کد خبر : 186239       تاریخ : 1404/02/23 10:29:53
تفرقه بینداز حکومت کن

تفرقه بینداز حکومت کن

این روزها سر تیتر رسانه ها و پیام داغ برگه های شخصی و گروهی شهروندان در شبکه های اجتماعی و نشست های بین گروهی سخن بر سر نام آبراهه و ‌شاخاب سترگ خلیج تا ابد پارس است. شاخابی که شیخ نشینان کرانه ی جنوبی نیلگون خلیج پارس می کوشد نام مجعول خلیج ع.ر.ب.ی بر آن بکذارند.

رسول سعادت نیا- وکیل پایه یک دادگستری

این روزها سر تیتر رسانه ها و پیام داغ برگه های شخصی و گروهی شهروندان در شبکه های اجتماعی و نشست های بین گروهی سخن بر سر نام آبراهه و ‌شاخاب سترگ خلیج تا ابد پارس است. شاخابی که شیخ نشینان کرانه ی جنوبی نیلگون خلیج پارس می کوشد نام مجعول خلیج ع.ر.ب.ی بر آن بکذارند.

اینک کتیبه ها،‌ اسناد تاریخی و ‌نقشه های جغرافیایی کهن همه و همه در شناساندن این آبرهه بزرگ از دیرباز آن را دریای پارس خوانده اند هیچ شک و‌گمانی نیست و هرگونه ادعای خلاف آن به واقع انکار خورشید در میانه روز است.چونان که در قدیمی‌ترین نقشه که یک لوح سنگی بابلی است و در موزه لندن نگهداری می‌شود، آب های خلیج ‌پارس ترسیم و از آن با نام دریای پارس یاد شده است.

اینک ایران سابقه ای به درازی عمر بشر در خاورمیانه دارد و شیخ نشینان حاشیه جنوبی خلیج پارس خود همگی جزو قلمرو حاکمیت امپراطوری بزرگ ایران بوده اند و به لحاظ شکل گیری تاریخچه ای جوان دارند و بر خیال خام پروری آنان که به این تحریف دلخوشند هم خرده ای نیست!؟که آرزو محال بر آنان عیب نیست .

اینک کلمه خلیج به معنی شاخی که از دریا برآمده باشد و می تواند از ریشه پهلوی خوار- ایگ (منسوب به خور= شاخی از دریا) یا همان خور- ایگ فارسی بوده باشد. که طبق قاعده “ر” پارسی کهن، به “ ل” تبدیل شده است؛ به مانند تبدیل اروند به الوند و ریشه واژۀ خور فارسی یا خوار پهلوی به معنی جای گود و پست است و پیشینیان خود خلیج فارس را دریای پایینی می نامیده اند گمانی نیست.

اینک به ظَنّ بعضی چون ساکنان کرانه خلیج بیشتر عرب ها بوده اند پس واژه خلیج عربی است می تواند سخنی نادرست باشد زیرا در گویش و زبان مردم جنوب ایران که به زبان لُری قرابت نزدیک دارد به خَم، ” خَل ” می گویند که خلیج از دو بخش ” خل و ایج ” ساخته شده و ایج پسوند نسبت است به مانند یوشیج منسوب به یوش، یاسیج منسوب به یاس. به ویژه که در تعریف واژه خلیج هم گفته شده به معنای پیشرفتگی آب دریا و اقیانوس به سمت خشکی یا به عبارتی خلیج به معنای خمیدگی از اقیانوس به سمت خشکی می باشد و خلیج پارس خمیدگی آب اقیانوس هند و دریای عمان به سمت خشکی پارس که همانا ایران است.

