کد خبر : 182355       تاریخ : 1403/11/28 12:25:14
به‌خطر افتادن سلامت مردم جنوب بوشهر در آلایندگی
معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی بوشهر:

به‌خطر افتادن سلامت مردم جنوب بوشهر در آلایندگی

معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی بوشهر آلاینده‌های صنعتی در جنوب استان را یکی از مخاطرات جدی سلامت زنان و کودکان دانست و گفت: پیوست سلامت برای همه پروژه‌های صنعتی این منطقه باید عملیاتی شود.

به گزارش پیغام؛ اکرم فرهادی در نشست بررسی آلاینده‌های صنعتی جنوب استان بوشهر با اشاره به اینکه انواع بیماری مردم مناطق تحت پوشش این صنایع تهدید می‌کند اظهار داشت: با استناد به مطالعات اخیر نخبگان دانشگاهی مقادیر بالاتری از آلاینده‌های زیست‌محیطی از جمله هیدروکربن‌های پلی آروماتیک به‌عنوان مواد سمی در بند ناف جنین، سرم خون مادر باردار و شیر مادر در ساکنین عسلویه به نسبت سایر مناطق غیر صنعتی دیده شده که این مواجهه مادر با آلاینده‌های زیست‌محیطی از زمان لقاح تا انتهای دوران شیردهی یکی از عوامل اصلی در مواجه شدن پیش و پس از تولد نوزادان است.

وی به نقش آلاینده‌های صنعتی در جنوب استان بر ابعاد مختلف سلامت زنان و کودکان پرداخت و تصریح کرد: این مواجهه بیشتر با آلاینده‌های سمی می‌تواند مخاطرات برای سلامتی از دوران جنین تا بزرگ‌سال را به دنبال داشته باشد.

دبیر هیئت اندیشه‌ورز سلامت، پزشکی و علوم زیست‌فناوری بنیاد نخبگان استان بوشهر آلاینده‌های صنعتی در جنوب استان را یکی از مخاطرات جدی سلامت زنان و کودکان دانست و گفت: نظارت هر چه بیشتر بر الزام به داشتن پیوست سلامت برای همه پروژه‌های صنعتی در حال فعالیت و یا در دست ساخت می‌تواند بر پیشگیری از بروز بیشتر آثار منفی آلاینده‌های صنعتی بر سلامت نقش داشته باشد.

معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی بوشهر توسعه پایدار بدون توجه به انسان سالم را غیر ممکن دانست و خاطرنشان کرد: جهت پایداری صنعت و توسعه هر چه بیشتر آن رعایت همه‌جانبه حقوق ساکنین منطقه در ابعاد مختلف سلامت جسمی، روانی و اجتماعی الزامی است.

فرهادی با بیان اینکه استان بوشهر با داشتن صنایع بزرگ نفت و گاز سهم قابل ملاحظه‌ای در رشد اقتصادی کشور دارد بیان کرد: در ایفای مسئولیت اجتماعی صنایع جنوب استان داشتن نگاه پیشگیرانه و به‌طور هم‌زمان شناسایی و درمان به موقع بیماری‌های مرتبط با این آلاینده‌ها در همه ساکنین این مناطق به‌طور خاص زنان باردار، نوزادان و کودکان که از گروه‌های آسیب‌پذیر می‌باشند ضروری است.

وی از اجرایی شدن پروژه‌ای ملی با همت جمعی از نخبگان درون و برون استانی با هدف تعیین نقش آلاینده‌های صنعتی بر ناباروری زوجین در استان بوشهر خبر داد و خواستار پیگیری جدی در حمایت از زنان و کودکان مناطق صنعتی استان نظیر کنگان و عسلویه و تدوین بسته‌های حمایتی ویژه و جامع شد.

دبیر هیئت اندیشه‌ورز سلامت، پزشکی و علوم زیست‌فناوری بنیاد نخبگان استان بوشهر خاطرنشان کرد: امید آن است این‌گونه مطالعات کاربردی و مسئله محور زیربنا تصمیم‌گیری‌های کلان در حوزه سلامت مردم باشد.


  منبع: پایگاه خبری تحلیلی پیغام
       لینک مستقیم   :   http://peigham.ir/shownews.aspx?id=182355

نظـــرات شمـــا