کد خبر : 125596       تاریخ : 1400/02/06 09:58:12
بی خیالی بوشهری‌ها و دورهمی‌های مرگ آور

بی خیالی بوشهری‌ها و دورهمی‌های مرگ آور

بسیاری از افراد بعد از ۱۴ ماه هنوز ویروس عالم‌گیر کرونا را باور ندارند، به بهانه‌های تلخ و شیرین دورهمی برگزار و مجال را برای چرخش آزادانه ویروسی که هر روز سرکش‌تر می‌‍‍شود، فراهم می‌کنند و این محافل بیشترین نقش را در ۶ برابر شدن شمار بستری‌های مبتلاکووید ۱۹ دربیمارستان‌های بوشهر دارد.

به گزارش «پیغام» به نقل از ایرنا؛ بی اعتنایی و بی احتیاطی این افراد موجب گردش ویروس شده و امروز شمار بیماران بستری در بخش‌های کرونایی بیمارستان‌های استان بوشهر را ازمیانگین ۶۰ نفر دراسفند ماه به ۴۵۱ نفر رسانده‌است، افزایش آماری که به معنی ایجاد فشار مضاعف بر کادر درمان و شلوغی بیش از حد بیمارستان‌ها است.

شاید بیان و یادآوری چند آمار برای هوشیار شدن و تلنگر مفید باشد که بیشترین شمار موارد مثبت کرونا در استان بوشهر در سال گذشته سه هزار و ۷۴۰ مورد بود که در خردادماه ۹۹ به ثبت رسید این درحالی است که در ماه فروردین سال جاری، ۱۰ هزار و ۲۱۳ مبتلا به کرونا دراین استان شناسایی شد، یعنی سه برابر شدن نسبت به اوج اپیدمی در بهار گذشته و  ۳۰ درصد کل مبتلایان شناسایی شده به کرونا در استان بوشهر از ابتدای این ویروس  در فروردین ماه امسال شناسایی شده‌اند و در کنار این آمار افزایش شمار مرگ ناشی از کرونا که هر روز بین ۸ تا ۱۰ نفر جان خود را از دست می‌دهند.

به گفته مسئولان، با توجه به شیوع موج چهارم ویروس کرونا و هجوم بیماران در زمان حاضر ۸۰ درصد ظرفیت بیمارستان‌های این استان تکمیل شده‌ و با توجه به افزایش مراجعه‌ها و ۲ تا ۳ برابر شدن بستری‌ها تاکنون بالای ۱۵۰ تا ۲۰۰ تخت به ظرفیت بیمارستان‌های این استان افزوده شده‌است.

شرایط حاکم بر بیمارستان‌ها باعث ایجاد تراکم در بخش‌های بستری شده و به ناچار در برخی از بیمارستان‌ها با توجه به تکمیل ظرفیت از راهروهای آنها برای بستری بیماران استفاده می‌شود.

در این وضعیت خاص که هنوز جامعه از شیوع ویروس جهش یافته انگلیسی نجات نیافته زمزمه پیشگیری از ورود ویروس جهش یافته هندی نیز به میان آمده و این بیانگر این است که این ویروس ناشناخته همچنان با سرعت در حال تاخت و تاز است و با کسی تعارف و یا شوخی ندارد و برای حفظ جان خود و عزیزانمان باید نسبت به رعایت پروتکل‌های بهداشتی حساس‌تر از گذشته باشیم.

اما سئوال اینجاست آیا دراین شرایط راه حل مناسب تنها افزایش شمار تخت‌های بستری است؟ آیا زمان آن نرسیده که کرونا را باور کرد و دورهمی‌هایی که آلوده به کرونا هستند را برای حفظ جان عزیزانمان به زمان دیگری بسپاریم؟

بیمارستان‌های شلوغ، بخش‌های مملو از بیماران کووید مثبت و بخش‌هایی که هر روز به شمار بخش‌های فعال اضافه می‌شود کادر درمان را خسته کرده‌است، اینها بخشی از سخنان "زهرا حیدری" مدیر پرستاری بیمارستان شهدای خلیج فارس بوشهر است.

