاطرنشان کرد: برخی از معادن به دلیل صادراتی بودن از ارزش بالای برخوردار هستند که سیمان و کلینکر از سه واحد تولیدی شرکت سیمان، گچ، شن و ماسه به کشورهای حاشیه خلیج فارس صادر می شود.
وی گفت: تاکنون ۶۳۶ جواز تاسیس طرح های صنعتی صادر شده که ۹۳ مورد دارای پیشرفت فیزیکی زیر۲۰ درصد، ۴۶مورد بین ۲۰ تا ۳۹ درصد، ۴۹ مورد بین ۴۰ تا ۵۰ درصد و ۱۲۲ مورد بالای ۶۰ درصد پیشرفت فزیکی دارند. که در مجموع ۵۰ درصد جوازهای صادر شده در شرف تکمیل هستند که امید داریم امسال تا سال آینده به بهره برداری برسند که زمینه اشتغال ۴هزار و ۴۳۸ نفر فراهم می شود.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر مجموع پروانه های بهره بردای صنعتی در استان را ۵۷۸ مورد عنوان کرد و گفت: میزان سرمایه گذاری در این واحدهای صنعتی ۶۷۰ میلیارد ریال با اشتغال ۱۸ هزار نفر بوده است.
وی با اشاره به افزایش صدور پروانه بهره برداری در سال جاری گفت: در سه ماه اول سال جاری ۱۲ واحد صنعتی به بهرهبرداری رسیده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۰۰ درصد افزایش داشته است.
احیای ۷ واحد صنعتی راکد در استان
صفوی احیای واحدهای راکد صنعتی را یکی از اقدامات این اداره کل عنوان کرد و افزود: در سال گذشته ۷ واحد صنعتی راکد در استان فعال و ۵۲ نفر مشغول به کار شدند.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر ادامه داد: در همین مدت ۲۲ معدن راکد فعال شد و زمینه اشتغال ۱۴۳ نفر نیز فراهم گردید.
تشکیل ۹۹ اتحادیه صنفی و خدماتی و توزیعی
وی با اشاره به اینکه ۱۴هزار پروانه کسب صنفی صادر شده و زمینه اشتغال ۱۴هزار نفر در این واحدهای فراهم شده است که به ازای هر پروانه کسب اشتغال ۲.۵نفر در نظرگرفته شده است.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر گفت: در حال حاضر ۵۶ واحد صنفی در استان فعال است که زمینه اشتغال ۱۳۳نفر فراهم شده است که این واحدها شامل صنوف تولیدی،خدماتی و فنی هستند که مسائل مربوط به آنها در کمیسون ها بررسی و پیگیری می شود.
صفوی ادامه داد: در همین راستا، ۹۹ اتحادیه صنفی و خدماتی که شامل ۵۱ اتحادیه تولیدی خدماتی و ۴۸ اتحادیه توزیعی در استان تشکیل شده است.
استان بوشهر رتبه دوم صادرات کشور
صفوی گفت: استان بوشهر در زمینه صادرات میعانات و محصولات پتروشیمی ها رتبه دوم کشور را دارا است.
وی همچنین به واردات اشاره کرد و افزود: در سال گذشته ۲میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار واردات کالا در استان صورت گرفته و تراز تجاری استان ۱۰ میلیارد دلار مثبت ارزیابی شده است.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر اظهار داشت: عمده صادرات استان سیمان، کلینکر، ماهی و میگو ، سنگ و گچ سبزیجات و صیفی جات است که بیشتر به کشورهای قطر، چین، امارت، هند، روسیه، ترکیه فیلیپین، سری لانکا، تایلند، مالزی و ژاپن صادر می شود.
وی با اشاره به اینکه بافندگان فرش با پرداخت تسهیلات مشاغل خانگی حمایت می شوند، گفت: در سال گذشته ۳۸۹ فقره تسهیلات به میزان ۷۶۰ میلیارد ریال به بافندگان فرش پرداخت شده که ۲۶۲ مورد تسهیلات مستقل و ۱۱۷ مورد تسهیلات پشتیبان و همچنین ۱۰ مورد در قالب تسهیلات تبصره ماده ۱۸ پرداخت شده که منجر به اشتغال ۸۷۴ نفر شده است.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر با اشاره به فعالیت ۲ هزار بافنده فرش در استان گفت: بیشتر بافندگان فرش درشهرستان های جم، دشتستان، گناوه و دشتی متمرکز شده اند که بیشتر فرش های تولیدی آنها ، فرش تمام ابریشم، تابلو فرش،گلیم فرش می باشد.
وی به برگزاری نمایشگاه ها در استان اشاره کردو گفت: سالانه ۳۰ نمایشگاه در زمینه تجارت خارجی در مرکز نمایشگاه های بین المللی بوشهر برگزار می شود.