کد خبر : 182324       تاریخ : 1403/11/27 09:48:14
شهری که صدای نی‌انبانش دیگر کوک نیست

شهری که صدای نی‌انبانش دیگر کوک نیست

«اینجا بوشهر است؛ سرزمینی که آفتابش همیشه می‌تابد اما فرصت‌هایش همیشه در سایه مانده است، سرزمین دریا و موسیقی. اما شهری که صدای نی‌انبانش دیگر کوک نیست، شهری که هنرمندانش از کوچه‌های موسیقی‌اش کوچ داده شده‌اند، و جوانانش با دستانی پر از استعداد، اما خالی از فرصت، چشم‌انتظار تغییرند.

ترانه فرخی

نشست با فعالان فرهنگی، سیاسی و اجتماعی روز عصر چهارشنبه (25 بهمن ماه) در سالن لیان بوشهربرگزار شد، در این نشست جمعی از فعالان فرهنگی، سیاسی و اجتماعی بوشهر سخنانی را ایراد کردند.

ترانه فرخی توان یاب و فعال اجتماعی بوشهری دراین  نشست ،مشکلاتی که این قشر با آن دست‌وپنجه نرم می‌کند را ارائه کرد.

  

«اینجا بوشهر است؛ سرزمینی که آفتابش همیشه می‌تابد اما فرصت‌هایش همیشه در سایه مانده است، سرزمین دریا و موسیقی. اما شهری که صدای نی‌انبانش دیگر کوک نیست، شهری که هنرمندانش از کوچه‌های موسیقی‌اش کوچ داده شده‌اند، و جوانانش با دستانی پر از استعداد، اما خالی از فرصت، چشم‌انتظار تغییرند.

اگر موسیقی دریاست، ما داریم. اگر موسیقی سرمایه است، ما داریم. اگر موسیقی انرژی است، ما از آن لبریزیم، اگر موسیقی، فرهنگ است، در جانمان ریشه دارد. اما چرا این استان، رقص شادی نمی‌شود؟ چرا جوانان با استعدادش باید برای یافتن آینده‌ای روشن، چشم به دروازه‌های دیگر شهرها و کشورها بدوزند؟

من، ترانه فرخی، امروز اینجا هستم، نه فقط به نمایندگی از جامعه توان‌یابان، بلکه به‌عنوان صدای جوانان، زنان، و تمام کسانی که سال‌ها در این سرزمین، امیدشان به تغییر و اصلاح بوده است.

جامعه توان‌یابان این کشور سرشار از استعداد و توانمندی است، اما همچنان با موانعی روبه‌روست که مسیر حضور و فعالیت اجتماعی و اقتصادی را برای آن‌ها دشوار کرده است. برخلاف دوران اصلاحات و ریاست‌جمهوری سید محمد خاتمی، که سیاست‌های توانمندسازی و مهارت‌آموزی سازمان بهزیستی بستری برای رشد و پیشرفت این قشر فراهم می‌کرد، امروز این حمایت‌ها به یک رویکرد صرفا خیریه‌ای و حداقلی تقلیل یافته است. فرصت‌های واقعی اشتغال و پیشرفت، جای خود را به نادیده‌گرفته‌شدن داده‌اند.

عدم اجرای صحیح قانون حمایت از افراد دارای معلولیت، نبود بانک اطلاعاتی جامع از توان‌یابان شاغل، و بی‌توجهی به مناسب‌سازی شهری، تنها بخشی از مشکلاتی است که این قشر با آن دست‌وپنجه نرم می‌کند. اما مشکل بزرگ‌تر، کنار گذاشته‌شدن توان‌یابان از فرآیند تصمیم‌گیری و مدیریت است. ما نمی‌خواهیم تنها دریافت‌کننده کمک باشیم؛ ما خواهان مشارکت فعال در توسعه این کشور هستیم.

امروز بسیاری از جوانان این کشور، از جمله در بوشهر، با بحران بیکاری، ناامیدی و نداشتن افق روشن برای آینده روبه‌رو هستند. این استان، که می‌تواند به قطب اشتغال و توسعه کشور تبدیل شود، همچنان از ظرفیت‌های خود بی‌بهره است. اشتغال پایدار، نه با شعار، که با برنامه‌ریزی، سرمایه‌گذاری و استفاده از نیروی انسانی بومی ممکن خواهد شد.

بوشهر فقط سرزمین دریا و انرژی نیست؛ بوشهر سرزمین نخبگان، مدیران و متخصصانی است که می‌توانند در عالی‌ترین سطوح مدیریتی کشور ایفای نقش کنند. این استان، فرزندان توانمندی دارد که اگر شایسته‌سالاری حاکم باشد، می‌توانند موتور محرک توسعه ملی باشند.

