به گزارش پیغام؛ یوسف زارعی در گفتوگو با روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتی افزود: در فصول گرم و تابستان یکی از اصلیترین راهها برای به تعادل رساندن دمای بدن، تعریق و ادرار است پس به منظور کاهش خطر گرمازدگی توصیه میشود که مایعات و نوشیدنیها و همچنین میوههای آبدار به میزان کافی استفاده شود.
کارشناس مسئول واحد بهبود تغذیه جامعه شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتی گفت:از میوههای آبدار میتوان به هندوانه، خربزه، خیار و توتفرنگی اشاره کرد که حاوی مقدار زیادی آب و الکترولیتهایی (پتاسیم، سدیم و منیزیم) هستند و به حفظ تعادل آب و الکترولیتهای بدن کمک و از دهیدراتاسیون (از دست دادن آب) جلوگیری میکنند.
وی ادامه: نوشیدن مایعات شیرین و کافئین دار که ادرار آور هستند و موجب از دست دادن آب بدن میشوند در فصل گرما و تابستان توصیه نمیشود. همچنین باید از مصرف مایعات خیلی سرد به صورت یک دفعه و یکجا پرهیز شود.
زارعی با بیان اینکه ترکیب آب و ماست و خیار به سیستم تنظیم کننده درجه حرارت بدن کمک میکند گفت: مصرف آب دوغ خیار در کاهش علائم گرمازدگی تأثیرگذار بوده و میتوان آن را همراه با نان و کمی برگ نعناع، بهعنوان یک عصرانه تابستانی میل کرد.
زارعی اظهار داشت: هنگام گرمازدگی بسیاری از صیفیجات مانند خیار، هندوانه، انگور، موز، سیب، طالبی، نعناع، لیموترش و کاهو جایگزین الکترولیتها یا مواد معدنی از دست رفته بدن خواهند بود که مصرف آنها توصیه میشود.
کارشناس مسئول واحد بهبود تغذیه جامعه شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتی توصیه کرد: مصرف مواد غذایی سنگین و دیر هضم مانند غذاهای چرب، سرخشده و پروتئینهای سنگین میتواند فشار بیشتری بر روی سیستم گوارش اعمال و باعث از دست دادن مایعات بیشتری از بدن شود پس میتوان با مصرف غذاهای حاوی پروبیوتیک مانند ماست و دوغ، به بازگرداندن تعادل میکروبیوم روده کمک کرد.

منبع:
پایگاه خبری تحلیلی پیغام
لینک مستقیم :
http://peigham.ir/shownews.aspx?id=189396