کد خبر : 124490       تاریخ : 1399/11/29 12:47:18
گازگرفتگی ۳۹ بوشهری را در استان مسموم کرد

گازگرفتگی ۳۹ بوشهری را در استان مسموم کرد

پیغام: رئیس سازمان اورژانس ۱۱۵ استان بوشهر گفت: گاز مونوکسید کربن در سه ماه گذشته ۳۹ نفر مصدوم در استان بر جا گذاشت.

به گزارش«پیغام»؛ دکتر عبدالرحیم دادجو رئیس سازمان اورژانس ۱۱۵ استان بوشهر بیان کرد: مسمومیت با مونواکسید کربن یا گازگرفتگی، مسمومیتی است که به خاطر تنفس گاز خطرناک مونوکسید کربن ایجاد می‌شود.

او ادامه داد: این مسمومیت که به وسیله انواع وسایل گازسوز از جمله بخاری، آبگرمکن، پیکنیک و حتی زغال ایجاد می‌شود، اغلب در زمستان دیده می‌شود، به این دلیل که اگر دودکش یا تهویه یک مکان مسدود باشد، گازمونوکسیدکربن منتشرشده از این وسایل امکان خروج نمی‌یابد، در محیط ساختمان منتشر می‌شود، و سبب مسمومیت و در نهایت مرگ خواهد شد.

رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی بوشهر افزود: ۳۶ نفر از مصدومان مسمومیت با گاز مونوکسید کربن با حمایت تنفسی و اکسیژن‌تراپی به بیمارستان اعزام شدند و بقیه فقط با خروج از محیط و درمان سرپایی در محل مداوا شدند.

دادجو با اشاره به اینکه مرگ بر اثر گازگرفتگی را «مرگ خاموش» می‌نامند، عنوان کرد: از تعداد مصدومین اعزام‌شده به بیمارستان ۹ نفر در وضعیت ایست تنفسی و کاهش سطح هشیاری بودند که با تلاش تکنسین‌های اورژانس ۱۱۵ و احیاء هنگام انتقال به زندگی برگشتند.

رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث استان بوشهر گفت: مونوکسید کربن یک گاز بی‌رنگ و بی‌بو است که بر اثر احتراق ناقص انواع سوخت‌ها تولید می‌شود و می‌تواند باعث ایجاد آسیب در افراد شود، اهمیت موضوع اینجاست که به دلیل بی‌رنگ و بی‌بو بودن به سرعت می‌تواند علائم مسمومیت را در افراد ایجاد کند.

دادجو بابیان اینکه ۲۰ نفر از مصدومان در سه ماه گذشته بر اثر گاز مونوکسیدکربن کودکان زیر ۱۰ سال بودند، افزود:علائم اولیه این نوع مسمومیت شامل موارد سردرد ضعف جسمانی سرگیجه و بیقراری تهوع و استفراغ خواب‌آلودگی، کسلی و خستگی است و پس از گذشت دقایقی از افزایش میزان مسمومیت با مونوکسید کربن، علائم خطرناک‌تر از جمله کبودی دست، دور لب‌ها و نوک انگشتان تنگی نفس و در نهایت بی‌هوشی بروز خواهد کرد.

او توصیه کرد: در موقع گازگرفتگی خونسرد باشید، با اورژانس ۱۱۵ تماس بگیرید، از ایمنی صحنه مطمئن شوید، فرد مسموم را از محیط آلوده به هوای آزاد منتقل کنید و یا در‌ها و پنجره‌ها را باز کنید.

رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث استان بوشهر بیان کرد: همچنین در موقع گازگرفتگی، بیمار را در حالت استراحت قرار دهید، بیمار را حرکت ندهید، یقه پیراهن، کمربند و لباس‌های تنگ افراد مسموم را باز کنید، راه هوایی بیمار را بررسی کنید، در صورتی که بیمار بیهوش است او را به صورت خوابیده به پهلو نگهدارید، در صورت امکان، اکسیژن‌رسانی را شروع کنید.


  منبع: پایگاه خبری تحلیلی پیغام
       لینک مستقیم   :   http://peigham.ir/shownews.aspx?id=124490

نظـــرات شمـــا