کد خبر : 171847       تاریخ : 1403/05/01 11:54:48
شناسایی ۲۲ بیمار جدید مبتلا به ایدز در استان
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بوشهر خبر داد:

شناسایی ۲۲ بیمار جدید مبتلا به ایدز در استان

پیغام: معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با بیان این که ۲۲ بیمار جدید مبتلا به ایدز شناسایی شده گفت: بر اساس آمارهای ثبت‌شده در مراکز مشاوره بیماری‌های رفتاری تعداد ۲۴۰ بیمار تحت مراقبت و درمان می‌باشند.

به گزارش«پیغام»، قاسم برجوئی‌فرد در نشست با کارشناسان برنامه ایدز شهرستان‌ها که به‌منظور تقویت نظام مراقبت و درمان اچ.آی.وی در معاونت بهداشت برگزار شد، اظهار داشت: شناسایی هرچه سریع‌تر افراد آلوده به ویروس اچ.آی.وی منجر به درمان سریع و مؤثر خواهد شد.

وی در ادامه افزود: لازم است با تشویق افراد با رفتارهای پرخطر و مراجعه آن‌ها به مراکز مشاوره بیماری‌های رفتاری برای دریافت مشاوره و آزمایش‌های لازم، گام بسیار مؤثری در شناسایی به‌موقع بیماران و کاهش گردش ویروس در جامعه برداریم.

برجوئی‌فرد بیان داشت: با توجه به نقش شاخص‌های تشخیص و درمان در سیاست‌گذاری‌های آتی، تبادل‌نظر مدیران و کارشناسان در این زمینه بسیار مهم و اساسی است.

وی بیان داشت: بر اساس آمارهای ثبت‌شده در مراکز مشاوره بیماری‌های رفتاری تعداد ۲۴۰ بیمار تحت مراقبت و درمان می‌باشند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بوشهرخاطرنشان کرد:  شاخص بقای بر درمان ۹۳ درصد و پوشش بار ویروسی کنترل شده ۹۳ درصد در استان است.

وی با اشاره به آمار بیماران ایدزی در سال گذشته بیان داشت: تعداد ۲۲ مورد بیمار اچ.آی.وی مثبت جدید در سال ۱۴۰۲ در استان شناسایی شده است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر  در ۱۹ آذر ۱۴۰۱اعلام کرده بود،«  تاکنون ۶۱۲ بیمار مبتلا به ایدز در استان بوشهر شناسایی شده است که تعداد آقایان مبتلا نسبت به خانم‌ها بیشتر است.»

لازم به ذکراست، اولین بیمار ایدز در استان بوشهر در سال ۱۳۷۲ در یک مرد مصرف‌کننده تزریقی موادمخدر به ثبت رسیده است.

ایدز چیست؟

ایدز یک بیماری آسیب رسان به سیستم ایمنی فرد مبتلا است که عملکرد آن کاهش سلول های دستگاه ایمنی بدن می باشد. این بیماری درمان ندارد ولی می تواند با داروهای ضد ویروسی کنترل شود.

ایدز یک ویروس آسیب رسان به سیستم ایمنی بدن است، که سلول های CD4 که از نوع سلول های ایمنی دسته T هستند را تحت تاثیر قرار داده و از بین می برد. از بین بردن سلول های T فرد مبتلا، با گذشت زمان افزایش پیدا می کند و بدن فرد بیمار، مستعد ابتلا به انواع بیماری های از جمله، انواع سرطان ها، می شود.

با کاهش تعداد سلول های CD4، سیستم ایمنی بدن ضعیف می شود، به طور طبیعی در افراد بزرگسال تعداد CD4 معمولا از ۵۰۰ تا ۱۵۰۰در یک میلی متر مکعب است، ولی فردی که ایدز مبتلا است این مقدار به زیر ۲۰۰ عدد می رسد.

راه های انتقال ایدز

یکی از راه های انتقال ایدز از بدن فرد مبتلا شده به بدن سایر افراد، مایعات بدن فرد مبتلا هستند. از جمله این مایعات می توان به مایع منی، خون بدن فرد مبتلا، ترشحات واژن و رکتوم و شیر مادر اشاره کرد. ویروس ایدز از طریق آب یا هوا و همچنین تماس های گاه به گاه قابل انتقال نمی باشد.

چه ارتباطی بین اچ. آی.وی و ایدز وجود دارد؟

برای اینکه فردی به بیماری ایدز مبتلا شود باید ویروس اچ. آی.وی داشته باشد، اما داشتن ویروس اچ. آی.وی به معنی مبتلا بودن به ایدز نیست.

مراحل پیشرفت اچ. آی.وی در سه مرحله رخ می دهد که در مرحله اول که مرحله حاد است در چند هفته اول پس از دریافت ویروس اچ. آی.وی ایجاد می شود. مرحله دوم مزمن یا تاخیر بالینی نامیده و در مرحله سوم بیماری ایدز نمایان می شود.

در این نشست کارشناسان مراکز مشاوره بیماری‌های رفتاری از شهرستان‌های بوشهر، دشتستان، کنگان و عسلویه حضور داشتند و مسائل و مشکلات مربوط به بیماران تحت پوشش و روند مراقبت و درمان آن‌ها مورد بحث قرار گرفت.

 


  منبع: پایگاه خبری تحلیلی پیغام
       لینک مستقیم   :   http://peigham.ir/shownews.aspx?id=171847

نظـــرات شمـــا