به گزارش پیغام، مریم کامروا در گفتوگو با روابط عمومی شبکه بهداشت و دمان دشتستان افزود: برای همه ما پیشآمده که در سفر، استرس، بعد از خوردن غذایی خاص و از همه مهمتر در فصل شیوع بیماریهای واگیر دچار اسهال شویم، در چنین مواقعی بدن نیاز به مراقبت ویژهای داشته و تغذیه مناسب نقش مهمی در تسریع روند بهبودی و کاهش علائم دارد.
وی بیان کرد: اسهال یکی از شایعترین مشکلات گوارشی بوده که اگرچه اغلب خفیف و گذراست اما تغذیه نامناسب میتواند به کمآبی، ضعف و حتی اختلال در جذب مواد مغذی منجر شود.
کامروا بابیان اینکه جایگزینی مایعات و الکترولیتهای موردنیاز همچون سدیم و پتاسیم اولین گام در کنترل اسهال است تصریح کرد: بیماران باید یک رژیم منظم با وعدههای متعدد و حجم کم که برای بدن قابلتحمل باشد داشته باشند.
کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان دشتستان در خصوص نقش تغذیه مناسب در زمان اسهال گفت: مصرف مایعات بهخصوص آب با دمای اتاق به مقدار زیاد در طول روز و همچنین یک لیوان بعد از هر بار دفع برای بیماران لازم است.
وی همچنین بیان کرد : محدود کردن مصرف میوهها بهخصوص همراه باپوست و تنها میوههای مجاز در این دوران موز و سیب بدون پوست است.
کامروا مصرف ماست و دوغهای پروبیوتیک همراه با پونه و محدود کردن مصرف لبنیاتی همچون شیر (اگر تمایل به مصرف شیر دارید ترجیحا از نوع بدون لاکتوز استفاده کنید) را در درمان بیماری اسهال موثر دانست.
وی در خصوص مصرف کربوهیدراتهای ساده گفت: کربوهیدراتهای ساده همچون برنج، نان سفید، سیبزمینی و همچنین محدود کردن مصرف غلات سبوسدار مانند نان جو و نان سنگک توصیه میشود.
کامروا بر پرهیز از مصرف غذاهای چرب، تند، پر ادویه و خیلی شیرین همچون غذاهای سرخکردنی، فستفود، تنقلات، شیرینیها و همچنین پرهیز از مصرف نوشیدنیهای گازدار و کافئین همچون نوشابه، انرژیزا، قهوه و چای غلیظ تاکید کرد.
وی در خصوص مصرف گوشتهای سفید همچون سینه مرغ که به نسبت بقیه غذاها بهتر تحمل میشود نیز تاکید کرد.
کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان دشتستان بیان کرد: توجه داشته باشید که در موارد شدید کمک تخصصی گرفتن بهترین تصمیم بوده و اگر علائم بیش از چند روز ادامه داشت یا با تب، ضعف شدید یا خون در مدفوع همراه بود حتما باید به پزشک مراجعه شود.
وی تصریح کرد: فراموش نکنید که سلامت دستگاه گوارش ما از سفره روزانه ما شروع میشود.

منبع:
پایگاه خبری تحلیلی پیغام
لینک مستقیم :
http://peigham.ir/shownews.aspx?id=188097