به گزارش «پیغام» به نقل از روابط عمومی دانشگاه، قاسم برجویی فرد در آستانه هشتم مهر روز جهانی قلب اظهار کرد: رعایت نکردن سبک زندگی سالم می تواند منجر به افزایش فشار خون، دیابت، کلسترول بالا، اضافه وزن و چاقی شود که مهمترین عوامل خطر برای ابتلا به بیماری قلبی و سکته مغزی محسوب می شوند.
وی افزود: توجه به سلامتی قلب با افزایش روزافزون بیماری های غیر واگیر به ویژه بیمارسهای قلبی در جهان اهمیت بیشتری پیدا کرده است به همین منظور روز جهانی قلب فرصتی است برای یادآوری اینکه بیش از پیش مراقلب سلامتی قلب خود باشیم.
معاون دانشگاه علوم پزشکی بوشهر یادآور شد: امسال شعار " از قلبت برای فعالیت استفاه کن" برای روز جهانی قلب انتخاب شده است تا اهمیت نقش تحرک بدنی در سلامت قلب را به ما نشان دهد.
برجویی فر تصریح کرد: مطالعات نشان می دهد که فقدان فعالیت بدنی عامل خطر قوی و مستقلی برای مرگ ناشی از بیماری های قلبی است و این درحالی است که پیشرفت صنعت ، فعالیت جسمانی را در طی چندین سال اخیر به حداقل خود رسانده است.
وی گفت: فعالیت های ورزشی منظم و سبک مانند پیاده روی به افراد در داشتن قلب و بدنی سالم کمک می کند بطوریکه ۲۰تا ۳۰ دقیقه ورزش سبک در روز می تواند سرعت تپش قلب را تا ۷۰درصد افزایش دهد و از بروز عوارض و مشکلات قلبی محافظت کند.
برجویی فرد ادامه داد: مصرف سیگار یکی از مهمترین عومل بروز حملات قلبی است که خطر بروز حملات قلبی را تا ۷۰ درصد افزایش می دهد افرادی که سیگار می کشند و در کنار آن به سلامت قلب خود اهمیت می دهند بدانند که سیگار در تضاد عظیم این امراست.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر تصریح کرد: استرس زیاد در حد عواملی مانند سیگار کشیدن ، فشار خون بالا و عدم فعالیت بدنی می تواند ریسک حمله قلبی را افزایش دهد که با انجام تمرینات تنفسی و ورزشی می توان استرس را کنترل کرد.
برجویی فرد افزود: افرادی که در خانواده دارای فرد مبتلا به بیماری قلبی هستند دارای شانس بالاتری برای ابتلا به این بیماری هستند که برای پیشگیری از رخداد غیر منتظره این بیماری باید بصورت دوره ای و منظم با انجام آزمایش قند و کلسترل و اندازه گیری فشار خون سلامتی خود را رصد کنند.
وی با بیان اینکه این خدمات در مراکز جامع سلامت به صورت رایگان ارایه می شود گفت: مصرف مواد غذایی از جمله برنج ، نان های سفید و سیب زمینی سرخ کرده کربوهیدرات بالایی دارند که سعی شود مصرف این دسته از مواد غذایی کمتر شود.
برجویی فرد اضافه کرد: خواب کافی ، مصرف غلات ، عدم استعمال دخانیات ، کنترل استرس و تقویت روحیه، پرهیز از مصرف غذاهای پرچرب، کنترل فشار خون، اجتناب از مصرف نوشیدنی های الکلی و تحرک کافی و کنترل وزن گام های موثر برای پیشگیری از ابتدا به بیماری های قلبی و عروقی به شمار می روند.
منبع:
پایگاه خبری تحلیلی پیغام
لینک مستقیم :
http://peigham.ir/shownews.aspx?id=173552