وی در حالی که از بیماران سرکشی می‌کرد به خبرنگار ایرنا گفت: شمار مراجعان به بیمارستان شهدای خلیج فارس نسبت به اسفند ماه چهار تا پنج برابر شده و ناراحت کننده این است که مبتلایان تنها افراد بزرگسال و یا افراد دارای بیماری زمینه‌ای نیستند بلکه این بار جوانان و کودکان نیز به مبتلایان اضافه شده و این زنگ خطری برای استان بوشهر به شمار می‌رود.

او می‌گوید: با توجه به سرعت انتشار و سرایت پذیری ویروس جهش یافته؛ مسئولان برای سرویس دهی به بیماران از هرجایی که امکان دارد به ظرفیت موجود تخت اضافه می‌کنند اما بازهم پاسخ‌گوی نیاز بیماران نیست.

به گفته حیدری تحمل لباس‌های حفاظتی و نفس کشیدن زیر ماسک‌های چند لایه برای کارکنان درمانی دشوار است و خستگی وافر آنها را آسیب‌پذیر کرده‌است.

مدیرپرستاری بیمارستان شهدای خلیج فارس بوشهر از مردم خواست برای روحیه دادن به کادردرمان پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند، محدودیت‌ها را جدی بگیرند و در صورت احساس هر گونه علائمی حتی خفیف خود را قرنطینه کنند.

وی یادآور شد: نگران کننده تر از همه این است که بیشتر ابتلاهای جدید  به صورت خانوادگی است و می‌طلبد مردم دراین شرایط برای حفظ سلامت خود و خانواده دورهمی‌ها را به زمان دیگری موکول کنند تا بعد از این افسوس یک سهل انگاری را نخورند.

شمار بیماران بدحال در بیمارستان‌ها افزایش یافته است 

کتایون وحدت متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری در استان بوشهر نیز خبر از واقعیتی تلخ و تامل برانگیز داد و گفت که ظرفیت بیمارستان‌های استان بوشهر در حال تکمیل شدن است، بیماران مبتلا به کرونا بدحال‌تر از گذشته شده‌اند و بیشتر آنها نیاز دارند در بخش‌های مراقبت‌های ویژه بستری شوند.

این متخصص بیماری‌های عفونی معتقد است: درگیری ریوی بیماران در سوش جدید بیماری در روزهای اول صورت می‌گیرد این درحالی است که در سوش‌های قبلی درگیری ریوی بیمار در صورت ادامه روند بیماری درهفته دوم انجام می‌شد.

به گفته وحدت بررسی‌ها نشان می‌دهد در پیک چهارم ویروس در مدت ۲۰ دقیقه قدرت انتقال به شخص مقابل را دارد و به نحوی همه اعضای یک خانواده به فاصله یک تا ۲ روز بیمار می‌شوند در این شرایط حتی افرادی که یک بار مبتلا به کرونا شده اند نیز در ریسک ابتلای دوباره هستند چون ایمنی آنها در مقابل ویروس جهش یافته با قدرت سرایت بیشتر کمتر شده‌است.

اجرای برخی از محدودیت‌های تحمیلی کرونایی برای هیچ یک از ما خوشایند نیست اما در این شرایطی برای قطع زنجیره انتقال ویروس به رعایت پروتکل‌های کارشناسانه بهداشتی زنجیر شده‌است، پذیرش و پایبندی بهتر به آن  ضروری است تا  این ویروس مسری ما را مجبور به زندگی برای سال‌های طولانی در سایه یک بیماری شوم  نکند و عزیزان خود را براحتی از دست ندهیم و سوگوار نشویم.

دورهمی‌ها کارخانه تولید بیماری 

در ۱۴ماه گذشته تاکنون با اعتبار ۲۰ میلیارد تومان ۱۰ دستگاه اکسیژن ساز در بیمارستان‌های استان بوشهر نصب شده و روزانه هر کدام از آنها  ۲ میلیون لیتر اکسیژن برای بیماران مبتلا به کرونا تولید می‌کنند و سهم هر بیمار از این میزان در هر دقیقه ۱۰ لیتر اکسیژن است و با همه تلاش‌ها، ادامه روند افزایشی بستری، بخش درمانی استان بوشهر را با مشکل مواجه می‌کند و امکانات دیگر پاسخگوی نیازهای بیمارستانی نیست.

به اعتقاد دکتر سعید کشمیری رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر کارخانه‌های تولید بیماری که شامل برگزاری مراسم‌ مذهبی، عروسی، جلسه‌های طولانی مدت اداری و آموزشگاه‌های مختلف است را باید در این شرایط تعطیل کرد.

