کد خبر : 179938       تاریخ : 1403/10/19 12:31:52
فشارافزایی پارس‌‌‌‌‌‌‌جنوبی از نان شب واجب تر
خبر وزیر نفت از قرارداد 6‌ میلیارد دلاری در پارس جنوبی

فشارافزایی پارس‌‌‌‌‌‌‌جنوبی از نان شب واجب تر

محسن پاک‌نژاد که این خبر را در نشست با اعضای کمیسیون اصل 90 مجلس اعلام کرده، در تشریح جزییات این طرح گفته است: «به‌زودی قراردادهایی به ارزش ۶‌میلیارد دلار برای فشارافزایی میدان مشترک پارس‌جنوبی به‌عنوان یکی از اولویت‌های اصلی کشور امضا می‌شود.»

به گزارش«پیغام»به نقل از جهان صنعت،  در وانفسای ناترازی‌ها و در شرایطی که همه به‌دنبال راهکاری برای مدیریت وضع موجود هستند، وزیر نفت یک خبر امیدبخش اعلام کرده است، خبری که اگرچه تحقق آن به آینده موکول شده، اما در شرایط سخت و طاقت‌فرسایی که صنایع در نبود گاز و برق با آن دست و پنجه نرم می‌کنند، اعلام قراردادهای فشارافزایی برای حفظ مهم‌ترین میدان مشترک گازی کشور می‌تواند امیدوار‌کننده باشد.

محسن پاک‌نژاد که این خبر را در نشست با اعضای کمیسیون اصل 90 مجلس اعلام کرده، در تشریح جزییات این طرح گفته است: «به‌زودی قراردادهایی به ارزش ۶‌میلیارد دلار برای فشارافزایی میدان مشترک پارس‌جنوبی به‌عنوان یکی از اولویت‌های اصلی کشور امضا می‌شود.» به گفته او اگر طرح‌های فشارافزایی اجرایی نشود از دو سال آینده شاهد افت فشار مخزن این میدان خواهیم بود.

فشارافزایی پارس‌جنوبی یکی از پروژه‌های مهم و کلیدی در صنعت نفت و گاز ایران است که به تعبیر وزیر نفت در شرایط کنونی از «نان شب هم واجب‌تر است». طرحی که به‌منظور افزایش تولید گاز از میدان مشترک پارس‌جنوبی با همکاری شرکت‌های داخلی قرار است اجرا ‌شود و پس از آن در دستور کار قرار گرفت که گزارش‌ها از افت فشار در میدان مشترک گازی پارس‌جنوبی به تدریج نگران‌کننده شد. به همین دلیل هم این طرح به‌منظور بهره‌برداری بهتر از منابع گاز طبیعی میدان پارس‌جنوبی تدوین شود.

طرح فشارافزایی از پارس‌جنوبی البته مسبوق به سابقه است. اسفندماه سال گذشته وزیر نفت دولت سیزدهم در یک مراسم پرسروصدا خبر از امضای قراردادی به مبلغ 20‌میلیارد دلار برای طرح فشارافزایی از میدان مشترک گازی پارس‌جنوبی داد؛ قراردادی که تا پایان وقت عمر دولت سیزدهم هرگز اجرایی نشد.

این طرح که قرار بود توسط چهار پیمانکار شامل شرکت‌های پتروپارس، اویک، قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا(ص) و مپنا اجرایی شود، با سرمایه‌گذاری ۲۰‌میلیارد دلاری پیش‌بینی شده و قرار بود مقدار افزایش برداشت گاز و میعانات گازی به‌ترتیب ۹۰ تریلیون فوت‌مکعب (TCF) و ۲‌میلیارد بشکه خواهد شد که در نتیجه حدود ۹۰۰‌میلیارد دلار برای کشور درآمد ایجاد کند، با این حال طرح با ابهامات بسیاری به حال خود رها شد؛ ابهاماتی مثل مشخص نبودن نحوه تامین مالی این پروژه، چگونگی اجرای آنها و مهم‌تر از آن متولیان تامین مالی شرکت‌های طرف قرارداد مشخص نبودند.

دو ایراد دیگر به قرارداد قبلی، یکی مشخص نبودن سهم ساخت داخلی و دیگری سهم بخش خصوصی در اجرای این طرح‌ها مطرح شد. البته به نظر می‌رسد در قرارداد جدید قرار است بخشی از این کار با کمک شرکت‌های دانش‌بنیان اجرایی شود.

وزیر نفت اما حالا اطمینان داده که نه‌تنها تمهیدات لازم برای تامین مالی این پروژه اندیشیده شده بلکه براساس برنامه‌ریزی‌ها مقدمات قانونی برای سرمایه‌گذاری صنایع انرژی‌بر همچون هلدینگ‌های پتروشیمی و صنایع فولادی در میدان‌های گازی کشور انجام شده و قرار است بخش خصوصی در به تولید رساندن میدان‌های گازی سهم خود بابت سرمایه‌گذاری در این طرح‌ها را در قالب گاز تحویلی، دریافت کند.


  منبع: پایگاه خبری تحلیلی پیغام
       لینک مستقیم   :   http://peigham.ir/shownews.aspx?id=179938

نظـــرات شمـــا