رسول سعادت نیا- وکیل پایه یک دادگستری

برای نهاد وکالت ایران زمین یازدهم اردیبهشت امسال ، سالی متفاوت بود زیرا در میانه سه مناسبت دهم روز خلیج همیشه پارس، یازدهم روز تلاشگران گستره کار و دوازدهم روز آموزندگان عرصه دانایی گواه برگزاری جشنواره وزین و ارزشمند و نوپای« قلم وکیل» بودیم.
جشنوارهای که خشت اول بنای آن در همایش روابط عمومی کانون های وکلای دادگستری ایران در استان بوشهر و در راستای مسئولیت اجتماعی نهاد وکالت رقم خورد و به پیشنهاد کانون وکلای دادگستری این استان به شورای اجرایی اتحادیه سراسری کانون های وکلای دادگستری ایران «اسکودا»، دبیرخانه دايمی این جشنواره به کانون وکلای دادگستری استان بوشهر واگذار گردید.
در پی این تصمیم، کانون وکلای دادگستری استان بوشهر با هماهنگی «اسکودا» ضمن نشستی با شکوه با حضور اندیشمندان اهل قلم در سطح ملی و استانی آیین گشایش دفتر دائمی دبیرخانه جشنواره برگزار و با تعیین محورهای مقالات و یاداشت ها فراخوان دومین دوره جشنواره وکیل را با زمان بندی مشخص و تعیین زمان برگزاری اختتامیه آن با تهیه نَماگَهی و آگهی نگاره وزین به آگاهی رسانی های چندباره در فضای رسانه ای پرداخت که با استقبال خوب جامعه وکالت روبرو شد و ١٣۴ اثر به جشنواره ارسال و برابر زمانبندی اعلانی در آگهی پس از داوری با برگزای اختتامیه آن در زمان تعین شده یعنی ١١ اردیبهشت ١۴٠۴ به فرجام رسید.
و اما از آن روی که در هر جشنوارهای می توان کاستی ها و ایراداتی باشد و نقد آن سبب اعتلای و بهتر برگزار شدن آن در سال های بعد خواهد بود قصد داشتم یاداشتی در نقد منصفانه جشنواره در خصوص ایرادات وارده به تکثر بسیار محورهای فراخوان، ایراد عدم امکان رقابت تمامی محورهای فراخوانی در قالب یک برگزیده، ایراد عدم وجاهت ورود مقالات و پایان نامه های دانشگاهی در این جشنواره به جهت خروج موضوعی از هدف اصلی و فلسفه وجودی جشنواره، ایراد پذیرش یاداشت های غیر حرفه ای با توجه به تعریف خاص این عبارت در یکی از قالب های نوشتاری در ستون های روزنامه نگاری و ایراد شیوه داوری انجام شده در این جشنواره بپردازم که به عنوان مثال اگر در رقابت این جشنواره یاداشت نویسان مشهور کشور در ستون یاداشت روزنامه ها از جمله زنده یاد نعمت احمدی، عالیجناب وکیل بهمن کشاورز که تندیس جشنواره مزین به چهرهی خجسته ایشان بود و یا یاداشت وکیل و روزنامه نگار شهیر کامبیز نوروزی و مهدی حجتی و مرتضی شهبازی نیا شرکت داده می شد به ضرس قاطع یاداشت های ایشان در داوری داوران این جشنواره رتبه آخر را هم بعید بود کسب می کردند و هرگز حائز مقام اول تا سوم نمی شدند زیرا مگر می شود ١٣۴ اثر دریافتی در جشنواره را در ١٩ محور فراخوانی توسط قریب به ٣٠ داور که هر داور حداکثر هفت اثر در اختیار ایشان قرار گرفته داوری کنند؟! آن هم ١٩ محوری که هیچگونه سنخیتی با یاداشت نویسی روزنامه نگاری که جامعه هدف آن همه ی اقشار مختلف و تمامی شهروندان هستند نداشته و صرفا جنبه دانشگاهی و جامعه هدف خاص داشته، در رقابت یکسان قرار داد؟! قطعا خیر و این ایراد و کاستی ها بر جشنواره وارد بود که پرداخت به آن وقت مناسب و ویژه ی خود را می طلبد.و بماند که مطابقت عنوان آثار برگزیدگان با یکی از محورهای ١٩ گانه فراخوان نکته قابل تامل و تعجب در این داوری بوده گویی می بایست عنوان آثار محور های فراخوان باشد تا حائز رتبه شود.!؟
و اما آنچه در این برهه، از اهمیت ویژه برخوردار و لازم است بدان پرداخته شود خبط و خطای کوشایانه سکانداران اسکوداست و با پرداختن به آن بایست نشتری به خود زد که آنچه موجب تضعیف نهاد وکالت است خصومت بدخواهان نیست که خطای خود خواهانه ی خودی هاست. خطای هیات رئیسه اسکودا در شرکت نکردن در «اختتامیه دومین جشنواره قلم وکیل» و متعاقب آن صدور بیانیه، به بهانه عدم هماهنگی دبیرخانه جشنواره با اتحادیه خطایی غیر قابل اغماض است زیرا که اولا برابر اخبار منعکس در سایت و صفحه اینستاگرام اسکودا و جوابیه کانون وکلای دادگستری بوشهر به بیانیه مذکور، تعیین دبیر جشنواره و آگهی فراخوان با ذکر زمان بندی آن از لحظه فراخوان تا مراسم اختتامیه و محورهای مقالات و نوشتاری با اسکودا هماهنگی شده و توسط روابط عمومی اسکودا در شبکه های اجتماعی منتشر و اطلاع رسانی شده است.پس ادعای عدم هماهنگی دبیرخانه و کانون بوشهر با اسکودا خلاف واقعیت است.
