کد خبر : 163634       تاریخ : 1402/09/12 15:25:14
 بوشهر در تولید حق بیمه در جایگاه 16 قرار دارد/ پرداخت خسارت خودرو در استان فاجعه آور است
مدیر شعبه بیمه ایران استان بوشهر:

بوشهر در تولید حق بیمه در جایگاه 16 قرار دارد/ پرداخت خسارت خودرو در استان فاجعه آور است

پیغام: مدیر شعبه بیمه ایران استان بوشهر و رئیس شورای هماهنگی شرکت‌های بیمه ای استان بوشهر با اشاره به اینکه در تولید حق بیمه در جایگاه شانزدهم در کشور قرار داریم، گفت: ۹۰ درصد پرداختی خسارت های بیمه ای در حوزه شخص ثالث است.

به گزارش «پیغام»؛ بهروز دهقانی در نشست با خبرنگاران به مناسبت هفته صنعت بیمه، هدف بیمه را حمایت در زمان خسارت، فرهنگ سازی و انعکاس صنعت بیمه در آحاد جامعه عنوان کرد و اظهار داشت: بیمه شخص ثالث اجباری  و بیمه درمانی تکمیلی دو بیمه پر مصرف در کشور و استان بوشهر است.

وی در ادامه افزود: بیمه های دیگری وجود دارد که مورد توجه صنعتگران و بنگاه‌های اقتصادی قرار گرفته که خدمات ارزنده ای را به مردم ارائه می دهند اما ناشناخته مانده است، به طوری که متناسب با هر شغلی  پوشش بیمه ای برای آن تعریف شده است.

دهقانی بیان داشت: با توجه به تولیدات نفت، گاز و پتروشیمی که در استان بوشهر وجود دارد شرکت بیمه دارای تولید ناخالص داخلی بالا و ضریب نفوذ پایینی هستند و به همین دلیل استان در جایگاه شانزده کشور قرار گرفته است. سهم استان بوشهر در حق بیمه تولیدی نسبت به سهم کل کشور ۱.۳۲ درصد است.

وی با اشاره به اینکه سهم بوشهر در پرداخت خسارت نسبت به کل کشور ۱.۳۰ درصد است، گفت: در سال گذشته  ۲میلیارد و ۳۰۰ میلیون حق بیمه تولید شد  که یک هزار و ۳۵۰ میلیارد تومان بابت خسارت پرداخت شده و مابقی صرف پرداخت کارمزد نمایندگی ها، حقوق و عملیات اداری شده است که اگر از این میزان کسر شود هر چند منفی نمی شویم اما سودی هم نصیب صنعت بیمه نشده است.

مدیر شعبه بیمه ایران استان بوشهر گفت: ضریب نفوذ استان بوشهر نسبت به دیگر استان ها، منفی ۴۲صدم است که این ضریب خوبی نیست.

وی آمار پرداخت خسارت در بخش خودرو در کشور و استان را فاجعه بار عنوان کرد، گفت: علارغم اینکه همه تصور می کنند خسارتی پرداخت نمی شود اما هیچ سالی نبوده که دراین بخش مثبت شده باشيم.

دهقانی در خصوص بیمه شخص ثالث گفت: در قانون برنامه توسعه  شرکت های بیمه موظف شده اند به نهادهای ( اورژانس، نیروی انتظامی،آموزش وپرورش)  حق بیمه پرداخت کنند. در همین  راستا در قانون بودجه تکلیف شده است بیمه باید سالانه ۶هزار میلیارد تومان برای ترویج کاهش تصادفات هزینه کند.

وی ادامه داد: برای فرهنگ سازی کاهش تصادفات در زمان صدور هر بیمه نامه شخص ثالث، باید ۱۰ درصد به دانشگاه علوم پزشکی، ۸ درصد به صندوق تأمین خسارت های بدنی و ۱۰ درصد به آموزش و پرورش پرداخت شود.

