کد خبر : 186159       تاریخ : 1404/02/14 09:10:12
دیوار کوتاه فرهنگ

دیوار کوتاه فرهنگ

 ویدیویی که از هجوم شماری از مخالفان برگزاری فستیوال کوچه به دفتر مدیر کل فرهنگ و ارشاد بوشهر در فضای مجازی منتشر شده بود، اکنون علاوه بر انتشار در سطح ملی،  بعد جهانی نیز پیدا کرده است و در رسانه‌های خارجی هم بازتاب یافته است.

رضا معتمد

 ویدیویی که از هجوم شماری از مخالفان برگزاری فستیوال کوچه به دفتر مدیر کل فرهنگ و ارشاد بوشهر در فضای مجازی منتشر شده بود، اکنون علاوه بر انتشار در سطح ملی،  بعد جهانی نیز پیدا کرده است و در رسانه‌های خارجی هم بازتاب یافته است. آنچه از بازتاب رسانه‌ای رفتار توهین‌آمیز و زشت مهاجمان به دفتر مدیر کل و دوره کردن و بازخواست بی‌ادبانه او می‌توان دریافت، مظلومیت فرهنگ و بی‌پناهی نهادهای فرهنگی این سرزمین است.

بدون شک چنین رفتارهایی را در کشور و استان ما فقط با نهادهای فرهنگی همچون ارشاد اسلامی و آموزش و پرورش می‌توان انجام داد. سنبه دیگر ادارات آن‌قدر پر زور هست که کسی جرأت و جسارت چنین رفتارهایی را با آنها نداشته باشد. دیوار کوتاه این نهادهای بی‌دفاع است که به چنین افرادی جسارت می‌دهد میز مدیر کل را دوره کنند؛ او را در محاصره خود بگیرند؛ بازخواست و تهدیدش کنند و از کارشان فیلم بگیرند و در فضای عمومی انتشار دهند. آنها تنها در چنین جاهایی می‌توانند، یک حرکت جمعی فرهنگی را که بازتاب جهانی داشته، «فحشا» بخوانند و هیچ‌کس و هیچ‌ دستگاهی آنها را به دلیل بیان این اتهام بسیار زشت و  ناروا و غیر انسانی مؤاخذه نکند.

بازخواست مدیرکل مهم‌ترین دستگاه فرهنگی و هنری استان تنها به این دلیل که به وظیفهٔ ذاتی‌اش عمل کرده است و اهانت به او و انتشار چنین رفتار خلاف قانون و اخلاقی نشان می‌دهد مرتکبان چنین رفتاری با پناه گرفتن پشت برخی عنوان‌ها و ادعاها تا چه اندازه از هرگونه پیگردی احساس مصونیت می‌کنند.

  

بر حال و روز کشوری که دیوار فرهنگش تا این اندازه کوتاه است و مدیران فرهنگی‌اش تا این حد مظلوم و بی‌پناهند، باید گریست.

 شاید مرتکبان چنین رفتارهایی هنوز هم گمان می‌کنند که می‌توانند با این اعمال خشونت‌آمیز و غیر قانونی و ضد اخلاقی کنترل فکر و سلیقه جوانان امروز را به دست بگیرند. اگر چنین است، تنها می‌توان به حالشان خندید هرچند بسیار بعید می‌دانم که چنین رفتارهایی واقعا از سر دردمندی یا دین‌خواهی آنها باشد.

امیدواریم مدیران دستگاه‌های سیاسی، انتظامی، امنیتی و قضایی استان همچنان که در گذشته در برابر اتفاقات بسا کوچک‌تر دیگر واکنش نشان داده‌اند، در برابر رفتاری حرمت‌شکنانه که اقتدار یک دستگاه مهم دولتی را خدشه‌دار کرده است نیز به وظیفهٔ قانونی خود عمل کنند.

در این میان نباید رفتار یکی دو تن از به‌ظاهر روزنامه‌نگارانی را که در چند روز گذشته با نوشته‌های نفرت‌پراکن خود، محرّک اصلی این رفتارهای غیر قانونی، ضد فرهنگی و آشوبگرانه بودند، از یاد برد. بی‌تردید ننگ چنین رفتاری تا همیشه بر پیشانی آنها نیز خواهد ماند.

 


  منبع: پایگاه خبری تحلیلی پیغام
       لینک مستقیم   :   http://peigham.ir/shownews.aspx?id=186159

نظـــرات شمـــا