کد خبر : 174729       تاریخ : 1403/07/25 08:32:14
تشخیص زودهنگام سرطان پستان نقش مهمی در درمان‌پذیری دارد
متخصص داخلی شهرستان کنگان:

تشخیص زودهنگام سرطان پستان نقش مهمی در درمان‌پذیری دارد

متخصص داخلی شهرستان کنگان گفت: تشخیص زودهنگام سرطان پستان نقش مهمی در درمان‌پذیری، ارتقا کیفیت زندگی، طول عمر بیماران و کاهش هزینه‌های نظام سلامت دارد.

به گزارش «پیغام» به نقل از روابط عمومی دانشگاه، دکتر فاطمه برامکی درکارگاه آموزشی پویش ملی پیشگیری و تشخیص زودهنگام سرطان پستان در کنگان اظهار داشت: سرطان پستان اولین سرطان شایع در زنان در دنیا و ایران است.

وی در ادامه افزود: پویش ملی پیشگیری و تشخیص زودهنگام سرطان پستان برای اطلاع‌رسانی و بالا بردن سطح آگاهی جامعه، با شعار؛ شما می‌توانید نجات‌یافته از سرطان باشید با خودآگاهی و خود مراقبتی؛ نام‌گذاری شده است.

دکتر برامکی اضافه کرد: امروزه یکی از عوامل نگران‌کننده در سلامتی زنان، سرطان پستان است. سرطان پستان بیماری است که در آن، سلول‌های بدخیم در بافت پستان ایجاد می‌شوند، در اکثر کشورهای دنیا سرطان پستان شایع‌ترین سرطان در زنان است و در ایران نیز این بیماری در صدر سرطان‌های زنان قرار دارد و بروز آن در حال افزایش است.

وی تصریح کرد: برخی از عوامل از جمله افزایش سن، چاقی، مصرف الکل، سابقه خانوادگی سرطان سینه، سابقه قرار گرفتن در معرض اشعه، سابقه باروری (مانند سن شروع قاعدگی و سن در اولین بارداری)، مصرف دخانیات و هورمون درمانی پس از یائسگی، خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش می‌دهند.

دکتر برامکی افزود: اما خوشبختانه سرطان پستان، بیماری است که تا حد زیادی قابل‌پیشگیری است و در اکثر موارد با غربالگری و تشخیص زودرس، در مراحل اولیه قابل‌درمان است.

وی تصریح کرد: داشتن وزن متعادل، افزایش مصرف میوه، سبزیجات، غلات و گوشت ماهی، داشتن حداقل ۳۰ دقیقه فعالیت ورزشی در روز، پرهیز از مصرف غذاهای پرچرب و سرخ‌کرده، نمک‌زده و آماده حاوی مواد نگهدارنده، ترشی و کنسروها، پرهیز از مصرف الکل و سیگار و در صورت دارا بودن فرزند شیرخوار و شیردهی از پستان، از مهم‌ترین توصیه‌های خود مراقبتی برای پیشگیری از سرطان پستان است.

متخصص داخلی شهرستان کنگان گفت: علاوه بر این، بهترین راه کاهش خطر سرطان پستان ضمن رعایت شیوه زندگی سالم، انجام مراقبت‌های معمول نظیر معاینات دوره‌ای و انجام ماموگرافی در صورت نیاز به‌ویژه در افراد پرخطر است.

دکتر برامکی افزود: کلیه زنان ۳۰ تا ۶۹ برای دریافت خدمات رایگان تشخیص زودهنگام و غربالگری سرطان می‌توانند به مراکز خدمات جامع سلامت، پایگاه‌ها و خانه‌های بهداشت مراجعه نمایند.

وی تصریح کرد: هدف از برگزاری این پویش افزایش آگاهی بانوان در مورد راه‌های پیشگیری و علائم هشداردهنده سرطان پستان و نحوه غربالگری و خودآزمایی پستان است.

 کارگاه آموزشی پویش ملی پیشگیری و تشخیص زودهنگام سرطان پستان به مناسبت هفته ملی سلامت بانوان ایرانی در سالن اجتماعات فرمانداری با حضور متخصص داخلی دکتر فاطمه برامکی برای کلیه بانوان ادارات شهرستان برگزار شد.

شایان‌ذکر است در این پویش ایستگاه سلامت و غربالگری سینه و توزیع ویتامین دی و پمفلت آموزشی به کلی شرکت‌کنندگان داده شد.

هر ساله از ۹ مهر ماه تا ۹ آبان ماه "پویش ملی پیشگیری و تشخیص زودهنگام سرطان پستان " به‌منظور افزایش آگاهی عمومی و کمک به پیشگیری و تشخیص به‌موقع این بیماری برگزار می‌گردد.

 

 


  منبع: پایگاه خبری تحلیلی پیغام
       لینک مستقیم   :   http://peigham.ir/shownews.aspx?id=174729

نظـــرات شمـــا