کد خبر : 175823       تاریخ : 1403/08/02 14:16:18
هپاتیت یکی از اصلی‌ترین عوامل سیروز، سرطان و نارسایی کبدی است

هپاتیت یکی از اصلی‌ترین عوامل سیروز، سرطان و نارسایی کبدی است

کارشناس بیمارهای قابل‌پیشگیری با واکسن مرکز بهداشت شهرستان بوشهر گفت: هپاتیت یکی از اصلی‌ترین عوامل سیروز، سرطان و نارسایی کبدی است.

به گزارش «پیغام» به نقل از روابط عمومی مرکز بهداشت شهرستان بوشهر، طوبی حاتمی اظهار داشت: خوشبختانه با تلاش مؤثر در دو دهه اخیر با تولید واکسن در داخل کشور و تولید داروی هپاتیت C منجر به کاهش شیوع بیماری هپاتیت B و C شده است.

کارشناس بیمارهای قابل‌پیشگیری با واکسن مرکز بهداشت شهرستان بوشهر گفت: هپاتیت به معنی التهاب کبد است که فعالیت‌های کبد را مختل می‌سازد، این بیماری به علت‌های مختلفی از جمله داروها، ویروس‌های مختلف، بیماری خود ایمنی و بیماری‌های ژنتیک ایجاد می‌شود. هپاتیت انواع مختلف دارد که شامل هپاتیت A-B-C-D-E است.

وی بیان کرد: بیماری هپاتیت با رعایت نکات ساده بهداشتی قابل‌پیشگیری است و برخلاف تصورات عامیانه هپاتیت از طریق دست دادن، سرفه، عطسه، بوسیدن، آب و غذای مشترک منتقل نمی‌شود.

حاتمی افزود: راه‌های انتقال بیماری از طریق خون و فرآورده‌های خونی و یا هر اقدامی که باعث نفوذ خون‌آلوده به بدن فرد دیگری شود مثل استفاده مجدد و مشترک از سرنگ یک‌بارمصرف در معتادین تزریقی، خالکوبی، حجامت، سوراخ کردن گوش و جراحی‌های کوچک در مکان‌هایی که به روش آلوده و غیربهداشتی انجام می‌شود. انتقال از طریق تماس جنسی محافظت نشده با فرد آلوده نیز امکان انتقال بیماری را فراهم می‌سازد.

وی گفت: علائم بیماری هپاتیت C همانند هپاتیت B است معمولاً پس از ورود ویروس به درون بدن و پس از یک دوره نهفتگی، علائمی شبیه سرماخوردگی مثل ضعف، خستگی، احساس کسالت، بی‌اشتهایی، تب، درد عضلانی، التهاب مفاصل، بروز زردی به همراه تیره‌رنگ شدن ادرار یا کمرنگ شدن مدفوع بروز می‌نماید.

این کارشناس بیان داشت: ویروس می‌تواند سال‌ها به‌صورت نهفته در بدن باقی بماند و فرد به‌عنوان ناقل هپاتیت شناخته شود هپاتیت مزمن B نیاز به درمان دارد و در صورت درمان دارویی می‌توان آن را تبدیل به حالت غیرفعال کرد و در صورت عدم درمان، امکان پیشرفت به سمت سیروز کبدی وجود دارد.

کارشناس بیمارهای قابل‌پیشگیری با واکسن مرکز بهداشت شهرستان بوشهر توصیه کرد: بهترین راه مقابله با بیماری هپاتیت B تزریق واکسن است.

حاتمی گفت: واکسیناسیون در کلیه نوزادان و افراد در معرض خطرکارکنان مراکز درمانی بستری و سرپایی که به نحوی با خون و مایعات بدن بیمار در تماس قرار می‌گیرند، افراد تالاسمی، هموفیلی و دیالیزی که نیاز به تزریق مکرر خون دارند، اهداکنندگان مستمر خون، رفتگران شهرداری، غسال‌ها و آرایشگران اعضای خانواده فرد مبتلا به هپاتیت B، بیماران هپاتیت C و کلیه زندانیان انجام می‌شود.


  منبع: پایگاه خبری تحلیلی پیغام
       لینک مستقیم   :   http://peigham.ir/shownews.aspx?id=175823

نظـــرات شمـــا