اینک از سال های (559 ــ 330 ق. م) که دوره حاکمیت امپراتوری پارس بر تمام منطقه خاورمیانه و به‌ویژه تمام خلیج‌فارس و بخشی از شبه‌جزیره عربی بود و نام دریای پارس به‌طور گسترده‌ای در کتیبه ها و کتاب های قدیمی همچون کتیبه داریوش بزرگ و سیاحتنامه فیثاغورث از خلیج‌فارس به نام «دریای پارس» نام برده شده و بطلمیوس جغرافی‌دان مشهور قرن دوم قبل از میلاد نیزدر کتاب بزرگ خود از خلیج‌فارس به نام پرسیکوس سینوس (Persicus Sinus) که دقیقاً به معنای خلیج‌فارس می باشد یاد کرده حقیقتی آشکار است.

اما پرسش که در پی این همه مستند تاریخی در اذهان رخ می گشاید این است که پس بنای تحریف خلیج پارس به خلیج ع.ر.ب.ی از چه زمانی و به چه منظوری و توسط چه کسی گذاشته شده است؟

واقعیت این است که اصطلاح «خلیج ع.ر.ب. ی» را برای نخستین‌بار در اوایل دهه 1960 یکی از نمایندگان سیاسی انگلیسی در خلیج‌ پارس به‌نام رودریک اوون پس از مصادره اموال شرکت نفت انگلیس و ملی شدن نفت ایران، در کتاب «حباب‌های طلایی خلیج عربی» به قصد تفرقه بین ایران و کشورهای عرب به کار برد و سپس در میان دیگران و به‌ویژه رهبران افراطی منطقه رایج گشت.که با انتشار تغییر نام خلیج پارس به خلیج ع.ر.ب.ی توسط مطبوعات عراق و کویت دولت ایران برای نخستین بار در سیزدهم مردادماه 1337 اعتراض خود را به دولت جدید عراق به رهبری عبدالکریم قاسم اعلام می کند.

همچنین سرچارلز بلگریو (Sir Charles Belgrave) نیز که بیش از سی سال نماینده سیاسی و کارگزار دولت انگلیس در خلیج‌فارس بود، بعد از بازگشت به انگلستان در سال 1966 کتابی درباره سواحل جنوبی خلیج‌فارس منتشر و در آن این موضوع را برای انگلیسی‌زبانان مطرح می کند که «عرب ها ترجیح می‌دهند خلیج‌فارس را خلیج‌عربی بنامند» همچنین کتابش را این‌گونه آغاز کرده است: «... خلیج‌فارس که تازیان اینک آن ‌را خلیج‌ع.ر.ب.ی گویند...»

بنابراین می بینم که نقطه شروع این جریان وهم آلود ریشه در تفکرات تفرقه انگیز سوداگران نفت داشته که بانیان آن با الهام از استراتژی « تفرقه بینداز و حکومت کن »گفته ی معروف فیلیپ دوم مقدونی پدر اسکندر مقدونی و پس از او ژولیوس سزار و ناپلئون بناپارت کوشیده‌اند با ایجاد تفرقه میان کشورهای خاورمیانه، به غارت منابع غنی این منطقه بپردازند.

و اینک دوباره شاهد هستیم در مقطعی که کشورهای منطقه از جمله عربستان و ایران دست دوستی به هم داده اند و ایران در حال مذاکره برای خروج از تحریم های ظالمانه است و همه در حفظ صلح و ثبات منطقه می کوشند ترامپ سیاس باری دگر با بیان واژه تحریف شده «خلیج ع. ر.ب.ی» و براه انداختن بازی رسانه ای به آتش اختلاف بین کشورهای منطقه پرداخته تا از یک سو کیسه باج خواهی خود پُر کند و از دیگر سو با نشان دادن واکنش ملی ایرانیان، ترسی به دل شیخ نشینان انداخته و بازار فروش سلاح و مهمات شرکت های تولید کننده را رونق دهد. زیرا نیک می دانند یک واقعیت تاریخی را هرگز با توهم و خیال پروری نمی توان به زر و زور تغییر داد و خلیج پارس همیشه خلیج پارس می ماند.

 


  منبع: پایگاه خبری تحلیلی پیغام
       لینک مستقیم   :   http://peigham.ir/shownews.aspx?id=186239

نظـــرات شمـــا