اگر قرار است عدالت اجتماعی و توسعه متوازن محقق شود، این عدالت باید در فرصت‌های مدیریتی نیز نمایان باشد. انتظار داریم که به ظرفیت‌های مدیریتی این استان توجه ویژه‌ای شود و زمینه را برای حضور نخبگان بوشهری در سطوح عالی مدیریتی کشور فراهم کنید.

جناب آقای رئیس‌جمهور،

در تمام این سال‌ها، زنان این سرزمین بار سنگین تبعیض را به دوش کشیده‌اند. زنانی که در خانه و در جامعه، در میدان کار و سیاست، در دانشگاه و صنعت، برای اثبات توانمندی‌هایشان جنگیده‌اند اما همچنان از حداقل حقوق خود محروم‌اند.

کجای این عدالت است که زنان تحصیل‌کرده و توانمند این کشور، برای ورود به بازار کار با سدهای جنسیتی روبه‌رو شوند؟

کجای این عدالت است که سهم زنان از مدیریت‌های کلان، تنها یک درصد باشد؟

کجای این عدالت است که زنان این سرزمین، حتی در ابتدایی‌ترین حقوق اجتماعی خود با موانع بی‌شمار مواجه باشند؟

آقای رئیس‌جمهور، اصلاحات بدون توجه به حقوق زنان، اصلاحات ناقص است. توسعه‌ای که نیمی از جامعه را نادیده بگیرد، هرگز پایدار نخواهد بود. ما خواهان اجرای عدالت جنسیتی در تمامی سطوح مدیریتی و اجتماعی هستیم.

جناب آقای رئیس‌جمهور،

من، هرگاه به انبوه مشکلات این کشور و دست‌اندازهایی که دولت سایه برای دولت وفاق ایجاد می‌کند نگاه می‌کنم، یک باور قلبی دارم: کسی که صادقانه بر عهد خود بماند، خدا دست‌هایش را رها نخواهد کرد.

و من می‌دانم کهش شما صادقانه پای حرف‌هایتان برای ایران ایستاده‌اید. شما را به خاک پاک این سرزمین، به دعای مادران و به غیرت جوانان قسم می‌دهم که دردهای بوشهر، رنج مردمانش و بی‌کاری جوانانش را فراموش نکنید.

من و تمام جوانان ایران، دل در گرو آبادانی و آزادی وطن داریم و به همین دلیل، به دولت شما امید بسته‌ایم. از شما می‌خواهیم که محکم و استوار، مسیر اصلاح و عدالت را ادامه دهید.

آقای پزشکیان، شاید سخت باشد که درهای فرصت به روی تمام ایرانیانی که دل در گرو این خاک دارند باز شود، که شایسته‌سالاری جای روابط و انحصارطلبی را بگیرد، که دل‌ها از کینه پاک شود، که نزدیک غروب آفتاب باشد اما ما صبح را دوست داشته باشیم. اما شما جدی و استوار دنبال این آرمان‌ها باشید. ما در کنار شما ایستاده‌ایم، برای تحقق این شعارها، برای ساختن ایرانی که شایسته فرزندانش باشد.

توای بوشهر تن مو پا گرفته

تو قلبم عشق دریاش جا گرفته

مو با گرمای اینجا خو گرفتم

به عشقش تا هنو جایی نرفتم

زنده باد امید، زنده باد اصلاحات، زنده باد ایران.

 

به گزارش پیغام»؛ مسعود پزشکیان در چهارمین سفر استانی از زمان تشکیل دولت چهاردهم، روز چهارشنبه (24 بهمن ماه) به بوشهر سفر کرد. در این سفر دو روزه، دکتر پزشکیان در ابتدا در جمع مردم خونگرم این شهر سخنانی بیان کردند.

 نشست با فعالان اقتصادی و کارآفرینان استان ، نشست با فعالان فرهنگی، سیاسی و اجتماعی ، بازدید از مجموعه صنعتی شهید محلاتی ، نشست با نخبگان و فرهیختگان ، بازدید از نیروگاه اتمی، نشست شورای برنامه‌ریزی و‌ توسعه استان و مصاحبه از دیگر برنامه رئیس جمهور در استان بوشهر بود.

 


  منبع: پایگاه خبری تحلیلی پیغام
       لینک مستقیم   :   http://peigham.ir/shownews.aspx?id=182324

نظـــرات شمـــا