عبدالرسول عمادی
آقای پزشکیان به عنوان راه حلی برای مشکل ناترازی انرژی که باعث تعطیلی صنایع و خاموشی خانه ها شده است کاهش مصرف را پیشنهاد داده اند.
اینکاهش مصرف هم در نگاه ایشان کاهش مصرف برق خانگی است نهکاهش مصرف ناشی از بهره وری مصرف انرژی در حوزه های تولیدی و صنعتی که لازمه اش سیاست گذاری دولتی است، زیرا مثال هایی که می زنند از جنس مصرف خانگی برق است، مثل این که پنکه و کولر را خاموش کنیم یا کت مان را از تن در آوریم!
( ایشان چون خودشان و چند مسیول اداری دور و برشان را دیده اند که کت به تن دارند تعمیم داده اند به همه مردم و از آنان می خواهند کهکت از تن در آورند).
علاوه بر این راه حل هایی که تاکنون از ایشان و سایر مسئولین مرتبط شنیده شده به شرح زیر بوده است:
یک: دستگاههای حکومتی از تابستان باید برق مورد نیاز دستگاه خود را از طریق نصب پنل های خورشیدی تامین کنند.
دو: کشاورزان برق لازم برای آب کشیدن از چاه ها را از طریق نصب پنل های خورشیدی با هزینه خودشان به دست آورند.
سه: دولت در طی همین امسال ۳۰ هزار مگاوات برق از طریق نصب پنل های خورشیدی تولید خواهد کرد.
که البته اگر دولت می تواند در بازه زمانی یکساله چنین برق خورشیدی تولید کند چهنیازی به انرژی برق آبی یا اتمی است؟
این دستور العمل خاموش کردن کولر و پنکه و برگشت به شرایط پنجاه سال پیش به تعبیر رئیس جمهور به نظرم متاخر از بقیه راه حل ها بوده و یحتمل که حل ناترازی از طریق آن دو سه روش قبلی ممکن نبوده که به این شیوه انقباضی متوسل شده اند.
مسئول جلوگیری از ناترازی انرژی وزارت نیروست.
اگر پارسال که رئیس جمهور وزیر نیرو به مجلس معرفی کرده و آن آدم رای اعتماد گرفته راه حلی برای حل مشکل برق نداشته چگونه از فیلتر دولت و مجلس گذشته است و اگر این گونه بوده که شناختی از مشکل نداشته یا راهی برای حل آن پیشنهاد نکرده چرا همین جور مانند ما شهروندان نظاره گر خاموشی ها مانده است و یا اگر راه حل داشته و افاقه نکرده هم در هر حال باید برود تا یکی دیگر که راه حلی برای مشکل دارد بیاید.
تلویزیون هم نشان می داد که آقای یوسف سلامی از وزیر می پرسد این خاموشی ها کی برطرف میشه؟ وزیر که راهی برای گریز از این سوال نداشت اول گفت تا ما دستگاههای لازم را وارد و مستقر کنیم زمان می برد و لذا معلوم نیست تا کی این وضع تداوم داشته باشد! و وقتی سماجت خبرنگار را در تکرار سوال دید برای اینکه یکجوری از شر سوال خلاص شود گفت فکر می کنم تا پایان سال مشکل برطرف شود!
( با خودش گفته حالا کو تا پایان سال!)
به قول یکی از وعاظ شهر ما علی کلًن این ها هیچ یک راه حل نیست.
این که برای من شهروندی که در خانه یخچال وکولر آبی ای و چند عدد لامپ دارم که در طول روز هم خاموشند و پیامک تهدید آمیز بفرستند که شما مشترک پر مصرف هستید و در صورت کاهش ندادن مصرف چنین وچنان می کنیم هم راه حل نیست، زیرا ما شهروندان کمتر از این که الان مصرف می کنیم دیگر یعنی یخچال و کولرمان را خاموش کنیم و به قول آقای رئیس جمهور به پنجاه سال پیش برگردیم که غیر ممکن است.
پنجاه سال پیش سبک زندگی به گونه ای دیگر بوده و امکان تغییر سبک زندگی در کوتاه مدت وجود ندارد.
زندگی در طی پنجاه سال دچار تغییرات فرهنگی زیادی شده که برگشت به آن زمان اگر ممکن باشد هم پنجاه سالی زمان می برد.
آقای پزشکیان باید به جای احساسی شدن و دادن راه حل هایی کهحتی اعضای همان جلسه اداری هم اگر لازم باشد می توانند در رد آن دلایل زیادی اقامهکنند باید مساله را واقعی ببیند.
دولت اصولا برای جلوگیری از انواع ناترازی ها در زندگی مردم ساخته و پرداخته می شود.
دولت موجودی است که در میانه نیازها و امکان های جامعه می ایستد و با سیاست گذاری درست طوری عرضه را با تقاضای اجتماعی متناسب می کند که ناترازی به وجود نیاید.
مسئول ناترازی ها مردم نیستند بلکه سیاست گذاران هستند.

منبع:
پایگاه خبری تحلیلی پیغام
لینک مستقیم :
http://peigham.ir/shownews.aspx?id=187339