کد خبر : 168845       تاریخ : 1403/02/02 15:25:14
تولید ۲۴ هزار تن میگو پرورشی/ معدوم کردن ۲ هزار و ۲۹۱ کیلو فرآورده های گوشتی
مدیرکل دامپزشکی استان بوشهر خبر داد:

تولید ۲۴ هزار تن میگو پرورشی/ معدوم کردن ۲ هزار و ۲۹۱ کیلو فرآورده های گوشتی

پیغام: مدیرکل دامپزشکی استان بوشهر از تولید ۲۴ هزار تن میگو پرورشی در سال گذشته خبر داد و گفت: با توجه به اینکه سال قبل شاهد شیوع بیماری آبزیان در مزارع بودیم اما در تولید میگو رتبه اول کشور را داریم.

به گزارش «پیغام»؛ مهدی تنگستانی مکان در نشست "یکشنبه های پاسخگویی" که در سالن استانداری بوشهر برگزار شد، به صادرات آبزیان اشاره کرد و افزود:  بیشتر میگوی تولیدی در استان  به کشورهای مختلف صادر شده و مقدار کمی در سردخانه ها باقی مانده  که بخش خصوصی در حال حاضر با توجه به شرایط بازارتمایلی به فروش آن ندارد.

  

وی اظهار داشت: تولید کنندگان آبزیان در استان دارای کد اتحادیه اروپا،اوراسیا و چین هستند  و صادرات بدون هیچ مشکلی به کشورهای مختلف انجام می شود.

مدیرکل دامپزشکی استان بوشهر در ادامه  با اشاره به اجرای طرح تشدید نظارت بر موادخام دامی و اغذیه فروشی ها گفت: این طرح از ۱۹ اسفندماه آغاز و تا پایان رمضان ادامه داشت که در این راستا ۳۵ گشت مشترک با همراه دستگاه های مرتبط انجام شد.

تنگستانی مکان اظهار داشت: در طرح تشدید نظارت ۴۵ پرونده قضایی برای متخلفین تشکیل و ۲هزار و ۲۹۱ کیلو گرم فرآورده های گوشتی معدوم  و ۳ هزار و ۸۰۵ کیلوگرم ضبط شد.

وی با بیان اینکه  درسال گذشته ۵۳ هزار و ۵۰۰ بازدید از مراکز عرضه  و تولید محصولات غذایی، دامی  و پروتئینی انجام شده است، گفت: در این بازدید ۸۶هزار مورد  فراورده های گوشتی و آبزیان معدوم و ۹ هزارمورد ضبط شد.

وی  با بیان اینکه ۲۶ هزار میگوی مولد(بچه میگو) از خارج وارد کشور شده است، اظهار داشت: درحال حاضر ۲۳ مرکز تکثیر آبزی در استان فعال است که ۱۶ مرکز مولد را وارد و ۸ مرکز از مولد داخلی استفاده می کنند و در حاضر ۲ مرکز غیر فعال است.

مدیرکل دامپزشکی استان بوشهر بیان داشت: امسال عملیات تأیید مزارع پرورش آبزیان به اتحادیه‌های بخش خصوصی واگذار شده و خروج بچه میگو از مراکز تکثیر به مزارع پرورشی هم در اختیار بخش خصوصی است.

مدیرکل دامپزشکی استان بوشهر با اشاره به اینکه کلیه خدمات دامی به عشایر و روستاییان رایگان است، افزود: در سال گذشته یک هزار و ۳۷۵ راس دام روستایی و عشایر واکسینه شده است.

وی خدماتی از قبیل  سمپاشی جایگاه و بدن دام در قالب اردوهای جهادی به دامداران و مرغداری ها، تشخیص بیماری و مقابله با آن را از جمله خدماتی عنوان کرد که به صورت رایگان برای عشایر و در روستاها انجام می شود.

مدیرکل دامپزشکی استان بوشهر کشتارهای غیرمجاز را علت انتقال شیوع بیماری عنوان کرد وگفت: عمده علت ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو یا  ( ccHf) تماس با  دامی بود که به صورت غیر مجاز کشتار شده است که  در این زمینه  یک مورد ابتلا به این بیماری در عسلویه شناسایی شد. این فرد گوشت را از بیرون خریداری و درهنگام تکه تکه کردن خون گوشت بر روی زخم در دست فرد ریخته که باعث انتقال بیماری شده بود.

تنگستانی مکان  آنفولانزا را بیماری مشترک انسان و دام عنوان کرد و گفت: قریب به ۸ سال است که در استان این بیماری گزارش نشده است ،تلاش هایی زیادی برای کنترل بیماری صورت گرفته و هر سال با ورود پرندگان به تالاب ها با همکاری محیط زیست آنها مورد پایش قرار می گیرند.

این مقام مسئول با بیان اینکه ۱۰ کشتارگاه سنتی در استان فعال است، گفت: از این تعداد ۵ کشتارگاه طیور وجود دارد که  3 کشتارگاه فعال و ۲ کشتارگاه غیر فعال است.

مدیرکل دامپزشکی بوشهرهمچنین به احداث کشتارگاه صنعتی در بوشهر اشاره کرد و گفت:ظرفیت این کشتارگاه ۲۵۰ راس گوسفند و ۱۰۰ گاو در روز است  که می تواند تا ۹۰۰ راس هم کشتار صورت بگیرد. در حال حاضر دستگاه ها در این کشتارگاه نصب شده و اواخر اردیبهشت ماه وارد چرخه تولید می شود.

وی با اشاره مصرف مرغ مورد نیاز استان افزود: در سال گذشته ۸۰ تن مرغ در استان تولید شد و برای امسال ۱۰۰ تن نیاز مصرف استان پیش بینی شده است. مازاد تولید مرغ به استان‌های همجوار فارس و خوزستان ارسال می شد.

تنگستانی مکان  با بیان اینکه نظارت بر ۱۷.۵میلیوت قطعه مرغ و ۲۴هزار و ۷۷۹ راس دام صورت گرفته، گفت: در همین زمینه ۲۲میلیون جوجه ریزی در مرغداری های استان انجام شده است.

این مقم مسئول با بیان اینکه مصرف ماهی های حرام جرم نیست اما مصرف آن غیر شرعی است، افزود: در دوماه اخیر ۱۰ مرکز توریع ماهی های حرام در بوشهر کشف شد.

مدیرکل دامپزشکی استان بوشهر از مردم خواست در صورت نیاز به گوشت چرخ کرده، بسته بندی های معتبری که  لیبل دار هستند،  خریداری کنند.

وی خاطر نشان کرد: گوشت چرخ شده آماده در مغازه های قصابی خرید نکنید چون نظارتی روی اصالت آن نیست، تنها گوشت چرخ کرده‌ای که در حضور مشتری آماده می‌شود از قصابی‌ها تهیه شود.


  منبع: پایگاه خبری تحلیلی پیغام
       لینک مستقیم   :   http://peigham.ir/shownews.aspx?id=168845

نظـــرات شمـــا