کد خبر : 182266       تاریخ : 1403/11/21 15:10:12
دیم زارهای بوشهر در چنگال خشکسالی

دیم زارهای بوشهر در چنگال خشکسالی

پیغام: در حالی ماه دوم فصل زمستان رو به پایان است که گندم‌های دیم استان بوشهر از کم بارانی‌های پیاپی و خشکسالی خسارت دیده است.

به گزارش پیغام به نقل از صداوسیما؛ مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بوشهر در بازدید از زمین‌های کشاورزی روستای آبطویل گفت: هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی استان بوشهر به کشت گندم آبی و ده هزار هکتار به کشت گندم دیم اختصاص پیدا کرده که خشکسالی و کم بارانی امسال مانند سال گذشته به دیم زار‌ها خسارت وارد کرده است.

کیهان افزود: در کشت آبی گندم انتظار داریم که در هر واحد سطح بین ۲ تا دو و نیم تن گندم برداشت شود ولی امیدی به برداشت گندم دیم در فروردین نداریم.

وی بیان کرد: برای دومین سال متوالی طرح جهش تولید در ۵ هزار هکتار از ارای کشاورزی همزمان با سراسر کشور اجرا شد تا عملکرد در واحد سطح افزایش و اصلاح الگوی کشت انجام شود.

کیهان اضافه کرد: به دلیل خشکسالی و محدودیت منابع آب و خاک افزایش سطح زیر کشت را نداریم و برنامه ریزی‌ها به سمت افزایش عملکرد در واحد سطح و اصلاح الگوی کشت است.

وی گفت: یکی از راه‌های افزایش عملکرد استفاده از پهپاد برای کود دهی و تغذیه است که از مزایای آن می‌توان به صرفه جویی در میزان کود، کم شدن هزینه‌های کارگری، سرعت در کار و جلوگیری از ورود ماشین آلات کشاورزی به مزارع اشاره کرد.

کیهان افزود: در طرح جهش تولید به کشاورزان توصیه می‌شود که از کشت‌های جایگزین مانند حبوبات، گیاهان دارویی و دانه‌های روغنی استفاده کنند.

سال گذشته هم به دلیل کم بارانی، عمده مزارع گندم دیم استان بوشهر قابلیت برداشت نداشتند.

 


  منبع: پایگاه خبری تحلیلی پیغام
       لینک مستقیم   :   http://peigham.ir/shownews.aspx?id=182266

نظـــرات شمـــا