پوست اندازی از درون واقعیتی انکارناپذیر
یادمان باشد بعضی هزینه کرده‌ها نه فقط هدر رفت بودجه بیت المال است که بسیار ناپسند و مردود می‌باشد. بلکه حیف و میل خزانه‌ی عمومی از نوعی است که باید آن هزینه کرد را دو سر آسیب دید زیرا حیف و میل بیت المال یک موضوع است و صرف هزینه در راستای از بین بردن سرمایه‌های کلان اجتماعی و فرهنگی موضوع دیگراست.
كدخبر: 190277
1404/08/13

رسول سعادت نیا- وکیل پایه یک دادگستری

 چندی است در شبکه های اجتماعی کلیپی منتسب به مراسم عروسی دختر مسئولی وایرال شده و بخش   زیادی از مطالب رسانه ها را به خود اختصاص داده است که بنا به گزارش تحلیلی شبکه‌های مجازی   پایگاه خبری عصر ایران کلیپ عروسی این دختر در هفته اخیر یکی از دو موضوع مورد توجه مردم   بوده و جز درگذشت ناصر تقوایی، هیچ موضوع دیگری به این اندازه در میان مردم جلب توجه نکرده   و موضوع جستجو و بازدید نبوده است.

 موضوعی که علت وایرال شدن آن را نه در مهم بودن عروسی آن دختر باید جست بلکه باید علت   پخش شدن گسترده و پر بازدید شدن آن را در دوگانگی گفتار و رفتار مسئولی دنبال کرد که برای خود و اطرافیان خود همان چیزی را می‌خواهد که برای دیگر شهروندان ممنوع و حرام و غیر قانونی اعلام می‌کند.

  

فرزندان آنان اگرچه از رانت و مقام و منصب نسبی یا سببی بستگان خود بهره می‌برند اما هرگز نباید از یک واقعیت غافل شد که رفتار اجتماعی آنان به درستی بیانگر این است که ایشان فرزند زمانه‌ی خود هستند ولی پدرانشان می‌خواهند فرزندان دیگر شهروندان، فرزندان زمانه‌ی آنان باشند که این امری نشد است به دیگر سخن حقیقت وجودی رفتار اجتماعی فرزندان مسئولین بیش از آنکه نشانگر نگاه یک بام و دو هوایی والدینشان در برخورد با فرزند خود و غیر خودی باشد بیان کننده پوست اندازی جامعه است. پوست اندازی به آنچه که حاضر به قبول آن برای دیگر شهروندان نیستند در حالی که چه بخواهند و چه نخواهند محکوم به قبول آن خواهند بود. چه می‌شد به جای لجاجت با خود همانگونه که برای فرزندان خود پذیرفته‌اند واقعیت را می‌پذیرفتند تا فرصت ها به تهدید بدل نشود و از هدر رفت هزینه‌ها و سرمایه‌ها پیشگیری می‌شد.

یادمان باشد بعضی هزینه کرده‌ها نه فقط هدر رفت بودجه بیت المال است که بسیار ناپسند و مردود می‌باشد. بلکه حیف و میل خزانه‌ی عمومی از نوعی است که باید آن هزینه کرد را دو سر آسیب دید زیرا حیف و میل بیت المال یک موضوع است و صرف هزینه در راستای از بین بردن سرمایه‌های کلان اجتماعی و فرهنگی موضوع دیگراست. برای مثال روز پنج شنبه در مسیر ساحلی گروهی از خانم‌های امر به معروف که همراه با آقایی در حال تذکر دادن به دخترخانم‌ها بودن را دیدم و لحظاتی در گوشه‌ای ایستاده و به رفتار آنان و بازخورد اجتماعی رفتار آنان نگریستم. هرچند رفتار خانم‌های مامور نسبت به قبل بسیار ملایم تر و از حالت دستوری و اجبارو بگیر و ببند به صورت خواهش رسیده اما وقتی خوب به بازخورد آن دقت می‌کنیم باید پذیرفت دخالت در پوشش عرفی شهروندان نتیجه معکوس می‌دهد چرا که عکس العمل پوزخندی مخاطبین و رهگذران نشان دهنده آن است که نه تنها بازخورد مثبتی حاصل نشده بلکه سبب فروکش قانون و تنزَل جایگاه مامور قانون در افکار عمومی است که رواج قانون گریزی در جامعه بسیار زیان‌بار است و باید از هرگونه رفتاری که موجب گسترش آن می‌شود پیشگیری کرد.

پانوشت:

تیتر خبر پایگاه خبری عصر ایران در تاریخ ٢٨ مهر١۴٠۴ : « فیلم عروسی دختر شمخانی؛ داغ‌ترین موضوع شبکه‌های اجتماعی ایران شد»

منبع: