به گزارش پیغام؛ مهندس نوشین حسن زاده در گفتوگو با روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان دشتستان افزود: کافئین، محرکی است که همه جا در نوشیدنیها و غذاها یافت میشود و امروزه، جایگاهی مهمی در جامعه مدرن پیدا کرده است، از فنجان قهوهای که صبح مینوشیم گرفته تا نوشیدنیهای انرژیزایی که بهعنوان میان وعده مصرف میکنیم، کافئین به روزمره ما نفوذ کرده و بر هوشیاری، بهرهوری و حتی خلقوخوی ما نیز تأثیر گذاشته است.
حسن زاده بیان کرد: استفاده مناسب از کافئین میتواند ذهن را بیدار و تمرکز را بیشتر کند ولی مصرف بیشازحد آن و یا مصرف غیرمتعارف میتواند عوارضی مانند بیخوابی و مشکلات قلبی و عروقی و وابستگی ایجاد کند.
وی با بیان اینکه قهوه یک نوشیدنی بینالمللی و از مهمترین کالاهای کشاورزی موجود در بازار جهانی است، گفت: قهوه توسط بیش از ۶۰ کشور جهان تولید و صادر میشود و حاوی ترکیبات نیتروژن دار، کافئین، کربوهیدرات، لیپید، اسیدکلروژنیک، ایزوفلاونوئیدها و ریزمغذیهایی مانند پتاسیم، منیزیم، نیاسین و ویتامین E است.
این مقام مسئول تصریح کرد: بررسیهای انجام شده نشان دهنده تأثیر مثبت قهوه در جلوگیری یا کاهش اثرات منفی بیماریهای مشخصی نظیر اضطراب و افسردگی، فشارخون بالا، بیماریهای عصبی، دیابت، نشانگرهای التهابی و سرطان روده بزرگ است.
وی تأکید کرد: گاهی اوقات اثرات منفی مصرف زیاد از حد قهوه در ابتلا به بیماریهایی نظیر سرطان پانکراس، فشارخون بالا، تشدید سینوزیت و عفونت مخاطی نیز مشاهده شده است.
حسن زاده بیان کرد: مصرف ۲ فنجان و یا تعداد بیشتر از قهوه در طی روز خطر بیماری قلبی را در برخی افراد خاص (که به علت یک جهش رایج ژنتیکی، تجزیه قهوه در بدن آنها آهسته است) افزایش میدهد.
کارشناس ارشد نظارت بر مواد غذایی شهرستان دشتستان گفت: به یاد داشته باشید که مصرف مقادیر فراوانی از قهوه (مثلاً ۴_۷ فنجان قهوه در روز) میتواند در افراد بهویژه در افراد مستعد موجب مشکلاتی نظیر بیقراری، اضطراب، زودرنجی و بیخوابی گردد.
وی خاطرنشان کرد: برخی مطالعات جدید نشان دادهاند که قهوه ممکن است مزایایی را برای سلامت بدن به همراه داشته باشد از جمله اثر محافظت در برابر بیماری پارکینسون، دیابت نوع ۲ و سرطان کبد.
مهندس حسن زاده تأکید کرد: دریافت مواد کافئین دار تا سقف ۲۰۰_۳۰۰ میلیگرم کافئین (معادل با ۲_۴ فنجان قهوه) در روز برای اغلب افراد مطلوب و بیخطر است و البته بهتر است روزانه به مصرف ۱_۲ فنجان قهوه اکتفا کنید و بیش از ۴ فنجان را مصرف ننمایید.
کارشناس مسئول واحد نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی شبکه بهداشت و درمان دشتستان تصریح کرد: ممکن است موادی که همراه قهوه مصرف میشوند از جمله خامه، شکر، چربی و تنقلات میتوانند میزان کالری دریافتی شما را افزایش دهند.