وی اضافه کرد: خطر بزرگی که استان بوشهر را در این فصل سال تهدید می‌کند، استفاده از کولرهای گازی است در این ارتباط از مدیران استانی و شهرستانی انتظار می‌رود کنترل و نظارت بر پروتکل‌های بهداشتی در محل خدمت را با جدیت و حساسیت بیشتری دنبال کنند.

ضریب اشغال تخت‌های ویژه به ۹۰ درصد رسید 

به تازگی ۳۰ تخت ویژه در بیمارستان تازه تاسیس شهدای هسته ای بوشهر آماده خدمت به بیماران کرونایی شده‌است و به گفته معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بوشهر هرچند تلاش شده ظرفیت تخت‌های ویژه در اختیار بیماران کووید ۱۹ قرار گیرد اما هماهنگ کردن بیماران کووید با غیر کووید بسیار دشوار است زیرا نیاز بیماران دچار سکته حاد قلبی و مغزی و مجروحان تصادفی نیز به اتاق عمل و آی سی یو همیشگی است.

جعفر زارع زاده گفت: اکنون ضریب اشغال تخت‌های مراقبت ویژه در بیمارستان‌های استان بالای ۹۰ درصد و شمار تخت‌های خالی بسیار اندک است.

او اضافه کرد: به ازای هر ۲ تخت آی سی یو یک نیرو نیاز است و یکی از معضلات اصلی بیمارستان‌ها کمبود نیرو است، هرچند تلاش شده از بیشترین توان کارکنان بخش درمان استفاده شود و بر اساس برنامه‌ریزی‌ها از توان کارکنان طرحی و نیروهای با قراردادهای ۸۹ روزه و سایر شیوه‌های دیگر استفاده شود.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بوشهر می‌گوید تاکنون حدود ۹۵۰ نفر از کادر درمان در استان بوشهر مبتلا به ویروس کرونا شده‌اند یادآور شد: بسیاری از کارکنان بخش درمان بویژه در اورژانس و بخش مراقبت‌های ویژه کووید مثبت شدند.

زارعی زاده حال این روزهای بوشهر را با عبارت "سونامی کووید ۱۹" توصیف و توصیه می‌کند که با توجه به آغاز فصل گرما و بسته شدن در و پنجره‌ها و روشن شدن وسایل خنک کننده انتظار می‌رود ضمن اینکه مردم نسبت به ایجاد تهویه مناسب اقدام کنند از برگزاری هرگونه تجمع و دورهمی بپرهیزند.

مردم عمق فاجعه را درک نکرده‌اند 

در زمان حاضر ۲ راهبرد واکسیناسیون و رعایت پروتکل‌های بهداشتی برای مقابله با ویروس کرونا وجود دارد که هیچکدام جای دیگری را نمی‌گیرند و در واقع مکمل همدیگر هستند و باید همزمان مورد توجه قرار گیرند.

با وجود تلفات ناشی از ویروس کرونا و افزایش روزانه ۱۰۰ نفر به شمار بیماران، بویژه در سوش جدید اما آنچه آمارها درباره کاهش رعایت شیوه‌نامه‌ها می‌گوید و آنچه در شهر به چشم می‌بینیم نشان از این دارد که بسیاری از مردم هنوز عمق فاجعه را درک نکرده‌اند و در انتها ابتلاهای خانوادگی که بیشتر در اثر همنشینی‌های سهل انگارانه رخ می‌دهد، دلیلی براین مدعا است.

در این شرایط مناسب است که مردم به حرمت کارکنان بهداشت و درمان که با وجود خستگی اما بیش از یکسال است که جان خود را در کف دست گرفته و شبانه روز خود را در بیمارستان‌ها می‌گذرانند، راه همکاری و همیاری در پیش گیرند.

برای جلوگیری از یک فاجعه انسانی باید تعارف‌ها را کنار گذاشت، دید و بازدیدها را به زمان بهتری سپرد و از شیوه‌هایی چون ارتباط مجازی برای تداوم روابط انسانی بهره برد، شاید در این صورت فردا افسوس سهل انگاری امروز را نخوریم.


  منبع: پایگاه خبری تحلیلی پیغام
       لینک مستقیم   :   http://peigham.ir/shownews.aspx?id=125596

نظـــرات شمـــا