روزنامه خراسان نوشت: احتمال بازگشت تحریمهای سازمان ملل از طریق مکانیسم ماشه بالا گرفته و چه بسا مهم ترین تاثیر فعال سازی مکانیسم ماشه در اقتصاد داخلی، حوزه تشدید انتطارات تورمی است.
جهش نرخ ارز، افزایش تقاضا برای داراییها و رشد قیمت طلا، بازخورد عینی و مصداقی تقویت انتظارات تورمی خواهد بود که در نهایت از جهات مختلف از جمله افزایش تورم بر همه اقتصاد سایه خواهد انداخت.
البته تجربه نشان داده بیشترین تأثیرات شوک های اقتصادی همچون مکانیسم ماشه، در دو سه ماه اول خواهد بود و به تدریج امکان سازگاری اقتصاد با آنها و هضم شوک در شاخص ها وجود دارد.
با این حال، اهمیت مدیریت این دوره کوتاه اولیه نباید دستکم گرفته شود؛ چرا که سکوت یا بیعملی سیاستگذار در همین بازه میتواند به تقویت بیاعتمادی و شکلگیری موجهای ثانویه منجر شود. آن چه بیش از خود تهدید تحریمها خطرناک است، بیبرنامگی در مواجهه با آن است.
در این شرایط، اتخاذ چند راهبرد از سوی دولت ضروری به نظر می رسد:
* اجرای واقعی قانون مالیات بر عایدی سرمایه (CGT) برای مهار ورود نقدینگی به بازارهای غیرمولد، بهویژه طلا و ارز . بدون این ابزار، انگیزه سفتهبازی تقویت میشود.
* کنترل و شفافسازی صرافیهای دیجیتال و رمزارزها که در روزهای پرتنش، به یکی از کانالهای اصلی فرار سرمایه و انتقال شوک ارزی تبدیل میشوند.
* محدودیت کوتاهمدت در خروج سرمایه از کشور و اعمال کنترل سرمایه، بهویژه در معاملات دلاری و انتقالات بینالمللی که از طریق پلتفرمهای واسطه انجام می شود.
*سیاستگذاری از امیدسازی مطلق به سمت آمادهسازی روانی فعالان اقتصادی سوق یابد، برای پیشگیری از شوکهای اقتصادی.

منبع:
پایگاه خبری تحلیلی پیغام
لینک مستقیم :
http://peigham.ir/shownews.aspx?id=188216