کد خبر : 154466       تاریخ : 1402/03/14 10:20:14
آغاز آرایش وتنك كردن خوشه های خرما در ایستگاه تحقیقات خرما ومیوه های گرمسیری بوشهر

آغاز آرایش وتنك كردن خوشه های خرما در ایستگاه تحقیقات خرما ومیوه های گرمسیری بوشهر

مسئول ایستگاه تحقیقات خرما ومیوه های گرمسیری گفت: عملیات آرایش و تنک خوشه های خرمای درختان آزمایشی و غیر آزمایشی در ایستگاه تحقیقات خرما و میوه های گرمسیری استان بوشهر آغاز شد.

به گزارش «پیغام»؛ محمد اسماعیل امیری اظهار داشت: از مزایای آرایش و تنک خوشه ها می توان به افزایش دسترسی میوه به ماده غذایی، افزایش هوادهی بین خوشه ها، جلوگیری از شکستن ساقه اصلی، سهولت برداشت محصول، کاهش سال آوری و افزایش کمیت و کیفیت محصول عنوان نمود.

امیری گفت: آرايش و نگهداری خوشه ها در خرما از جمله عمليات متداول در نخلستان هاست كه خوشه ها را از بخش درونی تاج نخل بيرون كشيده و آن ها را به سمت بیرون بر روی برگ ها قرار می دهند و مهمترین مرحله بعد از گرده افشانی در نخیلات، آرایش و اصلاح خوشه ها یا تنک کردن خرما است.

وی خاطر نشان کرد: اين عمليات 6 تا 8 هفته پس از گرده افشانی و زمانی كه ميوه ها حدود يك سوم وزن اصلی خود را به دست آورده اند اجرا می شود.

مسئول ایستگاه تحقیقات خرما ومیوه های گرمسیری به خرماکاران توصیه می گردد: جهت تنک کردن به ازای هر 10 برگ سبز خرما، یک خوشه و یا یک سوم خوشه خرما را از پایین حذف نمایند.این کار علاوه بر مرغوبیت خرما، موجب می شود که درختان خرما نیز هر ساله به بار بنشیند. آرایش و اصلاح خوشه های خرما بستگی به شرایط آب و هوایی منطقه دارد و هر چه هوا زودتر گرم شود، این کار زودتر انجام می شود در غیر این صورت کار اصلاح خوشه های خرما معمولا با تاخیر انجام می شود. 

امیری خاطرنشان کرد: زمانی که نخلستان‌ها در این مرحله قرار گیرند کارگران خوشه‌های نامنظم را منظم کرده و روی برگ ها و دُم‌برگ‌های زیرین قرار می‌دهند تا خوشه‌ها به دلیل سنگین شدن شکسته نشوند.

وی بیان داشت: معمولاً این عملیات در مناطق خرماخیز استان بوشهر از اواخر اردیبهشت ماه و تا  خردادماه‌ انجام می‌شود.

 


  منبع: پایگاه خبری تحلیلی پیغام
       لینک مستقیم   :   http://peigham.ir/shownews.aspx?id=154466

نظـــرات شمـــا