رئیس شورای هماهنگی شرکت‌های بیمه ای استان بوشهر با بیان اینکه ۷۵ درصد سهم فروش بیمه در استان مربوط به خودرو و ۷۸ درصد ضریب خسارت می باشد‌، گفت: سیاست مدیران بالا دستی همه شرکتهای بیمه در این است که سهم فروش خودرو را پایین بیاوریم و یا حداقل سهم فروش بقیه بیمه ها را بالا ببریم تا یکسان سازی شود و به ۶۰ درصد برسد.

وی با بیان این که پرداخت خسارت فوت شدگان در تصادفات در سال گذشته ۷۶ درصد رشد داشته است، گفت: در زمینه پرونده های ساختگی تخلفات کمتری داشته ایم، هر چند در برخی مواردی ممکن‌ است پیش بیاید.

دهقانی به پرداخت خسارت سرقت خودرو اشاره کرد و بیان داشت: اگر خودرویی به سرقت برود بعد ازگذشت ۳ ماه و پس از استعلام از آگاهی در صورتی که خودرو کشف نشده باشد بیمه ۸۰ درصد سرمایه اولیه خودرو سرقت رفته را پرداخت می کند.

وی به به پرداخت خسارت شناورهای آسیب دیده اشاره کرد و افزود: در سال گذشته مجموعا 74 میلیارد تومان خسارت به صاحبان شناورهای آسیب دیده یا غرق شده پرداخت شده است.  

مدیر شعبه بیمه ایران در استان بوشهر گفت: در تولید حق بیمه در ۶ماهه امسال ۵۲ درصد و در صدور تعداد بیمه نامه ۵ درصد رشد داشته ایم  که در مجموع تولید حق بیمه در این مدت ۵۲ میلیارد تومان بوده است.

مردم بیمه آتش سوزی را جدی بگیرند

نایب رئیس شورای هماهنگی شرکت های بیمه ای استان بوشهر به بی‌اقبالی مردم نسبت به خرید پوشش بیمه آتش‌سوزی اشاره کرد وگفت:  اغلب مردم بیمه آتش‌سوزی را نادیده می‌گیرند و در بین عموم شناخته شده نیست،  در این مورد توصیه می شود مردم  بیمه  آتش سوزی را جدی بگیرند.

امید کرار به نقش شورای هماهنگی شرکت‌های بیمه اشاره کرد و افزود: با همکاری دیگر شرکت های بیمه ای در استان تلاش شده تا حق بیمه‌ شرکت های نفت و گاز و پتروشیمی هایی که دفاتر آنها در خارج از استان قرار دارد را به شرکت های بیمه ای مستقر در استان تزریق شود تا شاهد خروج حق بیمه از استان نباشیم. این مهم می تواند به ضریب نفوذ شاخص اقتصادی در استان کمک  کند.

وی  گفت: ضریب نفوذ حق بیمه در کشور بر اساس آمار بیمه مرکزی یک پنجم کشورهای توسعه یافته است که این آمار نشان می دهد صنعت بیمه نیازمند تحول اساسی است.

کرار گفت: یکی از شاخص های سرمایه گذاری در استان ها ضریب نفوذ بالا بیمه ها است که این مورد برای استان یک ضعف شده است. یک مشکل دیگری که وجود دارد و منعکس شده و تاکنون نتیجه ای نداشته است این است که حوزه جغرافیای حق بیمه تولید شده در استان مشخص نیست، اگر بتوانیم حق بیمه شرکت‌هایی که در مرکز صادر می شود را به آمار بوشهر اضافه کنیم ضریب نفود بیمه را بالا خواهد برد.

وی در خصوص مسئولیت های اجتماعي  گفت:  شرکت های بیمه ای می توانند در مسولیت های اجتماعی نقش موثری داشته باشد و این مهم مستلزم این است که در استان از شرکت های بیمه ای  حمایت  شود.

 

 


  منبع: پایگاه خبری تحلیلی پیغام
       لینک مستقیم   :   http://peigham.ir/shownews.aspx?id=163634

نظـــرات شمـــا