در بعد اعضای هیات رئیسه اسکودا ورای شخصیت حقیقی خود به لحاظ سمت وجایگاه خود در هیات رئیسه اسکودا دارای شخصیت مستقل حقوقی هستند و اجازه ندارند به بهانه عدم هماهنگی، در جشنواره ای که خود فراخوان آن را اطلاع رسانی کرده اند شرکت نکنند و با رفتاری بسیار نامیمون به جامعه القاء کنند بین مدیران نهاد وکالت انشقاق و اختلاف است. و از این رهگذر آب به آسیاب بدخواهان وکالت سرازیر نماید. آن هم در جشنواره ای که قرار است در آن با ترغیب و تشویق وکلا به فعالیت آگاهی بخشانه موجب بهسازی پایگاه اجتماعی وکالت شد. و پل ارتباطی بین ملت و وکالت برقرار نمود.
به علاوه رفتار ناصواب بعدی اسکودا در برداشتن بیانیه اولیه از صفحه اینستاگرام و صدور بیانیه مجدد در واکنش به سخنان طنز آمیز سخنران اختتامیه جناب دکتر صادق زیبا کلام نیز زهی مایه تاسف است چرا که در جشنواره ای که به نام «قلم» است «کلام طنز» را درک نکردن مصداق بارز نه طنز که تلخندی تلخ تر از طنز است. بارها صحبت های سخنران جشنواره را گوش دادم و هر بار ظرافت بیان تلخند او در بیان محدودیت های مطالبه گری حقوق شهروندی بیشتر درک می شد. آری ایشان با بیانی طنزآمیز و راز واره سخنوارنه گفتگوی خود با ریاست کانون وکلای دادگستری بوشهر را به گونه ای آراست تا آنچه می خواست بگوید و ممنوعیت گفتن داشت را طنّازانه بگوید اما چه باید کرد که خودخواهی ها چشمان را کم سو و گوش ها را ناشنوا می سازد.و مانده ام که حضرات از خود نپرسیدند مگر می شود یک استاد علوم سیاسی با این همه سوابق حضور در کنش های جامعه به توانایی وکلا در گستره سخنوری و نویسندگی آگاه نباشد.؟!یا اینکه واقعیت چیز دیگری است و ما نمی دانیم الله اعلم ...
در پایان درباره توئیت ریاست کانون وکلای دادگستری استان بوشهر که در پاسخ به بیانیه نخست اسکودا تهدید به خروج کانون بوشهراز اتحادیه نمود و سبب عقبنشینی اسکودا و حذف بیانیه اول شد سزاوارتر آنکه نه کانون بوشهر ونه هیچ کانونی دیگر هرگزازعضویت در اتحادیه خروج نکنند بلکه همواره بکوشید در راستای فلسفه وجودی بنیان اسکودا که همانا هماهنگی بین کانونها وایجاد همدلی و همافزایی است سکان اسکودا را بدست مدیران صنفینگر بسپارند که خود محوری مدیران سبب واپسگرایی و انشقاق است.

منبع:
پایگاه خبری تحلیلی پیغام
لینک مستقیم :
http://peigham.ir/shownews.aspx?id=186176