کد خبر : 167291       تاریخ : 1402/12/24 16:15:14
عکاسی ممنوع حتی شما...

عکاسی ممنوع حتی شما...

آخر به چه باوری می توان سکوت کرد وقتی می بینی ردا و عبای باور دیار، به تن هایی نشسته که به بهانه ی نهی از منکر، مرتکب منکر شدیدتر می شود و از مادری خسته از درد فرزند بدون اجازت عکس می گیرد و در اعتراض مادر، حاضر به حذف فعل حرام و بزه ارتکابی خود نیست و دستاویزی می شود تا گروهی خودکامه، مُتعرّض را خوب جلوه دهند و مُعترض را بد ….

 رسول سعادت نیا- وکیل پایه یک دادگستری  

می گویم بگذار و‌‌ بگذر، سکوت کن و در گذر اما مگر می گذارند مگر واپسگرایان بدآموخته و تشنگان مناصب قدرت مجال می دهند تا رمق خسته شهر از بحران های پیاپی، دمی آرام گیرد و روی خوش بیند و‌ نگارنده، سر در جبب عزلت گرفته و‌ خاموشی گزیند مگر می گذارند …!؟

آخر به چه باوری می توان سکوت کرد وقتی می بینی ردا و عبای باور دیار، به تن هایی نشسته که به بهانه ی نهی از منکر، مرتکب منکر شدیدتر می شود و از مادری خسته از درد فرزند بدون اجازت عکس می گیرد و در اعتراض مادر، حاضر به حذف فعل حرام و بزه ارتکابی خود نیست و دستاویزی می شود تا گروهی خودکامه، مُتعرّض را خوب جلوه دهند و مُعترض را بد و گروهی در بوق و کرنا ریشه کنی ریشه ها را پی کنند ….

مگر نه این است که مزاحمت برای بانوان برابر ماده ۶١٩ قانون تعزیرات جرم است و عکس گرفتن از شهروند ورود به حریم خصوصی است و ورود به حریم خصوصی بدون اذن و اجازه او ، تعرض به حقوق شهروندی اوست چگونه است که گروهی به باب التوجیه متوسل شده اند و رفتار منکر وابسته ی خویش را معروف و پسندیده می شمارند و موجب سیل باروگریزی بسیاری می گردند !؟؟؟

درست است هر چه در منظر دیده عموم قرار بگیرد از حوزه حریم خصوصی خارج می شود و عکاسی از آن منعی ندارد اما تمرکز بر شهروندی خاص به فرضی که حتی به نظر بی نظر و ممتنع است و نیاز به اجازه ی اولیه نداشته باشد در فرض اعتراض قطعاً نگهداری عکس او به خلاف حقوق شهروندی است.

بماند که در موازین شرعی و عرفی باورمندان دینی، عکاسی از بانوان و نگهداری آن منع شده و ارتکاب چنین رفتاری از مُبلغان دین به وضوح دین زدایی است و بنیان باورهای معنوی جامعه را فرو می ریزاند.

ای کاش واپسگرایان تندرویی که در تمجید چنین رفتار خلاف قانونی، رو سری افتاده مادر خسته از درد فرزند را ابتذال فرهنگی می خوانند و او را تقبیح می کنند کمی به آثار و عواقب کج اندیشی خود تامل کنند و بیش از این به جامعه بحران زده، لطمه وارد نکنند که آنچه امروز شاهد آنیم نتیجه رفتارهای دیروز است. اگر هزینه های سنگینی که در این ۴٣ ساله برای اشاعه فرهنگی دینی صرف شد صحیح بکار گرفته می شد امروز غیر از این بودیم که هستیم هیچ باوری به اجبار ره به جایی نمی برد همان سان که قانون منع استفاده از ماهواره و ویدئو، متروک و بی فایده و پر هزینه را تجربه کردیم لایحه عفاف و حجاب نیز جز آن ثمری به بار نخواهد آورد و شاید بیشتر ...!!؟؟

یادمان باشد هرچند عکاسی شغل است و مشاغل قانونی، برابر اصل ٢٢ قانون اساسی مصون از تعرض و مورد حمایت قانون است و به نظر هر آنچه در منظر دیده عموم قرار می گیرد عکاسی از آن منعی ندارد مگر آنکه خلاف آن ثابت شود اما از یاد نباید برد که هرگونه علائم ممنوعیت و اعلام نارضایتی اعم از قراردادن «تابلو عکاسی ممنوع» و یا صرف ایماء و اشاره و هرگونه رفتار ذی نفع یا سوژه مبنی بر «نه»، موجب ممنوعیت عکاسی عکاس از نقطه مد نظر می شود و از لحظه اعلام «نه»، عکاسی کردن از سوژه ممنوع و مرتکب مشمول فعل مجرمانه ایجاد مزاحمت است.

پانوشت: رسانه رویداد٢۴ در بیستم اسفند ١۴٠٢ نوشت: ماجرای مشاجره مادر قمی و روحانی عکاس چه بود؟ عکس‌برداری بدون اجازه یک فرد روحانی از مادری در «درمانگاه قرآن و عترت » قم و مشاجره مادر و روحانی بر سر پاک‌کردن تصاویر، به یک موضوع خبرساز تبدیل شده است.

اصل ٢٢قانون اساسی: «حیثیت، جان، مال، حقوق، مسکن و شغل اشخاص از تعرض مصون است مگر در مواردی که قانون تجویز کند.»


  منبع: پایگاه خبری تحلیلی پیغام
       لینک مستقیم   :   http://peigham.ir/shownews.aspx?id=167291

نظـــرات شمـــا