کد خبر : 184705       تاریخ : 1403/12/28 14:00:12
عملیات اجرایی سد دشت پلنگ به 50 درصد رسید

عملیات اجرایی سد دشت پلنگ به 50 درصد رسید

معاون امور عمرانی استاندار بوشهر گفت: کارگاه اجرایی سد دشت پلنگ بخوبی تجهیز شده است و روند ساخت این طرح اکنون بیش از ۵۰ درصد پیشرفت دارد.

به گزارش پیغامبه نقل از ایرنا؛ شاپور رجایی در جریان بازدید از روند اجرای سد دشت پلنگ در شهرستان دشتی اظهار کرد: یکی از چالش‌های مهم در استان‌های جنوبی، تخلیه سیلاب‌ها به دریا بدون استفاده بهینه است، درحالی‌که با ساخت سدهای مخزنی می‌توان این منابع ارزشمند را در همان منطقه ذخیره و استفاده کرد.

وی بر لزوم ساخت سدهای مخزنی برای مهار و بهره‌برداری از سیلاب‌های فصلی تأکید کرد و افزود: سد دشت پلنگ از ورود سیلاب‌های رودخانه دشت پلنگ به رودخانه‌مند و سپس تخلیه به دریا جلوگیری کرده و امکان ذخیره‌سازی و انتقال آن به مراکز مصرف را فراهم می‌کند.

رجایی گفت: هرچند شیرین‌سازی آب دریا یکی از گزینه‌های تأمین آب در استان بوشهر به شمار می‌رود، اما در مناطقی که امکان مهار سیلاب و ذخیره آن وجود دارد، این روش از نظر اقتصادی و فنی به‌صرفه‌تر است.

وی ادامه داد: سد دشت پلنگ با ظرفیت ۱۴۵ میلیون مترمکعب، سالانه می‌تواند ۴۵ تا ۴۶ میلیون مترمکعب آب شیرین و گوارا را برای مصارف مختلف، از جمله شرب و کشاورزی، تأمین کند.

رجایی بیان کرد: علاوه بر این، نقش این سد در توسعه گردشگری و رونق اقتصادی منطقه نیز قابل‌توجه خواهد بود.

وی گفت: امیدواریم این طرح مطابق برنامه‌ریزی انجام‌شده تکمیل و به بهره‌برداری برسد تا تأثیرات مثبت آن در تأمین آب پایدار و توسعه منطقه‌ای نمایان شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان بوشهر اظهار کرد: در استان بوشهر، از شمال تا جنوب، طرح‌های متعددی در حوزه توسعه منابع آبی، بویژه ساخت سدها، تعریف و اجرایی شده است و در شهرستان‌های دشتستان، تنگستان، دشتی و عسلویه، طرح‌های سدسازی فعال هستند که با تأمین اعتبارات لازم، تلاش می‌کنیم این طرح‌ها را به سرانجام برسانیم تا مشکل کم‌آبی استان، بویژه در حوزه تأمین آب شرب و کشاورزی، کاهش یابد.

علی محمدی افزود: بوشهر در انتهای حوضه آبریز قرار دارد و حجم زیادی از سیلاب‌ها و روان‌آب‌ها بدون استفاده مناسب به دریا تخلیه می‌شوند طوریکه براساس آمارهای بلندمدت، سالانه حدود ۲.۶ میلیارد مترمکعب روان‌آب در استان بوشهر داریم که از این میزان، با اجرای پروژه‌های سدسازی، امکان ذخیره‌سازی ۱.۵ میلیارد مترمکعب از آن فراهم خواهد شد.

وی تأکید کرد: این طرح‌ها هزینه‌های بالایی دارند و در کنار توسعه سدسازی، مدیریت مصرف و جلوگیری از هدررفت آب نیز ضروری است تا منابع مالی و طبیعی کشور به درستی استفاده شوند.

محمدی درباره برنامه‌ریزی برای انتقال آب از سدها به اراضی پایین‌دست گفت: در حوزه کشاورزی، آب بر اساس شبکه‌های موجود رهاسازی خواهد شد. اما در مورد تأمین آب آشامیدنی، مطالعات مربوط به خط انتقال آب سد دشت پلنگ تکمیل و به شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور ارائه شده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان بوشهر یادآورشد: در زمان حاضر این مطالعات در مرحله بررسی نهایی قرار دارد و در تلاش هستیم تا با اخذ ردیف بودجه، به‌موازات آبگیری سد، طرح انتقال آب آشامیدنی نیز به بهره‌برداری برسد.

وی بیان کرد: امیدواریم با تکمیل این طرح ها، مشکلات کم‌آبی استان بوشهرکاهش یابد و زمینه توسعه پایدار در حوزه‌های شرب و کشاورزی فراهم شود.

محمدی گفت: سد دشت پلنگ روی رودخانه دشت پلنگ، یکی از سرشاخه‌های اصلی رودخانه‌مند، در ۷۵ کیلومتری شهر خورموج مرکز شهرستان دشتی در دست ساخت است.

وی اضافه کرد: این سد بتنی غلطکی با حجم مخزن ۱۴۵ میلیون مترمکعب است که نقشی مهم در تأمین آب شرب و صنعتی منطقه خواهد داشت. این طرح تاکنون ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و امیدواریم در سال آینده اولین مرحله آبگیری آن انجام شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان بوشهر یادآور شد: تأمین اعتبار این طرح از محل فاینانس خارجی صورت می‌گیرد و قرارداد اولیه آن به ارزش ۳۲۴ میلیون یوان چین منعقد شده است.

وی افزود: با پیشرفت طرح سرمایه مورد نیاز از طرف شرکت سرمایه‌گذار چینی تأمین و به طرح تزریق می‌شودکه بخشی از این سرمایه به‌صورت نقدی و بخشی نیز از طریق تأمین ماشین‌آلات پرداخت خواهد شد.


  منبع: پایگاه خبری تحلیلی پیغام
       لینک مستقیم   :   http://peigham.ir/shownews.aspx?id=184705

نظـــرات شمـــا