کد خبر : 187597       تاریخ : 1404/03/16 15:02:14
۳۴ تیم بر ذبح شرعی دام در روز عید قربان نظارت کردند
مدیرکل دامپزشکی استان بوشهر:

۳۴ تیم بر ذبح شرعی دام در روز عید قربان نظارت کردند

مدیرکل دامپزشکی استان بوشهر گفت: ۳۴ تیم ثابت و سیار دامپزشکی برای نظارت بر سلامت، بهداشت و ذبح شرعی دام در روز عید سعید قربان در این استان ساماندهی شدند.

به گزارش پیغام،  مهدی تنگستانی در گفت وگو با خبرنگاران با اشاره به فعالیت ۲۰ مکان برای ذبح دام قربانی افزود: برای عید سعید قربان ۱۳ تیم ثابت و ۱۱ تیم سیار دامپزشکی در استان بوشهر برای نظارت بر سلامت، بهداشت و ذبح شرعی دام فعال شدند.

وی ادامه داد: برای عید قربان امسال، برنامه‌ریزی دقیقی برای نظارت بر ذبح بهداشتی دام در سطح استان انجام شد و تمامی ۱۷۶ پایگاه کمیته امداد استان بوشهر تحت پوشش بازرسی‌های مستمر دامپزشکی قرار گرفتند.

  

مدیرکل دامپزشکی استان بوشهر با بیان اینکه تمام خدمات این مجموعه و تیم‌های دامپزشکی در عید قربان رایگان انجام شد، یادآورشد: علاوه بر این ۱۰ مرکز دامپزشکی، ۳۰ بازرس بهداشت گوشت و ۱۰ روحانی ناظر شرعی در ذبح دام و توزیع گوشت قرمز قربانی نظارت کردند.

تنگستانی گفت:با هماهنگی کامل با کمیته امداد، تمامی مراحل از ذبح تا توزیع تحت نظارت کارشناسان دامپزشکی بود تا سلامت گوشت‌های توزیعی به نیازمندان کاملاً تضمین شود.

وی فعالیت تیم‌های دامپزشکی استان بوشهر را قبل از و بعد از کشتار دام اعلام و تصریح کرد: یکی از مهمترین بیماری مشترک بین انسان و دام بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو است که برای جلوگیری از شیوع این بیماری باید حتما پروتکل بهداشتی در ذبح دام، توزیع گوشت و مصرف آن رعایت شود.

مدیرکل دامپزشکی استان بوشهر ادامه داد: برای جلوگیری از سرایت بیماری‌های قابل انتقال از دام به انسان به خصوص بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو توصیه می‌شود مردم دام‌های قربانی خود را در کشتارگاه و یا مکان‌های تعیین شده با نظارت‌های بهداشتی و شرعی ذبح کنند.

  

تنگستانی بیان کرد: با نگهداری گوشت دام ذبح شده به مدت ۲۴ ساعت در دمای یخچالی صفر تا ۴ درجه خطر انتقال بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو از بین می‌برد.

وی گفت: همچنین توصیه می‌شود در هنگام آماده‌سازی و قطعه کردن گوشت حتماً از دستکش و لوازم حفاظت فردی استفاده و پس از اتمام کار تمام لوازم کار شستشو و ضدعفونی شود.

وی با تأکید بر خودداری از مصرف گوشت و جگر پس از ذبح دام اضافه کرد: باید گوشت دام ذبح شده منجمد و پس از ۲۴ ساعت و جگر پس از ۴۸ ساعت استفاده شود.

  

مدیرکل دامپزشکی استان بوشهر تصریح کرد: با توجه به مخاطرات بیماری‌های مشترک بین انسان و دام، هرگونه ذبح دام خارج از کشتارگاه و چرخه نظارتی دامپزشکی ممنوع است.

 

 

 


  منبع: پایگاه خبری تحلیلی پیغام
       لینک مستقیم   :   http://peigham.ir/shownews.aspx?id=187597

نظـــرات شمـــا