کد خبر : 163578       تاریخ : 1402/09/06 11:34:20
امام جمعه گناوه: تصمیمات غیرکارشناسی گرفتند
اعتراض بازاریان گناوه به ترخیص نشدن کالاها از لنج ها؛

امام جمعه گناوه: تصمیمات غیرکارشناسی گرفتند

حجت الاسلام سید عبدالهادی رکنی حسینی از «برخی تدبیرهای غیرکارشناسی درباره کالای همراه ملوان که هر ساله مشکلاتی را برای مردم ایجاد می کند»،انتقاد کرد.

پیغام: روز شنبه چهارم آذرماه جمعی از بازاریان بندر گناوه  در اعتراض به ترخیص کالاهای وارداتی خود که عمدتا با لنج های بومیان  منطقه وارده شده اند، دست به اعتصاب زدند و مغازه های خود را بستند.

به گزارش «پیغام»؛ بر اساس گزارش های واصل شده، مردم بندر گناوه  در اعتراض به قانون  گمرکی جدید کالای همراه ملوانی ( ته لنجی)  با بستن درب اکثر مغازه هایشان  به این قانون اعتراض کردند.

 بازاریان این بندر اعلام کردند  اگر به  اعتراضات آنها رسیدگی نشود در مقابل فرمانداری تحصن  خواهند کرد.

طبق قانون «کالای ته لنجی یا ملوانی، کالایی است که صاحبان لنج و خدمه مجاز به واردات آن هستند» و بر اساس آیین‌نامه اجرایی قانون مقررات صادرات و واردات هر ملوان سالانه می‌تواند ۶ بار کالا به میزان ۱۵۰۰ دلار با خود وارد کند.

  

 اقلام کالای ملوانی اصلاح شود

 بر اساس این گزارش، مدیرعامل تعاونی لنجداران گناوه درباره پیگیری این موضوع  می گوید: در جلسه‌ ای که با  حضور نمایندگان ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز کشور برگزار شد، اصلاح ۵۹ قلم کالای همراه ملوان و افزودن اقلامی که محل عرضه و خرید و فروش اصناف و مردم در این بندر و سایر بنادر کوچک جنوب کشور است، مطرح شد.

سیدعلی موسوی گمارانی  در گفت و گو با خبرنگاران بیان داشت: درخواست لغو و برداشتن معیار ۶۰ تن وزن برای ترخیص کالای همراه ملوان و هزینه سنگین ارزش افزوده از دیگر مسایل مهم مطرح شده در جلسه با مسئولان ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز بود.

به گفته وی ، در این نشست کلیه موانع و نقاط ضعف مصوبه جدید کالای همراه ملوان با جزئیات و براساس مشاهدات بی طرفانه و واقع بینانه مبتنی بر داده های میدانی مطرح شد.

موسوی گمارانی همچنین عنوان کرد: در این جلسه مدیران ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز کشور تاکید کردند که شناورهای درحال انتظار تخلیه باید در اسرع وقت و براساس مصوبه جدید و تعهدنامه، کالاهای خود را تخلیه و ترخیص کنند.

مدیرعامل و رئیس هیات مدیره تعاونی لنجداران گناوه گفت: ماحصل نهایی مواضع و پاسخ مدیران ستاد این بود که ستاد تنها مجری مصوبات «کارگروه ویژه مرز شورای امنیت کشور» در حوزه سفرهای ملوانی است.

وی بیان کرد: در نهایت بعد از تأیید استاندار بوشهر و سایر اعضا کارگروه ویژه، مقرر شد که براساس دستورالعمل جدید، عملیات تخلیه و ترخیص کالای ملوانی انجام بپذیرد.

  

واکنش امام جمعه گناوه به ترخیص نشدن کالای ملوانی

امام جمعه گناوه همچنین  به  این موضوع  واکنش نشان داد و گفت: بر اساس برخی تدبیرهای غیرکارشناسی درباره کالای همراه ملوان هر سال مشکلاتی برای مردم ایجاد و باعث به زحمت افتادن مردم می شود.

 به نوشته مهر؛ حجت الاسلام سید عبدالهادی رکنی حسینی با تقدیر از « تلاش همه مسئولان کشور و استانی و شهرستانی به خصوص فرماندار شهرستان که با سفر به پایتخت پیگیر مشکلات مردم در زمینه کالای ملوانی و معیشت مردم شدند» از «برخی تدبیرهای غیرکارشناسی درباره کالای همراه ملوان که هر ساله مشکلاتی را برای مردم ایجاد می کند»،انتقاد کرد.

امام جمعه گناوه گفت: «زندگی و معیشت مردم این منطقه به دریا وابسته است و نباید تصمیم‌هایی غیرکارشناسی درباره معیشت مردم گرفته شود که موجب بدبینی شود.»

رکنی حسینی افزود: «هیچکس با پدیده شوم قاچاق موافق نیست اما کالایی که وارد گمرک می‌شود یا مرجوع یا ترخیص می‌شود و نباید به عنوان قاچاق محسوب شود و لذا باید در مصاحبه‌های انجام گرفته کارشناسی شده حرف زده شود.»

احتمال می رود ادامه اعتصاب بازاریان گناوه پای مسئولان استانی را هم به ماجرا باز کند. چنان که برخی اخبار از دیدار روز سه شنبه اکبر پورات معاون سیاسی استاندار بوشهر با نمایندگان بازاریان معترض حکایت دارد.

این نخستین بار نیست که بازاریان گناوه در اعتراض به محدودیت های کالای ته لنجی دست به تعطیلی مغازه هایشان می برند. اردیبهشت ماه سال 1395 نیز اعتصابی یک هفته ای در بازار گناوه به وقوع پیوست که با دخالت نماینده وقت مردم گناوه و بوشهر در مجلس و متقاعد کردن بازاریان پایان یافت.      


  منبع: پایگاه خبری تحلیلی پیغام
       لینک مستقیم   :   http://peigham.ir/shownews.aspx?id=163578

نظـــرات شمـــا