کد خبر : 188243       تاریخ : 1404/04/26 11:17:50
اتاق ویژه هوش مصنوعی دراداره کل صمت بوشهر تشکیل می شود

اتاق ویژه هوش مصنوعی دراداره کل صمت بوشهر تشکیل می شود

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر گفت: با هدف ارتقاء اثربخشی و توانمندسازی کارکنان، اتاقی ویژه برای تحلیل داده‌ها و بهره‌گیری از ظرفیت‌های هوش مصنوعی در این اداره‌کل تشکیل خواهد شد.

به گزارش پیغام به نقل از روابط عمومی اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر؛ نصرالله کشاورز در نشست با فعالان اقتصادی عنوان کرد: اتاق هوش مصنوعی با هدف تحلیل اطلاعات، پشتیبانی از تصمیم‌سازی و افزایش بهره‌وری کارکنان راه‌اندازی می‌شود و گامی مهم برای ورود به حکمرانی هوشمند و چابک در حوزه صنعت، معدن و تجارت استان خواهد بود.

وی بیان کرد: نیروی انسانی در موفقیت برنامه‌های توسعه‌ای نقش محوری دارد و حتی اگر صدها صفحه برنامه‌ریزی داشته باشیم، بدون نیروی انسانی توانمند، این برنامه‌ها ناکارآمد و بی‌اثر خواهند بود؛ از این‌رو، اولویت اصلی من، توجه جدی به منابع انسانی است.

کشاورز ادامه داد: اگر کرامت نیروی انسانی حفظ شود و احساس کند در موفقیت سازمان سهم دارد، انگیزه‌ای درونی و پایدار در او ایجاد می‌شود که از هر پاداش مادی مؤثرتر است.

مدیرکل صمت بوشهر با اشاره به لزوم استفاده از ظرفیت‌های بخش خصوصی گفت: با توجه به محدودیت جذب نیروی انسانی در بخش دولتی، چاره‌ای جز اتکا به توانمندی‌های موجود و همکاری نزدیک با بخش خصوصی نداریم.

وی یادآورشد: برخی حوزه‌ها با تعداد زیادی نیرو، سهم ناچیزی در تولید ناخالص داخلی دارند، در حالی که حوزه‌هایی با نیروی کمتر، سهم قابل توجهی را به خود اختصاص دادند این نبود توازن نشان می‌دهد که باید به ارتقاء مهارت نیروی انسانی و بهره‌گیری از فناوری‌های نوین مانند هوش مصنوعی توجه بیشتری شود.

کشاورز در ادامه بر ضرورت جانشین‌پروری تأکید کرد و گفت: امروز در جایگاهی قرار دارم که حاصل سال‌ها آموزش و تجربه در کنار مدیران پیشین است بر همین اساس مدیران باید از هم‌اکنون نیروهای توانمند را شناسایی و برای پذیرش مسئولیت‌های آینده تربیت کنند.

وی همچنین به تفاوت‌های منطقه‌ای در تدوین الگوهای توسعه صنعتی اشاره کرد و گفت: همان‌طور که یک پزشک برای همه بیماران نسخه واحد نمی‌نویسد، توسعه صنعت و تجارت نیز باید متناسب با مزیت‌ها و نیازهای منطقه‌ای طراحی شود.

شاورز عنوان کرد: تولید باید برآمده از بستر تجارت باشد و پیوند این دو حوزه می‌تواند الگوی موفقی برای توسعه پایدار اقتصادی در استان بوشهر باشد.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر اضافه کرد: اگر نتوانیم بنگاه‌های اقتصادی توانمند ایجاد کنیم، توسعه تولید ممکن نخواهد شد و اتکای صرف به منابع بانکی، مسیر پایداری برای رشد تولید نیست.

کشاورز اظهار کرد: برخی تصور می‌کنند که حوزه تولید نسبت به سایر بخش‌ها برتری دارد. در حالی که گرچه سهم تولید در تولید ناخالص داخلی بالاست و سرمایه‌ای که وارد آن می‌شود، ارزش‌آفرین است، اما این بخش بدون تجارت و ایجاد ثروت، به خودی خود نمی‌تواند به حرکت درآید.

وی افزود: بارها در همین اداره‌کل صنعت، معدن و تجارت شاهد بوده‌ایم که افراد برای اجرای طرح‌های تولیدی مراجعه می‌کردند اما قصد داشتند کار را از صفر و تنها با وام بانکی شروع کنند که این نگاه واقع‌گرایانه نیست.

کشاورز تاکید کرد: ما نیازمند خلق ثروت و شکل‌گیری بنگاه‌های اقتصادی هستیم که بتوانند چرخ تولید را به حرکت درآورند.

وی با اشاره به برنامه‌های توسعه‌ای استان گفت: مدل ما برای توسعه تولید، مبتنی بر اقتصاد دریامحور است.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر گفت: در حوزه معدن نیز حدود سه میلیارد تن ذخیره قطعی و پنج میلیارد تن ذخیره احتمالی داریم، اما سالانه تنها ۳۰ میلیون تن از این ظرفیت برداشت می‌شود؛ یعنی تنها یک درصد از منابع معدنی‌مان را استفاده می‌کنیم.

کشاورز ادامه داد: ایران از نظر ذخایر معدنی در میان ۱۰ کشور برتر جهان قرار دارد، اما سهم این بخش در تولید ناخالص داخلی تنها دو درصد است و چنانچه به شکل صحیح روی معادن کار کنیم، حتی می‌توان گفت نیازی به نفت نخواهیم داشت.

وی با اشاره به ظرفیت‌های شهرستان دشتی گفت: در دشتی حدود ۹۳۲ میلیون تن ذخیره قطعی معدنی وجود دارد، اما برداشت آن تنها ۹ میلیون تن است و در نشستی با نماینده دشتی و تنگستان نیز تاکید کردم که همین معدن می‌تواند نقش مهمی در ایجاد ثروت و توسعه منطقه ایفا کند.

کشاورز افزود: مناطق بندری از طریق صادرات ثروت‌آفرینی می‌کنند، اما در مناطقی که دسترسی به دریا ندارند، معدن می‌تواند جایگزین مناسبی برای توسعه باشد.

وی گفت: این در حالی است که از ۲۵۷ معدن موجود در استان، نزدیک به ۱۰۰ معدن در وضعیت راکد قرار دارند. این یک زنگ خطر است و نیاز به آسیب‌شناسی دقیق دارد.

کشاورز تصریح کرد: در برخی حوزه‌ها به‌جای آنکه دولت نقش تسهیل‌گر داشته باشد، در قالب تصدی‌گری وارد شده و این موضوع موجب اختلال در روند فعالیت بخش خصوصی و توسعه تولید شده است.

وی ادامه داد:یکی از برنامه‌های جدی ما، حمایت از بخش خصوصی و ایفای نقش تسهیل‌گر توسط دولت است.


  منبع: پایگاه خبری تحلیلی پیغام
       لینک مستقیم   :   http://peigham.ir/shownews.aspx?id=188243

نظـــرات شمـــا